2016-12-17

Rusės laiškas Elcino žmonai Nainai



Rusijoje prieš kelis mėnesius kilo diskusija dėl „Boriso Jelcino centro“. Garsus Rusijos režisierius Nikita Michalkovas savo laidoje „Besogon“ (Velnių varymas) iškėlė opią problemą: šis Jakaterinburge įsikūręs neoliberalizmo židinys, jo nuomone, kenkia Rusijos visuomenei, žaloja jaunąją kartą, nes moksleiviams į galvas čia kalama piktybiškai iškraipyta ir sufalsifikuota šalies istorija. Tai pas jaunąją kartą skatina pasibjaurėjimą savo tėvyne.





Šioje diskusijoje neoliberalus-kosmopolitus Rusijos istorijos apdergėjus stojo ginti ir ne rusė Boriso Jelcino našlė Naina Jelcina. Žemiau pateikiamas Rusijos pilietės  E.I.Votechovos  atviras  laiškas N.Jelcinai:

Paprastos rusės atviras laiškas Elcino žmonai Nainai

Naina Josifovna, nusprendžiau Jums parašyti būtent dabar, nes Jūs ėmėte išeiti iš Jūsų vyro šešėlio ir daryti pareiškimus.
Esant gyvam Borisui Nikolajevičiui Jūs man patikote. Man atrodėte ištikima žmona, kukli, mokanti prideramai ir kukliai elgtis. Jūs būtent tokia ir buvote, todėl žmonės apie Jus anekdotų nekūrė ir nepasakojo. Jūs buvote priešingybe Gorbačiovo žmonai, tai į jos adresą buvo pastoviai nukreiptas aštrus žodis.
Jūs buvote teisinga žmona, palaikiusi vyrą. Dabar Jūs bandote palaikyti Jelcino centrą. O tai ne vienas ir tas pats, tai juk politika, reiškia Jūs pasiruošusi priimti kritiką dėl šio centro.
Na tai klausykite, mano geroji.
Jūsų vyras buvo girtuoklis. Jei jis gertų namuose jums kontroliuojant, tai viena, bet ji darė gėdą visai šaliai ir tokioje būklėje pasirašinėjo valstybės dokumentus. Kenksmingus tėvynei.
Jūsų vyras įsigudrino surinkti į valdžią rusiškai kalbančius veikėjus, neapkenčiančius rusišką valstybę. Jie taip prisisiurbė, kad iki dabar jų neatplėšti.
Valdant jūsų vyrui buvo sugriauta kariuomenė ir gamyba. Sunaikintas didžiulis skaičius kaimų.
Jūsų vyras įvykdė antikonstitucinį valstybės perversmą. Žmonių tada žuvo daug, tiesiog mes ne viską žinom.
Jūsų vyras šalies viduje pradėjo karą, per kurį žuvo mažiausiai dvidešimt tūkstančių rusų vyrų. Tai dvidešimt tūkstančių sulaužytų arba neįvykusių šeimų. Neįskaitant žuvusių iš kitos pusės. Dabar mes mokame už taiką ir pinigais tame skaičiuje. Ir vėl nepakankamai gauna mūsų vaikai.
Valdant jūsų vyrui mirtingumas viršijo gimstamumą, žmonės badavo ir prarasdavo darbą. Sreikavo.
Jis – organizatorius ir TSRS sugriovimo bendrininkas. Jis apie tai raportavo Amerikos prezidentui telefonu.
Jeigu jūs nežinote, tai žinokite, rusų tauta jį skaito nusikaltėliu, kurį reikėtų teisti.
Jeigu jis nežinojo, ką daro, tai jis beprotis. Jeigu jis žinojo, ką daro – jis Juda. Bet kokiu atveju Jūsų vyras šiai dienai – pats blogiausias Rusijos prezidentas. Ir Elcino centras – tai paminklas pirmajam blogam Rusijos prezidentui.
Centrą pastatė brangų ir gražų. Štai tegul jis ir bus vieta, kur jaunimas sužinos, kaip negalima vadovauti valstybei. Ir kokiu būti negalima.

Du žodžiai apie Jus, Naina Josifovna. Jeigu Jūs – šalies patriotė, o ne tik gera žmona, Jums verta atsisakyti visų iš jūsų vyro išdraskytos šalies biudžeto gaunamų lėšų. Vardan teisingumo, žinoma, galima palikti pensiją, pavyzdžiui kaip pas mane – dvidešimt tūkstančių rublių (apie 300 eurų).
E.I.Votechova


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą