2018-07-27

Orbano interviu Radio Kossuth ir Bild: mums reikalinga nauja Europos Komisija, kuri turėti kitą požiūrį į masinę migraciją


Vengrijos premjero Viktoro Orbano nuomone, „Europos Komisijos dienos suskaičiuotos.“

„Reikalinga nauja Komisija, kuri turės kitą požiūrį į migracijos klausimus“, - pasakė Vengrijos premjeras Vengrijos Radio Kossuth.

„Po rinkimų mums reikalinga tokia Europos Komisija, kuri nebaudžia valstybių, tokių kaip Vengrija, už tai, kad jos saugo Europos sienas. Neturi bausti nieko, o jeigu nori bausti, tegul baudžia tuos, kas įsileido į Europą milijonus migrantų pažeidžiant veikiančius ES įstatymus. Mums reikalinga nauja komisija, naujas požiūris,“ - pasakė Orbanas.

Pasakodamas apie EK pasiūlymą valstybėms-narėms, kurios sutiks priimti būsimus ES migrantų kontrolės centrus, skirti po 6 tūkstančius eurų už žmogų, Orbanas pasakė, kad „jam tai primena biologijos eksperimentą, kai „vis dar timpčioja varlės koja“. „Tai jau neturi prasmės“, – įvertino EK Orbanas.

Vengrijos premjeras pažymėjo, kad tai liečia fundamentalų klausimą: kokiems tikslams reikia leisti europiečių pinigus.


Mąstymas, pagal kurį mes privalome duoti pinigus migrantams, o ne europiečiams, tai pavojinga, ir mes privalome rūpintis tuo, kad sekančiuose rinkimuose būtų išrinktas toks parlamentas, kuris neišleis panašią nesąmonę ir absurdą“, - pasakė Orbanas.
Kalbėdamas apie EK prieš Vengriją iškeltą procedūrą dėl pažeidimo ES teisės su priimtu antimigraciniu „Stop Sorošas“ paketu, Orbanas pabrėžė, kad šios Komisijos dienos jau suskaičiuotos“.

Laikas tam, ką inicijuoja ar rekomenduoja Komisija, jau pasibaigė, - įvertino Orbanas.
Premjeras taip pat priminė, kad 2019 metai vyks rinkimai į Europos parlamentą, ir tuomet pasibaigia šios EK įgaliojimai. „Mes turime išlaviruoti iki gegužės“, - pasakė jis.

Europos komisija praėjusią savaitę pradėjo dar vieną procedūrą prieš Vengriją dėl ES teisės pažeidimo dėl įstatymų paketo, kurie baudžia veiksmus, palaikančius migrantus ir apsunkina pateikti prašymą prieglobsčiui gauti. Pagal naujas taisykles, kiekvienam, kas bet kurios organizacijos vardu skirtų pagalbą asmenims, norintiems pateikti prašymą dėl suteikimo prieglobsčio arba leidimo būti Vengrijoje, grės įkalinimo bausmė.



Interviu Bild

„Kiekvienas išgelbėtas žmogus turi būti grąžintas į Afriką. Tai vienintelis būdas išvengti mirčių jūroje“, - pasakė Orbanas interviu Bild liepos 26 dieną.

Viktoras Orbanas interviu išreiškė nuomonę, kad Europos tautų nuomonė turi būti išgirsta, ir priimti biudžeto ir imigracijos sprendimai po EP rinkimų.

Į „Bild“ klausimą, kas kaltas, kad skęsta žmonės Viduržemio jūroje Orbanas pasakė: Visų pirma tie, kas ryžtasi pavojingai kelionei. Toliau reikia kalbėti apie politikus, kurie skatina migraciją, darydami Europą skaniu saldainiu migrantams.“

Ką reikia daryti ES? - Žinoma, žmones reikia gelbėti, bet po to juos reikia sugrąžinti į namus. Imigracinė politika neturi tapti bendraeuropine. Tai nacionalinis klausimas kiekvienos atskiros valstybės.

Kokį sprendimą jūs siūlote? - Bet kuris sprendimas gali atnešti daugiau žalos, negu naudos. Tuo labiau situacija, kuri susiklostė Europoje. Mes matome, kad europinis 2015 metų susitarimas neveikia. Europoje įsiviešpatavo chaosas. Dabar- kiekvienas už save.

Kiek pabėgėlių pasirengusi priimti Vengrija? - Vengrai nutarė: jie nenori priimti migrantų. Žinoma, moterys ir vaikai mūsų pasienyje gali pretenduoti į pagalbą, bet daugiau mes pasiūlyti negalime. - Po birželio ES susitikimo Angela Merkel pranešė, kad Vengrija dalyvaus programoje pabėgėlių paskirstymo. Ar iš tiesų taip? - Labai skambūs žodžiai. Susitikime Merkel pasiūlė derėtis ir aptarti kai kuriuos klausimus. Mes sutikome, bet apie jokias konkrečias programas nebuvo kalbos.

Kaip jūs galvojate, Merkel migracijos poitika yra klaida? – Tai ne mano reikalas – vertinti Vokietijos kanclerio poelgius. Aš tai palieku vokiečiams. Ponia Merkel mane niekada manęs atvirai nekritikavo, nežiūrint į tai, kad mano politika priešinga jos pažiūroms. Vienintelį, kad aš galiu pasakyti, - ši moteris nespręs, kam dera gyventi mano šalyje.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą