Organizacija „Germanwatch“
patikrino 59 vištų mėsos pavyzdžius iš dvylikos Vokietijos
regionų. Buvo nustatyta, kad kas antras vištos pavyzdys iš
Vokietijos supermarketų yra apkrėstas rezistentiškomis
antibiotikams bakterijomis.
Mėsos pavyzdžiai buvo išanalizuoti
Greifsvaldo Universiteto laboratorijoje. Tyrimai parodė, kad 56%
mėsos pavyzdžių buvo bakterijų, kurios atsparios atskiriems
antibiotikams. Tyrimams buvo paimti pavyzdžiai iš Lidl, Netto,
Real, Aldi ir Penny tinklų. Kiekvienoje iš parduotuvių buvo
nupirkta 12 standartinių vištos porcijų. Šią mėsą į
parduotuves tiekia keturios stambiausios Vokietijos skerdyklos. Mėsa
iš visų skerdyklų buvo užkrėsta bakterijomis. Ruošiant mėsą
antibiotikams rezistentiški mikrobai gali patekti į žmogaus
organizmą, jei virtuvėje nesilaikoma higienos reikalavimų. Kilus
infekcijai žmogaus organizme, kai kurios iš šių bakterijų gali
būti atsparios antibiotikams, todėl su ligonių gydimu gali kilti
problemų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą