2019-01-10

Matteo Salvini: Italija ir Lenkija taps Europos pavasario herojėmis


„Lenkija ir Italija taps naujo Europos pavasario, atgimimo europinių vertybių herojėmis“, - pasakė Italijos vicepremjeras Matteo Salvini. Jis pareiškė, kad nori išlaikyti gerus istorinius, kultūrinius ir ekonominius ryšius su Lenkija. Bendros spaudos konferencijos metu su Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministru Jochimu Brudzinskiu politikas pabrėžė, kad Lenkiją ir Italiją riša bendros vertybės.

„Bus sukurtas bendras veiklos planas, kuris pripildys Europą nauju krauju, nauja jėga, energija“, - pasakė Italijos vicepremjeras.

„Kadangi Europoje daug metų dominavo franko-germanų ašis, mes siekiame naujo balanso, naujos energijos. Ta prasme Lenkija ir Italija taps naujo Europos pavasario herojėmis, tikrų europinių vertybių atgimimo, kur bus mažiau finansų, mažiau biurokratijos, daugiau darbo ir daugiau šeimos, ir, visų pirma, daugiau saugumo. Mes grįšime prie savo šaknų. Mes norime dirbti Europos vardan, kuri keisis“, - pasakė Salvini.

Jo nuomone, valstybės turi būti pajėgios apginti savo sienas ir savo piliečius be įsikišimo iš išorės, todėl Italija ir Lenkija atsisakė pasirašyti Globalų pabėgėlių paktą.

Pagrindiniu Matteo Salvini vizito į Lenkiją punktu buvo jo susitikimas su valdančiosios partijos Tvarka ir teisingumas pirmininku Jaroslavu Kačinskiu.


„Mes pradėjome keistis nuomonėmis dėl būsimo bendradarbiavimo būsimame parlamente“, -
pasakė Matteo Salvini po susitikimo Jaroslavu Kačinskiu.
Apie partijų lyderių susitikimą PiS spaudos sekretorius parašė Twitter: „Pokalbis teigiamas, kupinas tarpusavio supratimo. Buvo iškelti klausimai, kuriuose yra nuomonių išsiskyrimų tarp PiS ir Lygos. Pokalbis atvėrė kelią tolimesniems kontaktams, liečiantiems klausimus ES vystymosi pagreitinimo ir užtikrinimo deramų ES pozicijų pasaulyje.“


Italų Il Giornale pažymi, kad Matteo Salvini kalbėjo su Jaroslavu Kačinskiu apie gegužės mėnesį vyksiančius Europos parlamento rinkimus, dalyvavimą juose vieningu frontu.

Salvini pasakė: „Aš pasiūliau Kačinskiui pasirašyti sutartį su tiksliais įsipareigojimais. Sutartį iš dešimties punktų, pavyzdžiu tos, kurią mes pasirašėme Italijoje. Aš norėčiau, kad būtų sąjunga, bendra tiems, kurie siekia išgelbėti Europą“, - pareiškė Lygos lyderis.

Salvini, po susitikimo su Kačinskiu pasakė: „Mes turime būti ambicingi. Mes keičiame Italiją, mes pakeisime Europą. Įveiksime bet kokius skirtumus ir nepasitikėjimą. Mes sutariame 90% klausimų. Tarp skirtumų yra požiūris į Rusiją. Konferencijoje su Kačinskiu aš patvirtinau, kad mes esame dalis atlantinės sąjungos. Turiu tokias pačias abejones dėl 2019 metų sankcijų prieš Rusiją“.

Salvini pažymėjo, kad Italijoje pastaraisiais metais keitėsi ir 5 žvaigždžių partija ir Lyga. Dabartinis susipriešinimas dėl migrantų iš laivo Sea Watch, Salvini nuomone, matomai patvirtina nebuvimą susitarimo viso kontinento lygiu.

Ukrainos spauda pažymi, kad Salvini susitikimo su VRM vadovu Brudzinskiu buvo migracijos ir ES sienų saugumo klausimai.

Italija ir Lenkija nuosekliai atsisako priimti savo šalyse migrantus iš Azijos ir Afrikos, kurie siekia patekti į ES. Šią politiką palaiko Čekija, Slovakija ir Vengrija.

2018 metais Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas paskelbė šalyje krikščioniškos demokratijos era.
„Mes pakeitėme skęstančią liberalizmo demokratija į XXI amžiaus krikščionišką demokratiją“, - pareiškė Orbanas. Savo herojumi jis pavadino Matteo Salvini. Vengrijos premjero žodžiais, krikščioniška demokratija palaiko tradicinę šeimą vyro ir moters, kovoja su antisemitizmu ir suteikia šansą augimui. Pagrindine užduotimi savo vyriausybės Orbanas įvardijo šalies saugumo ir krikščioniškos kultūros išsaugojimą.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą