2019-11-25

Neturtingųjų dienos proga popiežius Pranciškus vargšams pasiūlė musulmonišką valgiaraštį be kiaulienos ir vyno




Praėjusį sekmadienį Vatikane buvo paminėta pasaulinė „Neturtingųjų diena“. Popiežius Pranciškus ta proga tūkstančiui penkiems šimtams vargšų surengė pietus. Jie buvo kitokie, negu ankstesniais metais. Valgiaraštyje nebuvo patiekalų iš kiaulienos, nebuvo vyno. Taip „musulmonų popiežiumi“ Italijoje vadinamas Bergoglio padlaižiavo atėjūnų musulmonų tradicijoms.

Povilo VI salėje Vatikane surengtos užstalės meniu buvo lazanija, vištienos patiekalas, desertas, vaisiai ir kava.

Kiauliena buvo ne vienintelis patiekalas, kurio buvo atsisakyta, kad pataikauti musulmonams. Nebuvo vyno. Krikščionių tradicijoje vynas yra vienas iš Kristaus simbolių.


Vynas turi esminį simbolį krikščionybėje: tai pirmasis stebuklas, įvykdytas Jėzaus. Jono Evangelijoje pasakojamas epizodas iš vestuvių Kane: Jėzus ir Marija buvo pakviesti į tuoktuves, bet, vienu metu vynas baigėsi. Marija paprašė sūnaus padaryti kažką. Jėzus liepė pripildyti indus vandeniu ir pavertė jį geriausiu vynu. Taip iškilmės buvo pratęstos.

Vynas simbolizuoja džiaugsmą, kuris lydi krikščionių šventes. Ir ne tik. Mišių metu tikintiesiems vynas virsta Kristaus krauju.

Il Giornale rašoma, kad banketo vargšams metu pašalinimą kiaulienos galima traktuoti, kaip pagarbą kitų religijų žmonėms, tuo tapu pašalinimas vyno reiškia krikščioniškų tradicijų atsisakymą.

Sparčiai krikščionių palaikymą prarandantis Romos popiežius Bergoglio, kuris sveikina nelegalus musulmonus, atvykstančius į Italiją, kontrabandininkus, juos pervežančius, išsiskiria ekumenizmu, tradicijų naikinimu, satanizmu ir pataikavimu musulmonams, okupuojantiems Europą. Jo vykdoma globalizmo politika niekuos nesiskiria nuo Džordžo Sorošo Europos tautų naikinimo politikos.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą