2018-07-29

Orbanas: kiekviena Europos valstybė turi teisę į savo krikščionišką kultūrą, tradicinį šeimos modelį, atsisakyti imigrantų


Vasaros universiteto forume, kuris vyko Baile Tusnad, centrinėje Rumunijoje, šeštadienį, Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad kiekviena Europos valstybė turi teisę į savo krikščionišką kultūrą ir tradicinį šeimos modelį, o taip pat atsisakyti nuo imigracijos.

Orbanas išdėstė pagrindinius principus, kurie reikalingi Centrinei Europai, kad užimti „prideramą vietą“.

Vengrijos premjeras pasakė, kad kiekviena Europos valstybė turi teisę ginti savo krikščionišką kultūrą ir atsisakyti „multikultūralizmo ideologijos“, išlaikyti tradicinį šeimos modelį, kuriame paisoma „vaiko teisė turėti motiną ir tėvą“, ginti savo nacionalinius strateginius sektorius ir rinkas. Be to šalys turi fundamentalią teisę ginti savo sienas ir atsisakyti imigrantų.

Jo nuomone, ES tur galioti pagrindinis principas: „viena šalis-vienas balsas“.

„Mes, Centrinės Europos gyventojai tvirtiname, kad yra gyvenimas be globalizacijos ir centrinė Europa eina laisvų nacijų Sąjungos sudarymo keliu“, - pasakė premjeras.



Orbano žodžiais, imigracija bus rimta problema Europos parlamento rinkimuose sekančiais metais. Liberali demokratija buvo apversta nuo kojų ant galvos ir tapo „liberalia nedemokrtija“.

Orbano nuomone, Europos elita neturi piliečių leidimo organizuoti migraciją. Elitos jaudinasi, nes rinkimai Vengrijoje prisideda prie bendraeuropinės transformacijos, ir „Sorošo planas“ gali būti sustabdytas. Jų ambicijos sukurti postkrikščonišką ir postnacionalinį bloką gali žlugti. Išimtinai liberali Europos elita, Orbano žodžiais, bankrutavo ir „liberali demokratija virto liberalia nedemokratija“. „Yra liberalizmas, bet nėra demokratijos“, - pasakė Orbanas. Tai pasireiškia cenzūros įvedimu ir bandymais suvaržyti kitaminčius.

„Dabartiniai Europos lyderiai neadekvatūs. Jie nesugebėjo apginti kontinento nuo imigracijos.“ „Bankrotas – tai simbolis Europos Komisijos, kurios dienos suskaičiuotos“, - pasakė Orbanas.

Orbanas papasakojo apie jo vyriausybės planus, kad iki 2030 Vengrija įeis į penketą ES šalių pagal gyvenimo kokybės lygį. Tai sustabdys gyventojų skaičiaus mažėjimą. Dar jis kalbėjo apie Centrinės Europos valstybių bendradarbiavimą transporto, energetikos, gynybos srityse.

Orbano žodžiais, Serbija ir Juodkalnija priklauso ne Balkanų šalims, o Centrinei Europai ir Vengrija padarys viską, kad šios šalys kaip galima greičiau įstotų į ES.

Vengrijos premjeras tvirtino, ES vykdo primityvią politiką Rusijos atžvilgiu. Vengrija, Čekija ir Slovakija nejaučia Rusijos grėsmės, todėl NATO papildomos priemonės turi būti skiriamos toms šalims, kurios tokią grėsmę jaučia: Lenkijai ir Pabaltijo valstybėms.

Orbanas pasakė, kad Vengrijos, Karpatų regiono ir Europos saugumas šiandien priklauso nuo stabilumo Turkijoje, Izraelyje ir Egipte, kad sustabdyti migrantų-musulmonų antplūdį į Europą.

Šaltiniai:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą