2021-11-01

Į Minską iš Artimųjų Rytų skraidys 55 lėktuvai, o bevizis režimas taikomas 76 šalims

 

Spalio 30 d. baltarusių žurnalistas Tadeusz Giczan (Tadeusz Giczan@TadeuszGiczan) Twitter paskyroje parašė: „Nemigos rajonas Minske virto mažuoju Bagdadu. Vakar Minsko tarptautinis oro uostas paskelbė naują žiemos tvarkaraštį, pagal kurį iš Artimųjų Rytų į Minską kiekvieną savaitę skraidys mažiausiai 55 lėktuvai.Norinčiųjų patekti į ES per Baltarusiją skaičius toks didelis, kad ambasados pradėjo išduoti ne individualias, o grupines vizas. Vien spalio mėnesį Lenkijos pasieniečiai užkirto kelią daugiau kaip 15 tūkst. bandymų nelegaliai kirsti sieną, dar 5 tūkst. žmonių buvo sulaikyti Vokietijoje“.

Įdomiausia yra tai, kad šiuos lėktuvus Baltarusijos diktatoriui nuomoja ES, „Rynair“ konkrečiai. Todėl galime teigti, kad Europos Komisija ir Lukošenka (nuotraukoje Lukašenka su sūnumis) yra ta pati nusikaltėlių gauja, kariaujanti karą su Europos gyventojais. Reikia prisiminti, kad Lukašenkos chunta iš Pasaulio Banko ir Tarptautinio Valiutų Fondo nesenai gavo 6 milijardus kreditų. Ar tai ne paskatinimas!


Vokietija, Švedija, Olandija, Austrija, Prancūzija jau „sprogsta“ nuo atėjūnų, kurių skaičius jau perkopė 20 procentų šių šalių gyventojų skaičiaus, o pagal gimstamumą atėjūnai kelis kartus lenkia čiabuvius. Jei Austrija bando priešintis pinigų šeimininkų organizuotam šalies naikinimui, tai Vokietija, Švedija, Prancūzija jau kapituliavo, pačios skatina savo tautų genocidą.

Vien spalio 30 d. pereiti Lenkijos sieną buvo bandoma 727 kartus, 51 nelegalas buvo deportuotas.

Vokietijos federalinė policija spalio 31 d. Vokietijos ir Lenkijos pasienyje sulaikė 23 migrantus ir suėmė du įtariamus prekeivius žmonėmis. Praėjusią savaitę policija netoli Lenkijos sienos rado negyvą irakietį mažame sunkvežimyje, iš kurio išlipo 30 žmonių. Vokietijos pareigūnai kartais per dieną sulaiko po kelis šimtus nelegalų.

 

 

Spalio 25 d. "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" išspausdino didelį interviu su vienu iš Žaliųjų partijos pirmininkų Robertu Habecku, kuris, kaip tikimasi, būsimoje Vokietijos vyriausybėje taps vicekancleriu. Interviu "žaliasis politikas" palietė migracijos krizę prie Baltarusijos ir ES šalių sienų, taip pat pabrėžė, kad pabėgėlių Lenkijoje ir Baltarusijoje atžvilgiu reikėtų laikytis "humanitarinių standartų", o pačius žmones paskirstyti tarp ES šalių.

Habeko nuomone, Baltarusijai turėtų būti sugriežtintos sankcijos, jos turėtų būti taikomos ne tik A. Lukašenkos režimui, bet ir oro linijų bendrovėms, kurios bendradarbiauja su Baltarusijos valdžios institucijomis ir gabena žmones iš Afrikos ir Artimųjų Rytų į Baltarusiją.

DW apžvalgininkas A.Fridman pažymi, kad pirmieji migrantai iš Baltarusijos pasiekė  Vokietiją vasarą, kur jie buvo pavadinti "Lukašenkos pabėgėliais". Tačiau 2021 m. vasarą ir rugsėjį Vokietija gyveno parlamento rinkimais. SPD, CDU/CSU ir žalieji atsargiai vengė migracijos / pabėgėlių temos, bijodami prarasti savo balsus. Tik spalio mėn. antroje pusėje šį klausimą aptarė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, užsienio reikalų ministras Heiko Maasas ir Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis. Saksonijos ministras pirmininkas Michaelis Kretschmeris pagaliau prakalbo apie "migrantų invaziją iš Rytų". Jokių veiksmų iš Vokietijos politikų, kuriais būtų norima atremti invaziją, nematyti.

Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas (CSU) paragino būsimą federalinę Vokietijos vyriausybę peržiūrėti prieglobsčio prašytojams skiriamų išmokų dydį. "Europos prieglobsčio įstatymu taip pat turi būti labiau suderintos socialinės išmokos, nes kitaip migrantai niekada nebus teisingai paskirstyti ir kitoms Europos valstybėms", - sakė jis laikraščiui "Bild". "Be to, turi būti peržiūrėtas socialinių išmokų dydis asmenims, kurių pareiga išvykti iš šalies jau teisiškai nustatyta."

Die Welt rašoma, kad Baltarusijos Prezidentas Aleksandras Lukašenka taiko bevizį režimą 76 šalims ir žada lengvą patekimą į Europą. Maždaug 15000 „pabėgėlių“ šiuo metu laukia Baltarusijos pasienyje su Lenkija.

 


 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą