2021-01-28

Prof.V.Matveevas: „Žydų genocidas 1938-1945 metais buvo, o Holokausto – nebuvo“

 

Rusijos rašytojų sąjungos narys Antonas Blaginas sausio 27 dieną paskelbė straipsnį „Drąsus profesoriaus V.V.Matveevo poelgis.“ https://cont.ws/@antonblagin/1898931

Rašytojas pasakoja apie rezonansinį įvykį Sankt-Peterburge. Skandalas kilo dėl vienos profesoriaus V.V.Matvejevo frazės, pasakytos paskaitoje mokyklų direktoriams. Jis pasakė: „Žydų genocidas 1938-1945 metais buvo, o Holokausto – nebuvo“.

Antonas Blaginas rašo, kad „reakcija tarptautinės žydų bendruomenės buvo nuspėjama“, o „Rusijoje yra tokia žalinga teismų praktika – jeigu nesutinki su tuo, kad Antrojo pasaulinio karo metu naciai nužudė ir sudegino lygiai 6.000.000 žydų, tai tave gali patraukti atsakomybėn pagal straipsnį 354.1 BK RF „Nacizmo reabilitavimas““. Pagal šį straipsnį buvo mėginta nuteisti Permės universiteto docentą Romaną Juškovą. Tačiau tik trys iš aštuonių prisiekusiųjų jį pripažino kaltu.



Blaginas atkreipia dėmesį, kad prof.V.V.Matveevas neneigia nacių vykdytų masinių žydų žudynių, kurias, jo (ir rašytojo Blagino) nuomone, teisinga skaityti genocidu. 

https://lt.wikipedia.org/wiki/Genocidas

Toliau Blaginas kviečia skaitytojus susimąstyti, ką reiškia žodis Holokaustas? Jis rašo: „...visose šiuolaikinėse enciklopedijose parašyta: „HOLOKAUSTAS (iš graikų ὁλοκαύστος — „deginamoji auka“). Ir toliau: „...siaurąja prasme – persekiojimas ir masinis naikinimas žydų, gyvenančių teritorijoje Vokietijos, jos sąjungininkų teritorijoje ir jų okupuotose teritorijose Antrojo pasaulinio karo metu“. (ru.Wikipedia). Kaip mes matome, tam „siaurąja prasme“ pilnai tenkina žodis genocidas. Bet kažkam labai norisi, kad žydų genocidas vadintųsi deginamoji auka!

Požiūriu išsilavinusio ruso, tiriančio istoriją ir skaičiusio Bibliją, tai neteisingą ir nesąžininga! Deginamoji auka – tai biblijoje aprašytas judėjų aukojimo ritualas.

Tai, ką graikai nusižiūrėjo pas judėjus ir pavadino žodžiu „Holokaustas“, atrodo praktikoje taip: specialiame mangale uždegama ugnis, po to užmušamas iš anksto paruoštas aukojimo gyvulys, jį sukapoja į gabalus, ir sukapotos gyvulio dalys dedamos į ugnį, kuri specialiame mangale palaikoma iki to, kol gyvulio mėsa nesudegs iki pelenų.



Kam reikalingas šitas laukinis, ruso akimis, religinis ritualas? Religingi žydai skaito, kad deginamoji auka – auka jų Dievui.“


Kiekvienas, rašo Blaginas, kas į rankas paims Bibliją, gali perskaityti šias eilutes (išėjimo knyga 29): „17 Patį aviną sukaposi į gabalus, apiplausi jo vidurius ir kojas ir uždėsi kartu su mėsos gabalais ir galva ant aukuro. 18 Sudeginsi ant aukuro visą aviną; tai yra deginamoji auka, malonus kvapas Viešpačiui.“ „... Kunigas jį sudegins ant altoriaus, ant ugnies medienos: tai deginamoji auka, auka, kvapas, patinkantis Viešpačiui “(Levit. 1:17).

Blaginas pažymi, kad „tarptautinės judėjų organizacijos reikalauja žydų genocidą Antrojo pasaulinio karo metais vadinti žodžiu Holokaustas, nes jų rabinai skaito, kad visi tuo metu žuvę žydai – auka Dievui. Jie taip nori! Bet tai jų religinis reikalas. O tai reiškia, kad kitos religijos žmonės gali turėti kitą nuomonę!“ Autorius pažymi, kad prof.Matveevas šiame religiniame ginče turi kitą nuomone. Jis „įsitikinęs, kad žodis genocidas tiksliai apibrėžia masines žydų žudynes Antrojo pasaulinio karo metais.“

Prof. Matvejevo istorija patvirtina Džordžo Orvelo posakį: „Visuotinio melo laikais kalbėti tiesą – tai ekstremizmas“, - mano Antonas Blaginas.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą