2019-08-14

Replika: jeigu jau Vokietijos kanclerė negerbia savo valstybės simbolių, tai bent Lietuvos prezidentui nedera taip elgtis



Šiandien Lietuvos prezidentas Gitana Nausėda Berlyne susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Išvydome nepagarbą valsybių vėliavoms ir himnams: Nausėda ir Merkel aidint himnams sėdėjo.

Dėl Vokietijos visuomenei nežinomų priežasčių Vokietijos kanclerė jau kurį laiką užsienio vadovų priėmimo ceremonijos metu sėdomis „pagerbia“ vėliavas ir himnus. Tai prasidėjo po Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio vizito į Berlyną, jo metu Merkel ištikusio rankų drebėjimo.


Vieni sako, kad Merkel taip nekenčia Vokietijos simbolių, kad jie sukelia jai tremoro priepuolius. Tai pati įtikinamiausia versija, nes jei žmogus tiek ligotas, kad jau nepastovi kelių minučių, jis turi gydytis, o jei tai nepagydoma, bet valstybėje nėra kam ligonio pakeisti, jis turi sėdėti invalido vežimėlyje. Taip sėdėdavo neįgalus JAV prezidentas Franklinas Ruzveltas.

Gal susirgo ir Gitanas Nausėda? Gal ir jį jau ištinka virpėjimo priepuolis pamačius Lietuvos vėliavą, išgirdus himną?



Aš manau, kad ir Nausėda serga ta pačia su Merkel nežinoma liga. Juk negalėtų sveikas prezidentas apie užsienio reikalų ministrą, buvusį komunistą-nomenklatūrininką Liną Linkevičių, niekinantį Lietuvos istoriją, Lietuvos didvyrius, pasakyti, kad jam neturįs pretenzijų.

O kuo čia aš stebiuosi, jei galima leisti niekinti Lietuvos didvyrius, dergti ant valstybės istorijos, tai kodėl nepaniekinti Lietuvos himno ir vėliavos?



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą