2018-05-27

Laukiniai ateina į Europą: Lesbo saloje arabai pabėgėliai užmušė keturis pabėgėlius kurdus, nes šie nepasninkavo per Ramadaną



Kaip praneša Kurdistan 24 net., penktadienį po pietų Lesbo saloje esančioje Moria pabėgėlių stovykloje gauja pabėgėlių arabų iš Sirijos ir Irako užpuolė kurdų pabėgėlius. Jie buvo ginkluoti geležiniais strypais ir lazdomis. Žudynių priežastis etninė ir religinė neapykanta. Arabai musulmonai, kurdus užpuolė todėl, kad šie nepasnikavo Ramadano metu.

Atvykęs graikų specialios paskirties dalinys sutramdė riaušes. Tai ne pirmas toks arabų išpuolis prieš kurdus dėl religinių motyvų. Pernai Vokietijos Oldenburgo mieste arabas užmušė kurdą, kad šis per šventą musulmonų mėnesį Ramadaną nepasninkavo.




Lesbo salos Moria stovykloje gyvena 5000 pabėgėlių ir migrantų, 3000 iš jų laukia sprendimo dėl tolimesnės jų ateities.

Šiuo metu Graikijoje yra 60000 imigrantų. 2015 metais Lesbo sala tapo pagrindiniais imigracijos į Europą vartais. 2016 metais ES ir Turkija susitarė, kad migrantai, neturintys teisės į prieglobstį, bus sugrąžinti atgal į Turkiją. Dokumentų tvarkymas užtrunka kelis mėnesius, tai sukelia protestus.



Prieš savaitę Lesbo saloje kilo riausės tarp vietinių garaikų ir pabėgėlių po to, kai imigrantai įsirengė stovyklą ir protestavo centrinėje salos sostinės Mitilėnės aikštėje.

P.S. Apie įvykius Lesbo saloje vaikštant Palangos pajūriu







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą