2017-05-22

Vokietija sukūrė migrantų krizę Europoje, todėl ji ir turi mokėti už jos pasekmes, mano lenkų lyderis Jaroslavas Kačinskis


Breitbart cituoja Lenkijos valdančiosios partijos Teisė ir teisingumas (PiS) partijos pirmininko Jaroslavo Kačinskio žodžius: „Mes neatidarėme Europos pabėgėliams – Merkel“. Todėl, jo nuomone, Vokietija dabar ir privalo sumokėti už tos nelaimės padarinius. „Ir tai ponia Merkel ir Vokietija, turi atsakyti už pasekmes, o ne Lenkija“, - pasakė Kačinskis.

Lenkų laikraštis Gazeta Polska Coddiennie rašo, kad Kačinskio nuomone, priėmimas didelės grupės užsieniečių iš svetimos kultūros šalių sukels visuomenėje katastrofą. „Mums tektų tuomet pilnai pakeisti mūsų kultūrą, radikaliai sumažinti saugumo lygį mūsų šalyje, kalba eina ne tik apie terorizmą, šie pavojai žinoma didesni ir reiškia tam tikrą socialinę katastrofą“, - pasakė Kačinskis.

Kačinskis atkreipė dėmesį, kad Suomija priėmė 100 migrantų, o šiandien jų jau 18000. Padaugėjimas 1 su 180. Mes turime priimti 7 tūkstančius. Prašau, dabar padauginkite iš 180 ir išeis daugiau negu 1200 000.

Kačinskio žodžiais, „tai mechanizmas, kurio mes paskui negalėsime sustabdyti“.

„Jeigu mes norėsime sustabdyti šitą bangą agresijos iš migrantų pusės — nors ir moterų atžvilgiu- teks imtis kokių nors represijų. Jeigu mes imsimės represijų, tai tuojau pat paaiškėtų, kad mes jiems — nacistai. Uždaras ratas. Mes tiesiog negalim į tai įsivelti“, - pasakė Jaroslavas Kačinskis.  

2015 metais Vokietijos Kanclerė Angela Merkel vienašališkai, pažeisdama visus galiojusius ES susitarimus ir Vokietijos konstituciją, atidarė ES sienas nelegaliems migrantams iš Artimųjų Rytų ir Afrikos. ES sienos lyg šiol lieka atviros nelegaliai migracijai!

2015 metais Europos Sąjunga įpareigojo paskirstyti ES valstybėse 160000 migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos. Tam priešinosi Čekija, Vengrija, Slovakija ir Rumunija. Lietuvą atstovavęs tuometinis Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis nuolankiai sutiko su šiuo Lietuvos išprievartavimo aktu.

Tuo metu Lenkiją valdžiusi Pilietinės platformos partija, kuriai vadovavo dabartinis Europos Tarybos prezidentas Donaldas Tuskas, neprieštaravo migrantų vežimui ir patyrė Seimo rinkimuose pralaimėjimą.

PiS atmetė migrantų kvotas po Paryžiaus teroro aktų. Lenkijos Europos reikalų ministras pareikalavo „dar gilesnės Europos politikos peržiūrėjimo migrantų krizės atžvilgiu“ ir pareiškė, kad Lenkija nepriiminės migrantų be kokių-nors „saugumo garantijų“.

ЕС grasina Lenkijai sankcijomis už atsisakymą vykdyti jos sprendimus, bet Lenkijos premjerė Beata Šidlo ir Vidaus reikalų ministras Mariuš Blaščak pakartojo, kad Lenkija nepriims nei vieno pabėgėlio.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą