2018-09-11

Salvini tarsis su sąjungininkais ar verta finansuoti JTO po išsakytų pretenzijų Italijai dėl rasizmo


Po JTO pareikšto Italijai perspėjimo dėl rasizmo, šios šalies vicepremjeras Matteo Salvini, abejoja ar Italijai tikslinga šiai organizacijai kiekvienais metais skirti virš 100 milijonų eurų.

„JTO – tai organizacija, kuri kainuoja per metus milijardus eurų, tame skaičiuje Italija duoda virš 100 milijonų eurų įnašų, ir išsiaiškins su sąjungininkais dėl naudingumo tęsti skyrimą šių 100 milijonų eurų finansuoti žalai, maitinimui tų, kurie norėtų atvažiuoti, kad mokinti italus, o ne šalis, kurios naudoja kankinimus ir mirties bausmes.“


Tai Vidaus reikalų ministras ir vicepremjeras Matteo Salvini pasakė šiandien lankydamasis Don Gino Rigoldi fonde Milane, reaguodamas į JTO pirmadienį pareikštą susirūpinimą dėl rasizmo Italijoje.

Jungtinių Tautų vyriausioji žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet pirmadienį pareiškė: „Mes ketiname siųsti bendradarbius į Italiją, kad įvertinti padėtį, išaugusius prievartos ir rasizmo aktus prieš afrikiečius ir romus. Tai bus taikoma ir Austrijai.“ Savo kalboje komisarė dar paminėjo JAV ir Vengriją.

Matteo Salvini atmetė kaltinimus Italijai. Jis pasakė, kad „pastaraisiais metais Italija priėmė 700000 imigrantų, dauguma iš kurių yra nelegalai, ir nesulaukė bendradarbiavimo iš kitų Europos valstybių, nei iš JTO“. Todėl, jo žodžiais, Italija atmeta šališkus ir nepagrįstus kaltinimus rasizmu.

„Prieš darydami patikrinimus Italijoje, JTO turi patikrinti valstybes nares, kurios ignoruoja elementarias teises ir laisves, lygybę tarp vyrų ir moterų“, - pasakė Salvini.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą