2019-11-18

Trampas susitikime su FRS pirmininku Pauelu aptarė „neigiamą procentinę normą“


Lapkričio 18 dieną JAV prezidentas Donaldas Trampas susitiko su Federalinio rezervo sistemos (FRS) pirmininku Džeromu Pauelu, kuriame dalyvavo JAV finansų ministras Stivenas Mnučinas.

„Tik ką pasibaigė geras ir šiltas susitikimas Baltuosiuose rūmuose su Džeromu Pauelu“, - parašė Trampas Twitter. - Visi klausimai buvo aptariami, įskaitant procentinę normą, neigiamą procentą, žemą infliaciją, dolerio sustiprėjimą ir to įtaką pramonei, prekybą su Kinija, ES ir kitais“.


FRS pranešime sakoma, kad pirmininkas Pauelas užtikrins „maksimalų užimtumą ir stabilias kainas“, „kaip tai numato įstatymas“.

Spalio 30 dieną sumažino bazinę procentinę normą iki 1,5 nuo 1,75%.



Po šio susitikimo krito dolerio kursas.

Anksčiau Pauelas yra pareiškęs, kad FRS padarė pakankamai, kad palaikyti ekonomiką dabartiniame lygyje, kad procentinė norma dabar pristabdyta laukiant kokių nors rimtų pokyčių ekonomikoje, kad pinigų-kredito politika, matomai, dabar yra ilgalaikio stabilumo zonoje, kol perspektyvos palankios.

Donaldas Trampas pastaruoju metu buvo sukėlęs Twiterio audrą, reikalaudamas iš FRS mažinti procentinę normą ir eiti į minusą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą