2017-05-16

Italijos mafija pelnosi iš migracijos


Pietų Italijoje suareštuoti 68 mafijoziai, jų tarpe nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovai, rašoma šiandien austrų Krone. Italijos policija pranešė, kad šie nusikaltėliai „iš pabėgėlių stovyklų gaudavo milijoninius pelnus“.

Mafiozių klanas veikė per specialiai įkurtas kompanijas, kurios tiekė į migrantų stovyklas Kalabrijos regione ir Lampedūzos saloje maistą. Policijos reido metu buvo praėjusį sekmadienį taip pat suimtas labdaros organizacijos Misericordia organizacijos vadovas Izola mieste ir pastorius, kurie kaltinami korupcija.



Milijonai įplaukė į mafijozinių klanų sąskaitas

Labdaros organizacija Misericordia dirba migrantų stovyklose, ji yra viena iš didžiausių Europoje. Iš 2006-2015 metais jų gautų 103 molijonų eurų migrantų išlaikymui Italijoje, ne mažiau 36 milijonų buvo pavogti šių mafijozių klanų.

Sicilijos prokuroras Karmelo Zuccaro įspėjo praėjusią savaitę, kad mafijozinės organizacijos nori perimti lėšas, skirtas pabėgėlių maitinimui. Zuccaro šiuo metu vykdo tyrimą dėl NVO dalyvavimo pervežant nelegalius migrantus iš Libijos į Italiją. Italijos vyriausybė skaičiuoja, kad šiais metais migrantų aprūpinimas Italijai kainuos 4,6 milijardus eurų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą