2019-08-31

Homoseksualumo genas neegzistuoja



Viename iš autoritetingiausių pasaulio mokslinių žurnalų „Science“ rugpjūčio 30 dieną buvo paskelbtas Ganna ir kt. straipsnis „Large-scale GWAS reveals insights into the genetic architecture of same-sex sexual behavior“, kuriame aprašomi tyrimai įrodo, kad homoseksualumo genas neegzistuoja

Mano manymu, tai yra pakankamas pagrindas teigti, kad homoseksualizmas – psichikos liga, kuri be jokio pagrindo buvo Pasaulio sveikatos organizacijos pašalinta iš psichikos ligų sąrašo. Svarbiausia tai, kad tyrimais pagaliau įrodyta, kad „gėjo genas“ - mitas.


Tuo metu, kai genderizmo ideologijai tarnaujantys mokslininkai bergždžiai bandydavo įrodinėti, kad nors dalinai lytiniai iškrypimai yra apspręsti genetiškai, Gana ir kt straipsnis įrodo, kad lytį determinuojantys faktoriai žymiai sudėtingesni, nei ieškotas „gėjo genas“.

Science paskelbto straipsnio autoriais yra dvidešimt daktarų iš 21 mokslinės tyrimo įstaigos. Jie atliko 493001 genomų tyrimus dalyvių iš JAV ir Europos. Tyrėjai padarė išvadą, kad lytinė orientacija surišta su dideliu genų skaičiumi ir, greičiausiai, egzistuoja platesniame jų spektre, negu dviejų variantų rinkinys.

Interviu žurnalui „Life Science“ Andrea Ganna, Harvardo mokslininkas, kuravęs projektą, pažymėjo, kad jų tyrimų apimtis yra 100 kartų didesnė prieš tai skelbtų tyrimų. Ankstesni eksperimentai buvo per daug neskaitlingi, kad padaryti lemiamas išvadas.

Juos ribojo sudėtingumas parenkant homoseksualius dalyvius, turint omenyje, kad vienalyčiai santykiai daugelyje šalių yra draudžiami.

Mokslininkai įrodė, kad atskiras homoseksualizmo genas neegzistuoja. Jų nuomone, homoseksualus elgesys yra rezultatas bendro genų ir aplinkos poveikio, kaip ir daugumas kitų žmogaus požymių.



Liepos mėnesį Izraelio švietimo ministras Rafi Peretz, buvęs vyriausias kariuomenės rabinas, pasiūlė homoseksualistus gydyti „konversiniais metodais.“

Jis pareiškė, kad yra galimybė „atversti homoseksualitus“ ir „pats tame dalyvavo“. „Aš manau, kad juos galima atversti, - pasakė Peretz. - Aš galiu jums pasakyti, kad turiu gylių žinių švietimo srityje, ir aš tai dariau. Jeigu studentas man praneš apie savo seksualinius polinkius, aš pirmiausiai apkabinčiau jį ir jam pasakysiu šiltus žodžius – pažiūrėkim į tai, ištirkim ir pagalvokim“.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą