2022-12-12

Paul Craig Roberts: Trigeris endšpilyje

 

Buvęs Baltųjų rūmų darbuotojas Ronaldo Reigano administracijoje Paulas Craigas Robertsas savo portale šiandien rašo:

Gerbiami skaitytojai: Vašingtono ir jo Europos marionečių atsainus požiūris į pavojingą situaciją, kurią jie provokuoja santykiuose su Rusija, kelia siaubą. Vakarų pasauliui dabar vadovauja žmonės, kurie aiškiai pareiškė, kad siekdami Amerikos hegemonijos rizikuos branduoliniu karu. Vakarų pasaulyje akivaizdžiai triumfuoja blogis.

Dabar esame ant branduolinio holokausto slenksčio. Vienas melagingas įspėjimas apie branduolinę ataką, kuris, kaip manoma, yra teisingas, gali paskatinti Rusiją pradėti plataus masto branduolinę ataką prieš JAV ir Europą.


Klaidingų įspėjamųjų signalų, rodančių artėjantį branduolinių ginklų panaudojimą, yra buvę ir anksčiau, tačiau jie buvo atmesti, nes buvo pasiektas pakankamas abipusio pasitikėjimo lygis. Dabar, kai du dešimtmečiai prieš Rusiją vykdomos beatodairiškos provokacijos, kai prie Rusijos sienų Lenkijoje ir Rumunijoje statomos raketų bazės, kai JAV ir NATO visiškai pasiryžusios nugalėti Rusiją Ukrainoje ir kai vietoj diplomatinių derybų vykdoma masinė antirusiška propaganda, pasitikėjimas buvo sugriautas. Atkreipkite dėmesį į provokuojantį JAV gynybos sekretoriaus Lloydo Austino idiotizmą, kuris Putino perspėjimą apie itin pavojingą padėtį neteisingai apibūdina kaip "Rusijos sabotažą". Kai tokie visiški kvailiai kaip Austinas priima sprendimus, nėra jokios galimybės išvengti Armagedono. Lloydas laikosi pozicijos, kad būtent Putinas, o ne Vašingtonas turi vengti provokuojančio elgesio.

Suomijos, Švedijos, Lenkijos ir Rumunijos išreikštas noras priimti JAV branduolinius ginklus savo šalyse, taip pat JAV galimybė paleisti juos prieš Rusiją iš Juodosios ir Baltijos jūrų labai didina nerimą Rusijoje. Kitaip nei Šaltojo karo metais, XXI a. Vašingtonas dirba viršvalandžius, kad sunaikintų bet kokį pasitikėjimą. Todėl užtenka dar vieno melagingo perspėjimo, kad žmonija būtų išnaikinta.

Esame ant branduolinio karo slenksčio, ir Baltuosiuose rūmuose nėra Džono F. Kenedžio, kuris galėtų jį sustabdyti. Vietoj jo turime išprotėjusius neokonservatorius, pasiryžusius bet kokia kaina siekti JAV hegemonijos.

Putinas sakė:


Rusijos branduolinė doktrina grindžiama "paleidimo po perspėjimo" koncepcija, pagal kurią branduoliniai ginklai turi būti panaudoti, kai ankstyvojo perspėjimo sistemos pastebi gresiančią branduolinę ataką.

"Kai išankstinio perspėjimo sistema gauna signalą apie raketinę ataką, mes paleidžiame šimtus raketų, kurių neįmanoma sustabdyti", - šypsodamasis sakė jis. "Priešiškų raketų kovinės galvutės neišvengiamai pasiektų Rusijos Federacijos teritoriją. Tačiau iš priešo taip pat nieko neliktų, nes neįmanoma perimti šimtų raketų. O tai, žinoma, yra atgrasymo veiksnys".

https://apnews.com/article/putin-moscow-strikes-united-states-government-russia-95f1436d23b94fcbc05f1c2242472d5c

Šaltinis:https://www.paulcraigroberts.org/2022/12/12/a-hair-trigger-on-endgame/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą