2020-06-25

Akcija-instaliacija Lukiškių Aikštėje: „Sukilėlių ir KGB nukankintų rezistentų kraujas“ (projektas)



Senovėje Lukiškių aikštės vietoje ošė Šventa protėvių pagonių ąžuolų giria, vėliau šioje vietoje buvo nužudyti ir palaidoti 1963 metų Sukilėliai, šioje aikštėje esančio KGB kalėjimo rūsiuose buvo kelis dešimtmečius kankinami ir žudomi Lietuvos Patriotai.

Birželio 23 dieną, kuomet Lietuva mini 1941 metų sukilimą prieš Sovietinius okupantus, galimai psichiškai nesveikas Vilniaus meras Remigijus Šimašius savavališkai, be visuomenės pritarimo, zoologinine maniera pasityčiojo iš šioje aikštėje nukankintų ir palaidotų kovotojų už Lietuvos laisvę. Tai žmogaus vardo nevertas poelgis.

Esu įsitikinęs, kad mūsų Tauta, Lietuvos Prezidentas, Premjeras, Seimas, Prokuratūra įvertins šitą Remigijaus Šimašiaus vandalizmo aktą, o šis nusikaltėlis, piktybinis chuliganas ir idiotas, bus gėdingai išvytas iš Vilniaus mero posto. Būtų labai teisinga, kad piliečiai šį vandalą, apdergusį švenčiausius vilniečių jausmus, pašalintų ir iš Vilniaus miesto, kad jo purvinos kojos neterštų šventos Vilniaus žemės.

Kol bus pašalintos Likiškių aikštės vandalizavimo žymės, siūlau čia neteisėtai suvežtą smėlį išdažyti kraujo spalva, kad tai simbolizuotų šioje aikštėje žuvusiųjų ir nukankintųjų Lietuvos patriotų kraują.

Tam, kad nepakenkti aikštei, tai turėtų būti daroma su ekologiškais pigmentais. „Kraujo pylimą“ turėtų atlikti 12 asmenų, simbolizuojančių dvylika apaštalų, šios akcijos šventumą, o po jų „kraujo pylimo“ ceremoniją galėtų pakartoti dar 21 asmuo, kurie simbolizuotų 21 sukilėlį, pakartą šioje aikštėje.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą