2018-09-14

Arši kova Bundestage dėl imigracijos problemų, Italija nepriims iš Vokietijos nei vieno pabėgėlio, daugėja pabėgėlių nusikaltimų


Rugsėjo 12 dieną plenarinis posėdis Bundestage vyko skandalingai. Vietoj debatų dėl svarstomo biudžeto pajamų ir išlaidų įvyko aršus politinis susirėmimas dėl imigracijos.

Prieš kelias dienas Vidaus reikalų ministras Horstas Zeehoferis pasakė, kad „Migracija – visų problemų motina“. Tačiau Merkel politinis režimas ir toliau ignoruoja šią problemą.

2017 metais vokiečiams didžiausia problema buvo imigracija ir įtampa, kuri kyla dėl užsieniečių atvykimo. Taip manė po 63 procentus vokiečių.



Horstui Zeehoferiui tenka spręsti šią problemą. Jis Bundestage pasigyrė, kad yra parengta sutartis su Italija dėl pabėgėlių grąžinimo ir ji bus perkelias dienas pasirašyta.

„Trūksta tik mano ir mano Italijos kolegos parašo – užtikrino Merkel Zeehoferis Bundestage - , kad taupyti lėšas kelionėms, mes pasikeičiame dokumentais. Tam prireiks dar kelių dienų“. Atsakymas iš Italijos atskriejo nedelsiant. Vakar Italijos vicepremjeras ir vidaus reikalų ministras Matteo Salvini pasakė, kad „nei vieno“ imigranto iš Vokietijos Italija nepriims.

„Galima sutartis su Vokietija tik ateičiai“,- pasakė Salvini, o tų imigrantų, kurie pasiprašė prieglobsčio Italijoje, o po to emigravo į Vokietiją ir kitas ES šalis, Italija nepriims.

Bundestago posėdyje liberalios Laisvosios demokratų partijos lyderis Kristian Lindner pavadino neatsakingais Zeehoferio žodžius, kad „migracija – visų problemų motina“. Socialdemokratų lyderis Martinas Šulcas netgi užsiminė apie fašizmą, tradicinį vokiečiams globalistų įskiepytą baubą: „Viskuo kalti migrantai? Kažkas panašaus jau skambėjo tarp šių sienų“.

„Alternatyva Vokietijai“ (AfD) frakcijos vadovas Aleksandras Gauland savo kalbą pradėjo pareiškimu, kad Vokietija negali dalyvauti nuverčiant teisėtą vyriausybę Sirijoje. Tai, Gaulando nuomone, sukeltų naują imigracijos bangą į Vokietiją iš šios šalies. Jo žodžiais, visos politinės partijos Bundestage suformavo „frontą“ prieš AfD, bandydamos šią partiją paversti  baubu. 

„Kas kelia grėsmę taikai mūsų šalyje? - paklausė Gauland. - mes nekeliame... Barikaduokitės ir toliau federalinio kanclerio kanceliarijoje.“ Jis apkaltino Merkel nelankstumu, nenoru skaitytis su kitų nuomone, priminė, kad gyventojų protestų Chemnitze pretekstu buvo dviejų vokiečių žmogžudystės.

Gaulando kalbą buvo nutraukiama oponentų, o socialdemokratas Kahrs jau be užuolankų pavadino AfD partijos narius fašistais. Po ko AfD frakcija išėjo iš posėdžių salės.


AfD frakcijos vadovai Alice Weidel ir Aleksandras Gauland po Bundestago posėdžio paskelbė vieša pareiškimą AfD portale. Jame sakoma, kad Socialdemokratų partijos (SPD) deputatas Johannes Kahrs savo pasisakyme įžeidė AfD partiją ir asmeniškai deputatus, lygindamas juos su nacional-socialistais. „Pažiūrėkite į veidrodį, jūs pamatysite, kad atvedė Respubliką prie nelaimės 20 ir 30-ais metais“.

Alce Weidel pasakė, kad „Ponas Kahrs save diskreditavo nepriimtinais įžeidimais. Jis įžeidžia vis didesnį rinkėjų skaičių.“

Aleksandras Gauland nurodė, kad „pono Kahrs žodyno lygis yra dar žemesnis už Martino Šulco lygį. Atrodo, kad socialdemokratai nori sustabdyti savo laisvą kritimą į beprasmybę su grubiais AfD įžeidimais. Tai, kad tai neveikia, visiškai aišku. Priešingai, tai, žinoma galiausiai, tai piktas rinkėjų skiepijimas, kurie jau dabar jiems keršija“.

AfD frakcijos Bundestage vykdantysis direktorius Bernd Baumann pasakė: „Savo siaubingais pasisakymais ponas Kahrs išaiškino, kad jis ir jo partija galutinai apleido demokratinio diskurso kelią.“



Vokietijos federalinė kriminalinė policija (BKA) vakar paskelbė prieglobsčio prašytojų įvykdytų žmogžudysčių statistiką. Alisa Weidel pasakė, kad BKA skaičiai „parodo, juodu ant balto, kaip paaštrėjo situacija su saugumu Vokietijoje dėl neatsakingos atvirų sienų politikos: prieglobsčio prašytojai pasižymėjo ypač dideliu skaičiumi dalyvaujant žmogžudystėse. BKA duomenimis, 2017 metais 112 vokiečių tapo aukomis nusikaltimų, kuriuose dalyvavo imigrantai“, o 38 iš jų buvo prieglobsčio prašytojai. „Ši tendencija išlieka ir šiais metais“.

Weidel nuomone, „vyriausybė privalo, pagaliau, veikti ryžtingai, kas užkirsti kelią tolimesnėms aukoms ir likviduoti prievartos klimatą“ šalyje. Tam reikia „nuosekliai vykdyti deportacijas ir atmesti nusikaltėlių prieglobsčio prašymus“, o „pagrindiniu reikalavimu išlieka sienų apsauga, kad valdžia atkurtu jų kontrolę ir kontroliuotų atvykstančius į šalį“.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą