2021-03-13

Tanzanijos prezidentas Džonas Magufuli – antra Covid perversmo auką?

 

Tanzanijos prezidento Džono Magufulidingimas skatina įtarimą, kad jis tapo antruoju valstybės vadovu, kuris pasipriešino pasauliniam „COVID-19: Great reset“ suokalbiui ir buvo pašalintas iš valdžios.

Jau dvi savaitės niekas nematė Tanzanijos prezidento. Jis paslaptingai dingo. Opozicija skleidė gandus apie tai, kad jis buvo hospitalizuotas su „Covid-19“ Kenijoje, arba Indijoje, nors iki šiol tam nėra jokių įrodymų.

Tanzanijos prezidentas Magufuli tapo pasaulyje žinomu po to, kai 2020 metais suabejojęs PGR testų patikimumu (PSO pati 2021 metais pripažino, kad jais negalima pasikliauti) pats nutarė patikrinti jų patikimumą. Jis paėmė pavyzdžius iš ožio, avies, triušio, fazano, papajos ir durio vaisių, automobilių tepalo, įvairių kitų gyvūnų ir daiktų. Pavyzdžius jis nusiuntė į PSO akredituotą laboratoriją Tanzanijoje, užrašęs išgalvotų žmonių pavardes. Tyrimai parodė, kad COVID-19 infekuoti durio ir papajos vaisiai, ožys, o dėl tepalo suabejota. Po to Tanzanijos prezidentas išmetė susikompromitavusią PSO iš šalies. Magufuli nesilaikė oficialių rekomendacijų ir viešai kritikavo PSO. Prasidėjus pasauliniam vakcinacijos vajui, Magufuli perspėjo savo piliečius dėl vakcinos pavojingumo. Tanzanija liko atvira pasauliui, turistai laisvai vyko čia poilsiauti, ypač turistai iš Rusijos. ES mėgino papirkti Tanzaniją su 27 milijonais eurų paramos iš ES solidarumo fondo. Paramos skyrimo sąlyga: šalis privalo būti pilnai uždaryta, net turistams, palaikantiems šalies ekonomiką. Taip pat Tanzanija turi įvesti PSO taisykles: griežtą lockdown, kaukes ir masinį skiepijimą. Tanzanija paėmė pinigus, o po to paskelbė šalį laisvą nuo koronaviruso. Nei kaukių, nei skiepų, nei lockdown neįvyko. Be to, Tanzanijos prezidentas lapkritį pasakė, kad jis neketina naudoti kokią-nors Covid-19 vakciną, bet vietoj to apsaugai nuo ligos pasikliaus vietinėmis žolėmis.

Vakarų spauda Magufulį vaizdavo tamsuoliu, tikinčiu mokslu, populistu, kaltino, kad jam Tanzanijos žmonių sveikata ir gyvybės nėra prioritetas. Tačiau viskas buvo atvirkščiai.



Laimėjęs 2015 metais rinkimus, jis apkarpė valstybės tarnautojų algas (savo irgi), kad nupirkti vaistų nuo AIDS. 2015 metais jis atsisakė Nepriklausomybės dienos šventės, o sutaupytus pinigus skyrė kovai su cholera. Sveikatos apsauga buvo vienu iš jo administracijos prioritetų. Kol jis buvo valdžioje, gyvenimo trukmė čia su kiekvienais metais augo.

Iki 2020 metų plandemijos, Magufuli buvo giriamas vakaruose, jį gyrė Sorošo remiami analitiniai centrai, gyrė jo reformas ir vadino jį „pavyzdžiu“ kitoms Afrikos valstybėms.

Situacija pasikeitė, kai jis, diplomuotas chemikas, COVID-19 pavadino mistifikacija.

Kada jį perrinko 2020 metų spalį, vakarai jį, turintį šalyje 96% palaikymo reitingą, ėmė kaltinti „rinkimų klastojimu“ ir „rinkėjų persekiojimu“.

Šiais metai kompanija prieš Magufuli įgijo naują mąstą. JAV valstybės sekretorius Maikas Pompeo jam rėžė: „jūs melavote, jūs apgaudinėjote, jūs vogėte“. Pompeo, paskutinėmis savo kadencijos dienomis, inicijavo sankcijas prieš Tanzanijos vyriausybės valdininkus. Sankcijos buvo pavadintos „rinkimų pažeidimais“, bet realiai jos buvo iššauktos Tanzanijos pasipriešinimui „Cocid-19: Great Reset“ suokalbiui.

Kit Knightly pažymi, kad vasario mėn. The Guardian, visada aktyvi, kai kalbama apie „progresyvų“ režimo nuvertimą, paskelbė straipsnį „It’s time for Africa to rein in Tanzania’s anti-vaxxer president.“ (Atėjo laikas Afrikai sutramdyti Tanzanijos prezidentą).

Straipsnyje neminimi ožkų ir vaisių teigiami PGR testai, bet klausiama: „Kas nutiko su prezidentu Džonu Magufuli? Daugumas žmonių Tanzanijoje ir už jos ribų kyla šis klausimas“.

Magufuli atvirai priskirtas antivakseriams, apkaltintas abejingumu mirtims, pasaulį griaunančiam virusui. Jis The Guardian buvo maišomas su purvu ne atsitiktinai. The Guardian gauna finansavimą iš Bilo ir Melindos Geitsų fondo ir stropiai atidirbinėja savo geradarių pinigus.

Praėjus dviem savaitėms po The Guardien publikacijos, kvietusios kažką daryti su rezidentu Magufuli, jis dingo.

The Council on Foreign Relations tik kovo 11 d. perspausdino Thr Guardien straipsnį ir tvirtino, kad prezidentas prarado visus savo įgaliojimus ir pabrėžė, kad „narsi figūra valdančiosios partijos viduje galėtų pasinaudoti dabartiniu epizodu, kad pradėti atbulinį kursą“. Tai aiškus perversmo kurstymas. Jeigu staiga Tanzanijos prezidentas žūtų, ar būtų nuverstas, jis nebūtų pirmąja kovido auka Afrikoje.

2020 metų vasarą Burundžio prezidentas Pierre Nkurunziza atsisakė paklusti koronaviruso isterijai ir liepė PSO organizacijos atstovams išvykti iš šalies. Po to jis staiga mirė nuo „širdies smūgio“ ar įtarimo „COVID-19“ susirgimu. Jį pakeitęs šalies vadovas nedelsiant anuliavo anti-kovidinę strategiją ir į šalį pakvietė PSO veikėjus.

Tai buvo pirmas kovidinis perversmas Afrikoje. Sekanti gali būti Tanzanija.

„Jei aš būčiau Turkmėnistano ar Baltarusijos prezidentu, aš nekurčiau jokių ilgalaikių planų“, - pažymi Kit Knightly.


Nuorodos:

https://off-guardian.org/2021/03/12/tanzania-the-second-covid-coup/

https://lebionka.blogspot.com/2021/01/tanzanijos-prezidentas-magufuli.html

https://lebionka.blogspot.com/2021/01/pso-pagaliau-pripazista-kad-pgr-testas.html






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą