2019-04-28

Lenkai būgštauja dėl žydų pretenzijų grąžinti turtą



Lenkijos dienraščio wPoytice užsakymu studijos Social Changes atlikti sociologiniai tyrimai parodė, kad lenkai būgštauja dėl žydų turto grąžinimo.

Buvo klausiama ar žydų pretenzijos dėl turto restitucijos kelia grėsmę Lenkijos interesams? Absoliuti dauguma respondentų į šį klausimą atsakė teigiamai. Su apklaustaisiais, kurie neturi šiuo klausimu savo nuomonės, buvo gauti šie rezultatai:




Tokiu būdu, daugiau negu trys ketvirtadaliai lenkų, kurie turi nuomonę šiuo klausimu, reiškia susirūpinimą dėl žydų pretenzijų.

Įskaitant žmones, kurie neturi nuomonės, apklausos rezultatai atrodo taip:



wPolytice pažymi, kad tik 5 procentai respondentų atsako į klausimą „kategoriškai, ne“.

JAV atstovė Lenkijoje Georgette Mosbacher žydų turto restitucijos klausimu pasakė:

„Įstatymas 447 dėl žydų turto restitucijos Europos valstybėse po Antrojo pasaulinio karo bus naudojamas tiktai paruošimui vienkartinės ataskaitos šiuo klausimu.“

Ponia Mosbacher ramino, kad JAV prezidento Donaldo Trampo pasirašytas įstatymas 447 nereiškia kokių tai veiksmų. Jis „skirtas kaupti informaciją.“ „Tai ataskaita, kuri bus naudojama informavimui apie tai, ką šalys padarė dėl turto restitucijos. Nesako apie tai, ką reikia padaryti ir kas nepadaryta. Nekalba apie pinigus“, - pasakė JAV pasiuntinė.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą