2019-02-24

Pats laikas į Eurovizijos konkurso komisiją įtraukti psichiatrus


Lietuvos žmonių ir LRT komisijos išrinktam atstovui vykti į Eurovizijos konkursą Jurijui psichiatras tikrai nereikalingas, dar keliems, pirmas vietas užėmusiems, o su kai kuriais kitais konkurso dalyviais, mano manymu, yra tam tikrų psichiatrijos problemų. Su komisijos nariais – irgi, kad šiuos akivaizdžių psichinių problemų turinčius asmenis iki konkurso finalo prileido.

Kai kalbu apie psichiatrus, tai turiu omenyje ne Sveikatos apsaugos ministrą, kuris sumanė nunuodyti chroniškus ligonis vaistais-padirbiniais, jo tikrai negalima į jokias komisijas kvieti, jam akivaizdžiai „ne viskas namie“.


O ar jau liko adekvačių psichiatrų, ar liko adekvati psichiatrija? Tai irgi sudėtingas klausimas po to, kai ji daugybę psichinių ligų pavertė norma.

Todėl kas be-atsakys dabar, ar pusnuogei jaunai merginai graibyti viešai savo tarpukojį norma, ar patologiją? Kas be-atsakys, ar sveikas yra moterį imituojantis vyras, išsitepliojęs pagal ramiojo vandenyno salose gyvenusių žmogėdrų papročius, ar du vyrai, kurie ruošiasi lytinei sueičiai, bučiuojasi į lūpas, bet kažkodėl dangstosi visiškai sveiko, bent iš pažiūros, futbolininko pavarde iš Balkanų pusiasalio?

Aš manau, kad po kiekvieno panašaus pasirodymo reikėtų atšventinti LRT didžiąją studiją. Bet ir čia problema, Vatikanas niekaip nesugeba išrūšiuoti Dievo tarnų: į tuos, kurie tarnauja Dievui, ir tuos, kurie ėmė tarnauti „šviesos kunigaikščiui“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą