2021-08-18

Prieš skiepus nusiteikę Izraelio tėvai įsteigė savo mokyklas be skiepų

 


Izraelio dienraštis „Haaretz“ pranešė, kad Izraelyje steigiamos privačios mokyklos, kurias lankys tik neskiepyti vaikai.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-tens-of-groups-of-israeli-covid-anti-vax-parents-set-up-own-vaccine-free-schools-1.10129098

Izraelio COVID vakcinacijos priešininkų vaikų privačių mokyklų steigimo procesas kol kas liko beveik nepastebėtas, o didžioji dalis veiklos vyko "Telegram" platformoje. Šie tėvai prarado pasitikėjimą sistema ir pradėjo imtis savarankiškų veiksmų, rašoma „Haaretz“.



Vakcinų priešininkų grupės pradėjo organizuotai steigti privačias mokyklas ir namų mokymosi grupes keliose Izraelio vietose, kad išvengtų taisyklių, kuriomis siekiama užkirsti kelią COVID-19 plitimui, įskaitant viruso testavimą, karantiną ir kaukes mokyklose. Tūkstančiai skiepų priešininkų taip pat pareiškė, kad protestuodami prieš apribojimus rugsėjo 1 d. neleis savo vaikų į mokyklą.

JAV žydų ortodoksai šią vasarą organizavo stovyklą, į kurią buvo priimami tik neskiepyti vaikai ir juos aptarnaujantis personalas.

https://lebionka.blogspot.com/2021/05/lietuva-jav-protaujantys-tevai-atsisako.html

 

Covid Delta banga tarp ortodoksų

 

„Haaretz“ rašoma, kad praėjus pusantros savaitės nuo mokyklų atidarymo ultraortodoksų bendruomenėje (Haredi) užsikrėtusiųjų skaičius išaugo daugiau nei dvigubai - iki 12 proc. naujų koronaviruso atvejų.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-s-delta-wave-seemed-to-skip-the-haredim-then-their-schools-reopened-1.10130062

Naujų koronaviruso atvejų skaičius Izraelyje po delta viruso atmainos pasirodymo ultraortodoksų bendruomenėje buvo mažesnis nei visuomenėje apskritai - iki tol, kol šio mėnesio pradžioje vėl pradėjo veikti Haredi mokyklos.



Pirmą kartą delta variantas Izraelyje buvo aptiktas liepos pradžioje. Iki jo atsiradimo kasdien naujų atvejų skaičius visuomenėje sumažėjo iki vienženklio skaičiaus, o kai kuriomis dienomis net iki nulio. Tačiau po to, kai atvyko labai užkrečiama naujoji atmaina, liepos pabaigoje naujų atvejų vėl ėmė daugėti.

Rgpjūčio 18 d. Izraelio sveikatos apsaugos ministerijos diomenimis, pirmąją koronaviruso vakcinos dozę gavo 5862763 asmenys (63 % šalies gyventojų, 86 % suaugusių gyventojų), o antrąją - 5426552 asmenys (58 % šalies gyventojų, 79 % suaugusių gyventojų). Trečiąja vakcinos doze paskiepyti 1132594 asmenys (12 proc. šalies gyventojų, 20 proc. suaugusiųjų). Šalyje yra 59 tūkstančių užsikrėtusių, per parą mirė 14 sergantys.

https://www.newsru.co.il/health/18aug2021/corona_il_106.html









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą