2018-01-30

Idėja Lietuvai – visų Lietuvos gyventojų languose iškabinti Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją, kurios nesilaiko Lietuvos valdžia



Mano keliama „Idėja Lietuvai“ atitinka visus akcijos iniciatorių keliamus tikslus: bus užtikrintas šalies proveržis; vienys Lietuvos mylėtojus vienam bendram tikslui; pristatys geriausius kitų šalių pavyzdžius – ryškiausias idėjas, nulėmusias tų valstybių gerovės šuolį.



Mano idėją labai paprasta realizuoti. Visi Lietuvos gyventojai Vasario 16 dieną savo languose iškabina EUROPOS ŽMOGAUS TEISIŲ IR PAGRINDINIŲ LAISVIŲ APSAUGOS KONVENCIJĄ, kurią Lietuva ratifikavo 1995 metais ir kurią valdžia sabotuoja.

Šios konvencijos 1 straipsnis sako: „Kiekvieno žmogaus teisė gyventi turi būti saugoma įstatymo.“ 3 straipsnis: „Niekas negali būti kankinamas, su niekuo neturi būti žiauriai, nežmoniškai ar žeminant jo orumą elgiamasi, ar jis baudžiamas.“

Mes įpratome, kad Konstitucijos mums garantuotos teisės turi mažai ką bendro su mūsų realiu gyvenimu. Tarp šių teisių yra viena fundamentali ir iš tiesų neatimama žmogaus teisė - teisė gyventi. Kada šią teisę atima, gyvenimas pasibaigia. Ši teisė ezistuoja, jei ji yra užtikrinama ekonomiškai. Ekonominė išraiška teisės gyventi yra valstybės garantuojamas pragyvenimo minimumas. Valstybė privalo užtikrinti kiekvienam piliečiui pragyvenimo minimumą.

Lietuvos valdžia ignoruoja Lietuvos KONSTITUCIJĄ ir Lietuvos ratifikuotą „EUROPOS ŽMOGAUS TEISIŲ IR PAGRINDINIŲ LAISVIŲ APSAUGOS KONVENCIJĄ.“

Lietuvos valdžios skaičiuojamas pragyvenimo minimumas (valstybės remiamos pajamos), lygus 120 eurų, yra beveik  penkis kartus mažesnis, negu skaičiuoja Europos teismas Strasbūre (600 eurų).

Lietuvos valdžios paskaičiavimuose maisto davinys, įkalkuliuotas į šį „pragyvenimo minimumą“ yra tolygus praėjusio karo koncentracijos stovyklos kalinio daviniui, o toks valstybės remiamų pajamų dydis neužtikrina galimybė žmogui išgyventi, žemina žmogaus orumą.

Mano iniciatyva iškabinti languose Lietuvos ratifikuotą, bet nevykdomą Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją, paskatins piliečių iniciatyvą reikalauti, kad Europos žmogaus teisių teismas Strasbūre įpareigotų Grybauskaitės-Skvernelio valdžią gerbti žmogaus teises Lietuvoje.

P.S.

Lietuvos vykdomus tarptautinių įsipareigojimų pažeidimus pirmasis iškėlė į viešumą advokatas prof. dr. Stanislovas Tomas. Lietuvos didžioji-feikinė žiniasklaida tai nuo mūsų daug metų slėpė.
(žiūr. jo Feisbuko paskyrą:https://www.facebook.com/stanislas.tomas).

Nuorodos:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą