2021-03-15

Italija sustabdė AstraZeneca vakcinos naudojimą, bet fiksuoja mirtį ir po Pfizer

 



Il Giornale šiandien pranešė, kad Italija sustabdo skiepijimą AstraZeneca vakcina. Ji stabdoma Vokietijoje ir Prancūzijoje. Šalių sąrašas ilgėja kiekvieną dieną.

Apie skiepijimo AstraZeneca stabdymą praneša Italijos farmacijos agentūra Aifa, l'Agenzia italiana del farmaco.

Vokietija sustabdė skiepijimą AstraZeneca po naujų pranešimų apie trombozę pas paskiepytus šia vakcina. Nacionalinis reguliatorius Paul Ehrlich Institute, pareikalavo ištirti pastaruosius atvejus.

Il Giornale nurodo, kad praėjusią savaitę AstraZeneca vakcinavimą sustabdė Danija, Norvegija ir Islandija. Prieš kelias valandas toks sprendimas priimtas Olandijoje. Praėjusią savaitę buvo šešios šalys sustabdžiusios šios vakcinos naudojimą: Danija, Austrija, Estija, Lietuva, Latvija ir Liuksemburgas. Dabar tai padarė Italija. Prancūzijoje AstraZeneca skiepijimą sustabdė po to, kai įvyko incidentas su ugniagesiu kovo 8 dieną.

Mirtis po vakcinavimo Pfizer



Il Giornale šiandien informuoja, kad po pirmos Pfizer vakcinos injekcijos mirė 52 medicinos darbuotojas Argidžento mieste (Sicilija). Pranešama, kad žmogus dirbo senelių namuose ir kartu su kolegomis buvo vakcinuotas. Po vakcinavimo viskas buvo gerai, bet po kelių dienų prasidėjo negalavimas ir jis buvo hospitalizuotas vietos ligoninėje, bet greitai sraigtasparniu nugabentas į Palermo ligoninę, kur jis mirė dėl trombozės. Skelbiama, kad „52-mečio mirtis neturi ryšio su vakcinavimu“.

Italijoje po skiepijimo užfiksuotos dar trys mirtys: kariškio, policininko ir karabinierio. Visi jie buvo skiepyti AstraZeneca vakcina.

Nuorodos:

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/astrazeneca-aifa-vieta-utilizzo-tutta-italia-1931258.html

https://www.ilgiornale.it/news/cronache/operatore-sanitario-muore-trombosi-vaccino-astrazeneca-1931161.html

P.S. Ukrainos virusologė dr.Žolobak apie vakcinas:


https://youtu.be/4GJCzQgkhkw



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą