2021-06-27

Imunitetas nuo koronaviruso persirgus išlieka 30 mėnesių. Paniką kelia tie, kurie neskaito vadovėlių

 

Doc. dr. Nadežda Žolobak – Ukrainos mokslų akademijos mikrobiologijos ir virusologijos instituto vyresnioji mokslo darbuotoja. Jos nuomone, paniką dėl koronaviruso kelia tie, kas neskaito imunologijos ir virusologijos vadovėlių. Imunitetas nuo koronaviruso, juo persirgus, išlieka 30 mėnesių.





https://www.youtube.com/watch?v=yJZB12z_zVY

Žolobok sako:

Pasirodo publikacijų, kurios parodo, kad imunitetą nuo koronaviruso formuoja atminties ląstelės, kurios atsimena virusą ir, esant pakartotinam kontaktui, yra produkuojami antikūnai, ir visai įmanoma, kad šie antikūnai išlika visą gyvenimą. Tai paskutinės užsienio publikacijos. Čia rašoma tai, kas buvo kažkada parašyta klasikiniuose imunologijos vadovėliuose. Po kontakto su virusu šie antikūnai išlieka ir gali būti reprodukuoti atminties ląstelių, esančių mūsų organizme. Ir čia norėčiau dar pasakyti dėl antikūnų. Antikūnai prieš koronavirusą, nes koronavirusas yra respiratorinė infekcija, ji pažeidžia gleivinę, tai pirmoji apsaugos linija yra antikūnai, kurie yra mūsų gleivinėje.

Man teko studentams skaityti virusologijos kursą ir aš paskaičiau, ką rašo mano kolegos iš Ševčenkos vardo Kijevo nacionalinio universiteto, virusologijos katedros. Jie 2018 metais

išleido virusologijos vadovėlį ir ten atskiras skyrius skirtas antivirusiniam imunitetui. Tenai puiki lentelė trukmės antivirusinio imuniteto, išlikimo antivirusinių antikūnų. Yra atskira grupė „mukozalinės infekcijos“. Tai infekcijos, kurios pažeidžia gleivinę. Ten yra ir koronavirusas. Nurodyta trukmė cirkuliacijos mukozalinių antikūnų. Nuo gripo viruso parašyta 12 mėnesių, dėl žmogaus kvėpavimo takų sincitinio viruso – 12 mėnesių, dėl koronaviruso – 30 mėnesių. Galite įsivaizduoti? Reiškia du su puse metų po kontakto su koronavirusu pas jus gleivinėje išlieka antikūnai prieš šį koronavirusą. Tai yra, kai jūs kontaktuosite, infekcija neis gylyn, jums nereikės sintezuoti imunoglobulinų. G imunoglobulinai bus produkuojami plazmoje, nes jūsų gleivinėje yra antikūnai, kurie nedelsiant reaguos į infekciją ir ją stabdys tame taške, kur patenka virusas. Tai yra 2018 metų duomenys. Tiesiog tie, kurie kalba ir kelia paniką, jie vadovėlių neskaito.

Kurie persirgo, gali būti ramūs 2,5 metų, nes turi mukozalinius antikūnus, be jų yra atminties ląstelės, kurios užtikrina formavimą antikūnų tuo atveju, jeigu vyrusas vis tiktai įveiks šią mukozalinę pirmąją gynybos liniją. Taip veikia ši sistema. Pasirodo, mes apsaugoti.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą