2024-04-26

V.Orbanas: 5 priespaudos metodai, kuriuos liberalai naudoja konservatoriams nutildyti


Balandžio 25-26 d. Pagrindinių teisių centras Vengrijoje jau trečią kartą surengė tarptautinę Konservatyvios politinės veiklos konferenciją CPAC (Conservative Political Action Conference). Budapešte vėl susitiko pasaulio konservatorių lyderiai, mąstytojai ir įtakingi asmenys. Susirinkime dalyvavo Nyderlandų Laisvės partijos lyderis Geertas Wildersas, Ispanijos VOX prezidento Santiago Abascalio, JAV senatorius Markwayne Mullinas, kongresmenai Andy Harrisas ir Keithas Selfas. Šių metų pagrindinis pranešėjas taip pat buvo Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

Balandžio 25 d. konferencijoje kalbėjo Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas. Jo pranešimas:

"5 priespaudos metodai, kuriuos liberalai naudoja konservatoriams nutildyti".

V.Orbano pranešimo referatas, kurį parengė John Cody, buvo paskelbtas portale rmx.news. Žemiau pateikiu šio straipsnio vertimą.


Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas savo pagrindinėje kalboje konferencijoje CPAC Vengrijoje pasmerkė metodus, kurių Vakarų liberalusis elitas imasi siekdamas nutildyti konservatorius, įskaitant AfD puolimą per žvalgybos tarnybas ir Donaldo Trumpo puolimą per teismus.

Artėjant svarbiausiems rinkimams Vakaruose, įskaitant JAV prezidento rinkimus ir birželio mėnesį vyksiančius ES parlamento rinkimus, Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas įspėjo, kad konservatoriai patiria precedento neturintį spaudimą iš liberalų, kurie bijo prarasti valdžią.

Sakydamas kalbą Budapešte (Vengrija) vykstančioje trečioje kasmetinėje Konservatyvios politinės veiklos konferencijoje (CPAC), V. Orbanas apibūdino penkis priespaudos metodus, kuriuos liberalai naudoja opozicijai nutildyti; Vengrijos ministras pirmininkas pažymėjo, kad kai kurios iš pažangiausių priespaudos formų, įskaitant teismus ir žvalgybos tarnybų šnipinėjimą, jau taikomos prieš konservatorius Vakaruose.

Keisti žodžių reikšmę

Pirmasis žingsnis, kurį apibūdina Orbanas, yra liberalų veiksmai, kuriais siekiama pakeisti žodžių ir frazių prasmę, kad suklaidintų žmones, o migracijos klausimas yra svarbiausias šios tendencijos pavyzdys.

„Pirmasis pažangiųjų liberalų žingsnis, jų priespauda, yra siekis, kad normalus reiškinys reikštų visiškai priešingą dalyką. Karas yra taika. Taip progresyvistai sako ir šiandien. Taikos priemonė. Taip vadinasi Briuselio finansinis fondas, iš kurio į frontą siunčiami naikiausi ginklai. Jie sako, kad migracija yra ištekliai, o nusikalstamumas auga, teroro grėsmė didėja, o pasitikėjimas iš mūsų visuomenių išsenka, - sakė Orbanas.

V. Orbanas pažymėjo, kad Vengrija sugebėjo atsilaikyti prieš šiuos pokyčius, todėl ji yra „unikali vieta visoje Europoje“.

„Tai faktas, kad nors visą Europą užliejo progresyvaus liberalizmo vandenynas, išliko konservatyvi sala (Vengrijoje), pagarbos sala, nepasiduodanti liberalų potvyniui, Briuselio sprogimui ir Vašingtono uraganui. Ne tik nepasidavusi, bet ir išlikusi, netgi klestinti, netgi sėkmingai, netgi triumfuojanti ir triumfuojanti vėl ir vėl.“

Apversti viską, kas normalu

Antrasis žingsnis kelyje į liberalų valdžios išlaikymą - apversti viską, kas normalu, įskaitant lytiškumą, išsilavinimą, šeimyninį gyvenimą, meilę tėvynei ir etninį homogeniškumą.

„Antrasis žingsnis - pradėti skleisti šį apverstą normalumą valstybinėmis priemonėmis. Kiekvienas, kuris mano kitaip, yra problemiškas. Su tuo yra kažkas negerai. Kiekvienas, kuris nesutinka, yra arba neišmanėlis, arba beprotis. Turi susidaryti įspūdis, kad jų klausymasis prives prie kokios nors fatališkos nelaimės", - sakė V. Orbanas.

Šis metodas padeda išardyti šeimas, tyčiotis iš kultūrinių ir nacionalinių tradicijų ir normalizuoti elgesį, kuris dar prieš kelis dešimtmečius buvo laikomas neleistinu, - konferencijoje kalbėjo Orbanas, pridurdamas, kad liberalusis pakrikimas lėmė „krentantį gimstamumą, sparčiai didėjančias skyrybas, iširusias šeimas ir žlungančią švietimo sistemą, kuri daugiau dėmesio skiria ideologijai, o ne akademiniam meistriškumui“.

„Visa tai yra palanki terpė kairiosioms partijoms klestėti ir vaizduoti konservatorius bei dešiniuosius kaip‚ atsilikėlius‘, nusipelniusius politinio slopinimo ir net atviro smurto“, - sakė jis.

Paversti dešiniuosius „grėsme saugumui“

Kitas žingsnis - aplink dešiniuosius ir konservatyvias pažiūras sukurti „pavojaus“ aurą, kuri padėtų valstybei pateisinti bet kokius veiksmus prieš konservatorius. Jungtinėse Valstijose tai apima, pavyzdžiui, Donaldo Trumpo šalininkų vaizdavimą teroristais arba bet kokių dešiniųjų pažiūrų prilyginimą „nacistinėms“.

„Jums įteigiama, kad turite pavojingų pažiūrų ir kad taip pat keliate grėsmę saugumui. Jie siunčia pas jus kažkokį demokratijos sargybinį, kuris vėliau išsiaiškina, kad jūs nepritariate jų skelbiamoms normalumo pažiūroms, todėl esate radikalas, kurio žodžio laisvę galima saugiai apriboti", - sakė V. Orbanas.




Šis žingsnis buvo žengtas socialinėje žiniasklaidoje, kur konservatoriai ir dešinieji susiduria su didžiule cenzūra. Tačiau nevyriausybinės organizacijos ir organizacijos, kurių daugelį gausiai finansuoja vyriausybės, korporacijos ir milijardieriai oligarchai, tokie kaip George'as Sorosas, aktyviai siekia nutildyti ir persekioti konservatorius. Kaip pranešė „Remix News“, jos yra giliai įsitvirtinusios pagrindiniuose socialinės žiniasklaidos tinkluose ir stengiasi kontroliuoti konservatyvią mintį ir pažiūras.

Konservatorių demonizavimas buvo akivaizdus ir praėjusią savaitę Briuselyje po to, kai vietos meras, motyvuodamas visuomenės saugumu, uždarė kitą konservatorių konferenciją, kurioje kalbėjo V. Orbanas ir daugelis kitų aukšto rango Europos politikų.

Nacionalinio konservatizmo konferencijos teisininkams teko paskutinę minutę pateikti prašymus Belgijos aukščiausiajam administraciniam teismui, kad konferencija galėtų tęstis antrąją dieną.

Spaudos puolimas

Ketvirtajame etape liberalioji spauda taikosi į jus, dažnai asmeniškai, o valstybė civilius paverčia informatorių minia, perspėjo V. Orbanas.

„Jie pasitelkia aktyvistus, kurie teisinėmis priemonėmis siekia jus nutildyti. Tada dažnai anoniminiai profiliai internete pradeda jus demaskuoti socialinėje žiniasklaidoje, o daugybė civilių bombarduoja teismus ir valstybės institucijas skundais ir paskalomis", - pridūrė jis.

Siųskite valdžios institucijoms

„Ir jei vis dar turite skrandį ir jei vis dar stovite ant kojų, penktasis žingsnis - valstybės institucijoms imtis veiksmų. Jos gauna tiek daug skundų ir demaskavimų, kad privalo jus tirti, deja, todėl jos tampa privačiomis progresyviųjų institucijomis", - aiškino Vengrijos premjeras.

„Jos nustatys, kad spaudos kaltinimai, sarginių šunų nuogąstavimai yra pagrįsti, pradės jus persekioti ir galiausiai būsite nutildytas valstybės priemonėmis. Būtent taip jie elgiasi su Vengrija Briuselyje ir būtent taip elgiasi su konservatoriais progresyviose, liberaliose Europos sostinėse.“

V. Orbanas pažymėjo, kad tas pats vyksta ir Jungtinėse Valstijose, kur teismų sistema pasitelkiama siekiant pašalinti prezidentą D. Trumpą iš artėjančių prezidento rinkimų sąrašo.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į Vokietijos vyriausybės veiksmus prieš partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD). Dėl unikalių Vokietijos įstatymų valdžios institucijos galėjo AfD pavadinti „neabejotinu dešiniojo ekstremizmo atveju“ pagrindinėse rytinėse žemėse. Tai savo ruožtu suteikia žvalgybos tarnyboms teisę stebėti AfD politikų ir narių tarpusavio ryšius, įskaitant telefono skambučius, žinutes ir elektroninius laiškus, ir visa tai daryti be orderio.

„Taip nutiko Europos Sąjungoje, kai administracinėmis priemonėmis bandyta uždrausti Tuckerį Carlsoną. Tai vyksta Vokietijoje, kur politines partijas stebi slaptosios tarnybos. Taip nutiko ir Suomijoje, kai norėta pasmerkti politiką ir vyskupą už Šventojo Rašto citavimą. Ponios ir ponai, štai kur mes esame.“

Nauja Europos era

Tačiau Vengrijos vadovas išreiškė viltį, kad padėtis gali pasikeisti, jei žmonės to panorės per artėjančius rinkimus visuose Vakaruose, įskaitant birželio mėn. vyksiančius Europos Parlamento rinkimus.

Jis teigė, kad rinkimai galėtų padėti „užbaigti nešlovingą Vakarų civilizacijos erą“ ir nugalėti „progresyvią liberalią hegemoniją“, kuri Europai atnešė tik „karą, chaosą ir neramumus“, o pasauliui - žlungančią ekonomiką ir sumaištį.

Vietoj to Europos rinkėjai galėtų balsuoti už naują „pasaulinę dvasią“, kurios pagrindinis principas - nacionalinių valstybių suverenitetas.


„Tokiame pasaulyje valstybių judėjimą lems nacionaliniai interesai, o kiekviena nepriklausoma tauta veiks vadovaudamasi savo nacionaliniais interesais. Taip pat manau, kad suverenioje pasaulio tvarkoje tikrasis suverenas yra tauta, kaip pasakytų mūsų svečiai, liaudies suverenitetas.

„Tikiuosi, kad ne visokios nevyriausybinės organizacijos, stambusis verslas, žiniasklaida, abejotini ekspertai ir neįtakingi akademikai mums nurodinės, kas teisinga ir ką reikia daryti, o žmonių išrinkti atstovai ir politikai.“

Kreipdamasis į kolegas konservatorius, V. Orbanas ragino juos „sėsti į balnus, apsiginkluoti, žengti į mūšio lauką ir pradėti rinkimų mūšį“, ragindamas „grįžti į taikų ir saugų kelią, dėl kurio Vakarai tapo didingi“.

„Padarykime Ameriką vėl didžią, padarykime Europą vėl didžią. Pirmyn, Donaldai Trumpai! Pirmyn, Europos suverenistai!“ 

https://rmx.news/article/hungarys-pm-orban-at-cpac-the-5-methods-of-oppression-liberals-are-using-against-conservatives/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą