2021-01-15

Kas lėmė neplanuotus pertvarkymus Pfizer gamykloje Belgijoje?

 


Die Welt šiandien aptaria problemas, kilusias po amerikiečių firmos Pfizer pareiškimo, kad laikinai stabdoma vakcinos nuo SARS-CoV-2 viruso gamyba Belgijoje. Amerikiečių farmacijos gigantas Pfizer informavo Europos Komisiją dėl tiekimų sustabdymo ir pareiškė dėl to apgailestavimą. 

Vokietijos federalinės sveikatos apsaugos ministerijos pranešime sakoma: „Europos komisijai ir per ją ES valstybėms-narėms buvo pranešta, kad trumpalaikėje perspektyvoje Pfizer dėl pertvarkymų  Puurs gamykloje negalės pilnai įvykdyti jau žadėtas tiekimų apimtis trijų-keturių savaičių bėgyje.“



Pfizer duomenimis, rašoma die Welt, pertvarkymai Puurs gamykloje  Belgijoje vykdomi tam, kad padidinti gamybos apimtis nuo vasario vidurio. Iš Puurs gamyklos vakcina tiekiama į visas pasaulio šalis, išskyrus JAV. Ursula fon der Leyen informavo, kad nežiūrint sutrikimo, kompanija laikysis įsipareigojimų dėl 2021 metų pirmo ketvirčio tiekimų. Apie tai gamyklos vadovas pranešė Leyen telefono pokalbyje penktadienį.

Vokietijos socialdemokratų partijos politiko Karlo Lauterbacho nuomone, vakcinų tiekimų sutrikimas atskleidė „vakcinos pirkimų klaidas“. „Šis incidentas rodo, kaip svarbu būtų turėti kelis gamybinius pajėgumus vykdančius paralelinę gamyba ES“, - pasakė Lauterbachas.

Vakcinų gamybos sustabdymas sutapo su skiepytų pacientų mirtimis. Norvegijoje po skiepijimo Pfizer/BioNTech vakcina mirė 23 žmonės, o Vokietijoje – 10 žmonių.

Vakar taip pat pranešta, kad įvairiuose Vokietijos senelių namuose po pirmojo skiepijimo kai kurie skiepytieji susirgo COVID-19 .

Ketvirtadienį LRT pranešė, kad Santaros klinikose COVID-19 serga 79 medikai, paskiepyti pirmąja vakcinos doze.

Ar ne dėl daugybės mirčių, komplikacijų ir užsikrėtimų Pfizer laikinai sumažino vakcinos tiekimą?

Ar šios problemos nėra pasekmė diegimo skubotai pagamintos ir su gyvūnais nepatikrintos vakcinos?

Kas už tai atsakys? 

Ursula fon der Leyen?

Kinijos sveikatos apsaugos specialistai kviečia sustabdyti Pfizer vakcinos, pagamintos mRNR pagrindu, naudojimą senelelių skiepijimui, rašoma kinų portale Global Times. Abejonės šios vakcinos saugumu kilo po 23 pagyvenusių žmonių mirties Norvegijoje. Ši vakcina, kinų teigimu, nebuvo pakankamai išbandyta.

https://www.globaltimes.cn/page/202101/1212915.shtml


Die Welt koliažas




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą