2018-08-28

Salvini ir Orbanas susitiko Milane:„Tokiu būdu sustabdysim imigrantus“


Susitikimo centre buvo imigracijos tema. Vengrijos premjeras pasakė, Vengrija yra įrodymas to, kad migracija žemyne gali būti sustabdyta. Salvini turi įrodyti, kad migrantus galima sustabdyti jūroje, Iki šiol niekas iš politikų neprisiėmė šio tikslo nei Portugalijoje, nei Ispanijoje, nei Prancūzijoje. Tai pirmas politikas Viduržemio jūroje. Po to Vengrijos premjeras papasakojo apie naują jėgų balansą Europoje: „Šalys susiskirstė į du didelius blokus. Koks mūsų politikos tikslas? Briuselis, vokiečiai, prancūzai ir ispanai sako, kad jų politika tame, kad geriau valdyti imigraciją. Mūsų tikslas – ją sustabdyti. Mes su Salvini tokioje pačioje padėtyje. Kai migrantai atvyko su pakrantės apsaugos laivu „valstybės užduotis juos sugrąžinti, o ne jais dalintis.“ Italija gali pasikliauti Vengrija, nes šioje veikloje mes dirbsime, kad grąžinti juos ten, iš kur jie atėjo.



Susitikimo dalyviai nusiuntė aiškų signalą Briuseliui: „Europos Sąjunga nori kontroliuoti srautus, o aš ir Salvini norime, kad juos sustabdyti“.

Savo Twitter Salvini šiandien parašė:

Dabar kairė egzistuoja tik tam, kad įžeisti, kad apginti ES bankininkus ir neribojamą imigraciją. P.S. Vengrijoje nedarbo lygis žemiau 5%, vieningas mokestis juridiniams asmenims sudaro 9%, o fiziniams asmenims iki 15%, imigracija yra kontroliuojama, ir ekonomika auga 4%.

Salvini skaito Vengrija pavyzdžiu sėkmingos ekonominės ir imigracinės reformos. Salvini nurodė į sėkmingą Viktoro Orbano įvykdyta Vengrijoje ekonomikos reformą, kaip modelį Europai ir Italijai.

Salvini žodžiais, Vengrijoje viena greta vyko ekonomikos sveikimas su struktūrine migracijos politika.

Italijos ekonomikos reformos kertiniu akmeniu buvo vieningas mokestis, kuris palengvins kompanijoms naštą ir padarys Italiją patrauklesne verslui.

Italija, kaip ir Vengrija pasisako prieš migrantų kvotas, už nacionalinį suverenitetą ir piliečių teisę kontroliuoti savo likimus be išorinės kontrolės.

Briuselis, kaip pranešama, nervinasi dėl Salvini susitikimo su Orbanu šį antradienį, ypač stabilios partnerystės perspektyvos tarp Europos patriotų, kurie gali suvaidinti svarbų vaidmenį Europos parlamento rinkimuose sekančiais metais.

„Neturi reikšmės, ką jie iš tiesų kalba“ - pasakė Mario Borgerzio, Europos parlamento narys nuo Partijos Šiaurės Lyga. „Šiuo metus susitikimas šių dviejų jėgų – tai istorinė galimybė padėti pamatus kažkam naujam, ko laukia Europos visuomenė“.

Salvini patirtino savo pažadą, kad Italija „daugiau nebus Europos pabėgėlių stovykla“, tai rezonuoja su Orbano pozicija, kuris pažadėjo siekiąs padaryti Vengrijos piliečius pirmoje vietoje.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą