2022-07-06

Vokietijoje po koronės dūrių buvo 2,5 milijono šalutinio poveikio atvejų

 


Kaip praneša "Die Welt", remdamasis Vokietijos privalomojo sveikatos draudimo gydytojų asociacijos vertinimu, vien 2021 m. į gydytojus dėl šalutinio skiepų poveikio kreipėsi apie 2,5 mln. piliečių. Šalutinių poveikių skaičius yra gerokai didesnis nei kitų skiepų atveju.

 Tačiau ilgą laiką valdžia nenorėjo pripažinti tokių skaičių. Vos prieš kelis mėnesius Andreas Schöfbeckas, 21 metus vadovavęs sveikatos draudimo bendrovei "BKK ProVita", remdamasis 10,9 milijono BKK draudėjų duomenimis, padarė išvadą, kad apie šalutinius skiepų poveikius pranešama labai retai. Tokią išvadą jis padarė palyginęs duomenis su Paulo Ehrlicho instituto saugos ataskaitomis. Tačiau tuo metu atsakingi žmonės nenorėjo to girdėti. Schöfbeckas už tai buvo kritikuojamas ir be įspėjimo atleistas iš valdybos narių. Dabar paaiškėjo, kad jis buvo teisus.

Neišvengiamai kyla klausimas: kiek gydytojų, mokslininkų, tyrėjų ir kitų ekspertų, kurie perspėjo dėl mRNA skiepų ir jų pasekmių ir už tai buvo persekiojami bei smerkiami žiniasklaidoje, taip pat buvo teisūs?

Vis dar yra daug darbo, kurį reikia atlikti. Galų gale tikriausiai galime tikėtis ieškinių bangos, kai apskųstieji ir skiepų aukos suvienys jėgas ir pradės bylinėtis teismuose. Dabar paaiškėjo, kad jie buvo teisūs.

Nauji vertinimai įrodo, kad žinių apie šalutinį skiepų poveikį trūksta, rašo "Welt". Apie daugelį šalutinių poveikių nepranešta. Pavyzdžiui, apie 1-3 dienas trunkantį karščiavimą pranešti nereikia. Apie injekcijos vietos paraudimą ir patinimą bei galvos skausmą taip pat nepranešama. Apie bet kokią kitą informaciją reikia pranešti Paulio Erlicho institutui. Nacionalinė privalomojo sveikatos draudimo gydytojų asociacija tiksliai nežino, kas buvo ir kas nebuvo pranešta apie 2,5 mln. pacientų. Bet kuriuo atveju galima atmesti galimybę, kad Paul Ehrlich institutui pateikti pranešimai apie šalutinį poveikį buvo išsamūs. Be to, daugelis bendrosios praktikos gydytojų atvirai pripažįsta, kad ne viską praneša. Pastangos per didelės. Jie sako, kad negali išrašyti sąskaitos už papildomas 20-30 minučių vienam pacientui.

https://www.freiewelt.net/nachricht/corona-25-millionen-patienten-haben-impfnebenwirkungen-gemeldet-10089836/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą