2021-04-22

Prof. Eberhardas Hameris mano, kad pandemija mūsų niekada neapleis

 

Prieš metus paskelbiau žinomo vokiečių ekonomisto prof. Eberhard Hamer įžvalgas apie tai, kas išrado COVID-19 pandemiją ir kam ji yra naudinga: „Vokiečių ekonomikos profesorius demaskuoja COVID-19 „pandemijos“ išradėjus!!! „COVID-19 ir krizė – visi sutapimai. Laimėjusieji irpralaimėjusieji dėl krizės“. PROF. DR. EBERHARD HAMER“.

Kokia šiandien situacija su ta „pandemija“ profesoriaus akimis? Į šį klausimą profesorius atsako portale Pi-news paskelbtame straipsnyje „Pandemija niekadamūsų neapleis“ (Die Pandemie verlässt uns nie).



2021 balandžio 21 d. Bundestago didžioji koalicija priėmė įstatymą, kuris covidinį karantiną leidžia įvesti visoje Vokietijos teritorijoje. Tuo metu šalyje užsikrėtusių mažiau nei 3 procentai, o „Corona" liga sergančių žmonių skaičius tarp visų gyventojų yra labai mažas, o mirčių skaičius dar mažesnis (0,03 proc.)“, - rašo profesorius E.Hamer ir pažymi, kad "Corona" karštieji taškai daugiausia yra Bavarijos ir Saksonijos pasienyje ir miestuose, kuriuose gyvena daug užsieniečių. Pasekmė: 60-80 proc. intensyviosios terapijos pacientų yra pirmos arba antros kartos imigrantai. Matyt, jų gyvenimo būdas ir klano susitelkimas sąlygoja didesnį užsikrėtimą Corona nei individualus likusių gyventojų gyvenimas. Tačiau tai paversti visų gyventojų ir visos ekonomikos laisvės apribojimais buvo greičiau panika nei racionalus veiksmas.“

Hameris nurodo: „Gripas visada egzistavo, virusai - taip pat. Išliks ir naujasis "Corona" gripo virusas su jo mutacijomis. Todėl ar dabar turime ruoštis ilgalaikei atidarymo ir blokavimo sąveikai? Jei virusologai laikysis savo nuomonės, visas mūsų gyvenimas ir ekonomika turi būti pajungti sveikatai. Tačiau pandemijų eroje visiškos sveikatos nebebus, jei virusai ir toliau egzistuos, o JAV ir Kinija ir toliau eksperimentuos su biologiniais ginklais, t. y. pandemijos galimybėmis.

Žvelgdami į praeitį, jau galime teigti, kad pirmoji blokada buvo klaida, nes iš tikrųjų decentralizuotai savarankiškai atsakingai visuomenei ir ekonomikai valstybė staiga ėmė autokratiškai diktuoti mūsų elgesį, gyvenimą, judėjimo laisvę ir ekonomikos egzistavimą, iš pradžių be pandeminio įstatymo, o paskui su juo.

Ir įvyko tai, kuo demokratija ir viduriniosios klasės apklausos niekada nebūtų patikėję: žmonės leidosi įvaromi į paniką, pakluso, netgi dauguma pritarė  jų pačių laisvės suvaržymui ir dabar tiki, kad yra palaiminti, jei yra paskiepyti - nepagalvoję apie tai, kad šis skiepų poveikis trunka tik pusę metų, taigi jie gali toliau jaustis palaiminti tik nuolat kartojant nuolatinius skiepus.

Mes visada nenorėjome suprasti, kodėl dauguma gyventojų sekė Hitleriu, Stalinu ar kitais diktatoriais. Jų paslaptis buvo ta, kad jie vykdė centralizuotą spaudos kampaniją. Tą patį padarė ir mūsų vyriausybė. Daugiau nei metus trečdalis žiniasklaidos priemonių skelbė tik pandemijos baimę, pandemijos skaičius (įskaitant klaidingus) ir pandeminę paniką. Centralizuotai vyriausybės vadovaujama valstybinė propaganda buvo sustiprinta net 144 milijonais kyšių žiniasklaidai ir papildomais 600 milijonų Soroso lėšų, skirtų "kovai su neigėjais ir dešiniaisiais". Taigi mūsų žiniasklaida tapo centrine ir valstybine propaganda, nes buvo papirkta, kad tai darytų.

Jei dabar trečioji koronos banga praeis gegužę, kita banga ateis vėliausiai rudenį, kai baigsis skiepų poveikis, tačiau ji taip pat palies tik kelis procentus mūsų gyventojų, todėl jos tikrai nereikėtų vadinti pandemija.“

Prof. Hamer mano, kad dabar neverta kaltinti Vokietijos vyriausybę, kad ji, vykdydama ankstesnę pandemijos politiką, neplanavo, švaistė lėšas, užsiėmė korupcija ir savivaliavo. Kilus panikai, ji padarė daug didesnę nuolatinę žalą nei pati pandemija.



Profesorius pažymi, kad prisidengiant pandeminiu triukšmu „Europos Sąjunga buvo slapta pakeista į skolų ir fiskalinę sąjungą. A. Merkel nusprendė Vokietijos mokesčių mokėtojų sąskaita apdovanoti milijardinėmis sumomis bankrutavusias ir korumpuotas Pietų Europos šalis, jų ypač prabangias socialines išmokas, kad jų pensininkai galėtų gyventi geriau nei mūsų, ir išsaugoti korupciją bei blogą valdymą. Taigi daugiau nei trys trilijonai ES skolų tapo Vokietijos skolomis...“

Tai lems euro nuvertėjimą, mūsų gerovės praradimas dėl "solidarumo bendrame skurde".

Hamer mano, kad jokia Vokietijos vyriausybė nebuvo taip pakenkusi savo rinkėjams, jų apgavusi, įtraukusi juos į finansinę bedugnę.

„Valstybės kontroliuojama žiniasklaida slopino bet kokius opozicijos protestus, todėl nebuvo jokio diskusijų proceso - tik vienoda Coronos panika. Tačiau po rinkimų visi pajusime ekonomines pasekmes: Infliaciją ir valiutos reformą - tai turto nusavinimas ir nuskurdinimas“, - rašoma straipsnyje.

Karantino apribojimai didžiausią žalą, Hamer nuomone, padarė vidutinio dydžio ekonomikai, sunaikino šimtus tūkstančių pragyvenimo šaltinių, pasitarnavo korporacijoms, jas sustiprino ir taip korporacijų naudai sumažino pagrindinę Vokietijos gerovės jėgą, t. y. vidutinį verslą, kuris sumokėdavo 61 proc. visų mokesčių valstybei.

Vokietijos vyriausybės blaškymasis tarp uždarymo ir atidarymo buvo žalingas, o kadangi virusas liks, toliau negalima žaisti šio žaidimo, teigia profesorius ir reziumuoja:



„Dabartinė A. Merkel koalicija padarė daug lemtingų klaidų: chaotišką energetikos pertvarką, masinę imigraciją į mūsų socialines sistemas, neribotus Europos skolinius įsipareigojimus ir ekonomikos perorientavimą pagal CO2 tikslus, nors mūsų dalis pasaulyje nesiekia nė dviejų procentų; - tačiau atsitiktinai žalinga "Corona" politika labiausiai sugriaus A. Merkel reputaciją, kai ekonominės ir socialinės pasekmės taps apčiuopiamos po rinkimų.“

Šaltiniai:

https://lebionka.blogspot.com/2020/05/vokieciu-ekonomikos-profesorius.html

http://www.pi-news.net/2021/04/die-pandemie-verlaesst-uns-nie/

https://www.welt.de/politik/deutschland/article230583197/Corona-Pandemie-Steinmeier-unterzeichnet-Infektionsschutzgesetz-mit-Bundes-Notbremse.html






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą