2021-10-09

Prof. David Engels: Briuselio tikslas - "pakeisti režimą" Lenkijoje


Lenkijos Konstitucinio Teismo (KT) sprendimas dėl Lenkijos Konstitucijos viršenybės prieš ES teisę savo efektu prilygo druskos rūgščiai, užpiltai ant Briuselio liberastinio gyvatyno. Pasigirdo jungtinis nacionalinių valstybių priešų snipštimas.

http://lebionka.blogspot.com/2021/10/pavyzdys-kolonijai-lietuvai-lenkijos.html

https://www.euronews.com/2021/10/08/polexit-will-poland-s-nuclear-strike-on-eu-s-legal-order-lead-to-the-country-quitting-the-




Lenkijos KT sprendimas dėl Europos teisės viršenybės yra naujausias mūšio tarp konservatyvios Lenkijos vyriausybės ir kairiųjų liberalių Europos institucijų etapas, Lenkijos spaudos agentūrai PAP teigia belgų istorikas, profesorius Davidas Engelsas.

"Stojant į Europos Sąjungą Lenkija buvo įsitikinusi, kad projektas grindžiamas bendra pagarba pagrindinėms socialinėms institucijoms, tokioms kaip tradicinė šeima, asmens gerovė, nacionalinis identitetas ar Vakarų civilizacija, tačiau Europos elitas vis labiau atsigręžia į radikalias kairiojo liberalizmo idėjas, tokias kaip multikultūralizmas, lyčių aspekto integravimas (lyčių lygybės skatinimo politika - PAP), LGBTQ ideologija, globalizmas, Vakarų kaltinimas, o Europos Sąjungos Teisingumo Teismas tapo svarbiausiu jų įrankiu," - Engelsas teigia.

Jo nuomone, ESTT, naudodamasis "dinamišku Europos teisinės sistemos atvirumu, vadinamu Monė metodu, vis dažniau naudojo neaiškius raktinius žodžius, tokius kaip +įvairovė+, +tolerancija+, +pagarba mažumoms+, +teisingumas+ ar +lygybė+, kad netiesiogiai visoms valstybėms narėms primestų naują teisinę sistemą, neturinčią jokio demokratinio pagrindo".

"Neišvengiami ideologiniai konfliktai tarp Briuselio, Berlyno ir Paryžiaus kairiojo liberalizmo ir Varšuvos bei Budapešto konservatizmo vėliau buvo pateikti kaip teisinis ginčas tarp tariamos +teisinės vyriausybės+ ir tariamo +nacionalinio populizmo+, ir šią manipuliaciją perėmė didžioji dalis svarbiausios Vakarų žiniasklaidos, o dauguma piliečių ja patikėjo." - teigia profesorius.

Pasak jo, "per pastarąjį dešimtmetį ES radikaliai ir vienašališkai pakeitė savo narystės taisykles, o kai tokios šalys kaip Lenkija ir Vengrija išdrįso tai demaskuoti ir išsaugoti pirminę sutarčių dvasią, iš jų bet kokia kaina turi būti atimtas vaidmuo".

"Todėl, kai ES dėl tariamų Lenkijos išpuolių prieš +Europos vertybes+ prieš kelias savaites netikėtai nusprendė neskirti šaliai pažadėtų kovidinių fondų lėšų ir taip atvirai nuslopinti Varšuvą, visiems tapo aišku, kad siekiant sunaikinti vieną iš paskutiniųjų konservatizmo bastionų Europoje ketinama ne ką kita, o atvirai pakeisti režimą." - pabrėžia David Engels. Jis taip pat teigia, kad toks Lenkijos KT sprendimas buvo neišvengiamas.

"Pasidavimas būtų reiškęs visišką dabartinės Lenkijos vyriausybės atsisakymą ir būtų atvėręs kelią naujam (Pilietinės platformos pirmininko Donaldo) Tusko kabinetui". - pabrėžia jis.



Paklaustas, ar KT sprendimas yra dar vienas žingsnis Polexit link, F. Engelsas atsako, kad "dauguma lenkų, įskaitant vyriausybę, nori taikios ir vis artimesnės bendros ateities su savo kaimynais ir jaučiasi tikrais Europos patriotais, tačiau situacija pasiekė tokį lygį, kad ES galima laikyti didžiausiu Europos patriotizmo priešu".

Ketvirtadienį KT, išklausęs Ministro Pirmininko prašymą, nusprendė, kad Europos teisės aktai, kuriais ES institucijos veikia viršydamos Lenkijos deleguotos kompetencijos ribas, yra nesuderinami su Lenkijos konstitucija. KT taip pat pripažino prieštaraujančia Konstitucijai Europos Sąjungos nuostatą, suteikiančią teisę nacionaliniams teismams nepaisyti konstitucinių nuostatų arba priimti sprendimus remiantis panaikintomis normomis, taip pat ES sutarties nuostatas, suteikiančias teisę nacionaliniams teismams kontroliuoti prezidento paskirto teisėjo paskyrimo teisėtumą, ir Nacionalinės teismų tarybos nutarimus dėl teisėjų paskyrimo.

https://wpolityce.pl/polityka/569348-prof-david-engels-celem-brukseli-jest-zmiana-rezimu-w-pl

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą