2016-09-08

Britai atsitveria nuo žemyno 4 metrų siena


Breitbart paskelbė straipsnį, kuris pasakoja apie visame pasaulyje valstybių pasieniuose sparčiai statomas sienas, kurių tikslas apsaugoti valstybes nuo nelegalių migrantų, nešančių terorą, narkotikus, ligas ir kitas problemas į suverenių valstybių teritorijas. „Pasaulis be sienų“, kaip parodė gyvenimas, tai – utopija, sugalvota globalistų, siekiančių labai konkrečių savanaudiškų ir dažnai nusikalstamų tikslų. Tai jie keldami karus, organizuodami prekybą narkotikais, organizuodami masinę žmonių migraciją sukėlė šią sienų ir tvorų statybą. Šiuo metu jau 65 pasaulio valstybė savo pasienyje pasistatė sienas ir įvairias užtvaras. JAV ne mažiau kaip 41 procentai gyventojų pritaria Donaldo Trampo siekiui statyti sieną JAV pasienyje su Meksiką. Europoje sienas stato Vengrija, Bulgarija, Chorvatija, Lenkija, Austrija, Suomija, Makedonija, Ispanija, o kitos planuoja jų statybą.

Sienų statyba siekiant apsaugoti valstybes jokia ne naujiena. Sieną nuo barbarų Didžiosios Britanijos teritorijoje buvo pastatę romėnai, visiems žinoma „Didžioji kinų siena“, saugojusi Kiniją nuo klajoklių antpuolių.

Sieną stato Didžioji Britanija

Siekdama užkirsti kelią nelegaliems migrantams iš Prancūzijos Kalė, Didžioji Britanija nutarė statyti sieną praėjus vos dviem mėnesiams po Brexit referendumo.

Pasienyje su Prancūzija vien pernai buvo sulaikyti 84,088 nelegalūs migrantai. Didžioji Britanija numato statyti 4 metrų aukščio lygią sieną prie tunelio per Lamanšo sąsiaurį. Apie tai pranešė DB Imigracijos ministras Robert Goodwill.
 
Sąmatinė tvoros vertė – 17 milijonų svarų, palyginti menkniekis su nelegalių migrantų padaroma milijardine žala. Taip pat už britų pinigus jau įrengta saugi stovėjimo aikštelė dviem šimtams sunkvežimių, laukiančių persėkėlimo tuneliu ties Kalė.



Nelegalių migrantų nelegali gyvenvietė „džiunglės“ nuolatos plečiasi. Jos gyventojų skaičius viršijo 10000 žmonių, norinčiu persikeltis į DB. "Džiunglių" gyventojai niokoja krovininį transportą, naikina prekes, kelia grėsmę vairuotojams. Kol kas impotentiška Prancūzijos valdžia nesugeba susidoroti su šia problema.

Šią savaitę tolimųjų reisų vairuotojai ir fermeriai protestavo prieš šią betvarkę ir buvo užblokavę pagrindinius Kale kelius.

Didžiausia - Izraelio siena

Nukentėjusių nuo teroro izraeliečių skaičius pastačius sieną sumažėjo nuo 130 teroro aktų 2003 metais iki 25 2005 metais ir iki mažiau 10 šiuo metu. Siena pastatyta palei Palestinos autonomijas Gazos Ruože ir Vakarų krante, pasienyje su Egiptu. Izraelis šiuo metu stato sieną su Jordanija ir Sirija. Sienos efektyvumą pripažįsta ir ankstesni šio įrenginio kritikai.

Izraelis stato ne tik antžemines, bet ir požemines sienas, kurios neleidžia rausti tunelius po jomis.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą