2021-11-14

Krizė pasienyje: Lenkija, Lietuva ir Latvija ketina remtis NATO sutarties 4 straipsniu

 

Šiandien po pietų Lenkijos radijas pranešė, kad atsižvelgdami į Minsko inicijuotą migracijos krizę, Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos vyriausybių vadovai svarsto galimybę remtis Šiaurės Atlanto sutarties 4 straipsniu. Tai interviu Lenkijos spaudos agentūrai pareiškė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.


Lenkijos vyriausybės vadovas priminė, kad pagal NATO sutarties 4 straipsnį valstybė sąjungininkė turi teisę sukviesti Šiaurės Atlanto aljanso nares konsultacijoms, jei mano, kad kyla grėsmė jos ar kitos sąjungininkės saugumui, teritoriniam vientisumui ar politinei nepriklausomybei.

Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis pabrėžė, kad sprendimas taikyti Šiaurės Atlanto sutarties 4 straipsnį tampa vis labiau būtinas. Jis pabrėžė, kad dabartinėje situacijoje nepakanka viešai išreikšti savo susirūpinimą. "Būtina imtis konkrečių veiksmų ir įtraukti visą NATO", - pridūrė Lenkijos premjeras.

Mateuszas Morawieckis taip pat sakė, kad dieną prieš tai, lapkričio 13 d., su Lietuvos ir Latvijos ministrais pirmininkais aptarė kitas sankcijas, kurias numatoma taikyti Baltarusijos režimo atstovams, atsakingiems už padėtį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.


https://www.polskieradio.pl/397/7830/Artykul/2847988,Кризис-на-границе-Польша-Литва-и-Латвия-намерены-прибегнуть-к-статье-4-Договора-НАТО




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą