2017-05-19

Dėsningas Kinijos proveržis energetikoje: išgautas „degus ledas“, kuris išstums naftą ir dujas


Kinija Pietų-Kinijos jūroje išgavo „degų ledą“- gamtinių dujų hidratą. Tokį Kinijos žemės ir gamtinių resursų ministerijos pranešimą paskelbė Kinijos centrinė televizija, rašoma portale 9tv.


„Tai bus tokiu pat stambiu įvykiu, kaip anksčiau JAV įvykusi skalūnų revoliucija. To pasekoje, ateityje energijos gavybos metodai ateityje patirs transformaciją. ", — pasakė ministerijos geologijos tyrimų valdybos vadovo pavaduotojas Li Czinfa.

Jo žodžiais, Kinija pasiekė beprecedentinių pasiekimų kurdama techninę bazę ir technologijas, kas padarė šalį „degaus ledo“ išgavimo pasaulio lydere.

Naftininkai šios medžiagos pavyzdžius iškėlė iš 1,2 kilometrų gylio. 200 metrų povandeninis gręžinys buvo 285 kilometrai į pietryčius nuo Honkongo.

Per aštuonias darbo dienas buvo išgauta 120 kubinių metrų „degaus ledo“, kuriame buvo 99,5 metano.

Vienas kubinis metras hidrato yra lygus 160 kubiniams metrams gamtinių dujų dujinėje būklėje. Palyginimui: 100 litrų „degaus ledo“ automobilis gali nuvažiuoti 50 tūkstančių kilometrų.

Kanada ir Japonija irgi vykdo „dagaus ledo“ išgavimo tyrimus.

Neregėtą Kinijos progresą galima paaiškinti tuo, kad Kinija paruošia per metus 5 kartus daugiau inžinierių už JAV, ji turi planinę ekonomiką ir ekonomikos centrinį valdymą. Kinijos ūkio sistema yra pranašesnę už Vakarų „laisvosios rinkos“ ekonomikas. Ji tai įrodo praktikoje. 2020 metais Kinijoje neliks skurdo! Apie tai buvo pranešta Kinijos Komunistų partijos suvažiavime. „Vakarų demokratijos“ valstybėse skurdas tiktai auga, o jų vyriausybės nesugeba kontroliuoti net savo valstybių sienų, kovoti su terorizmo grėsme.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą