2024-10-18

Ostapo Benderio ainiai nestokoja fantazijos (militaristinė humoreska)

 

Ilfo ir Petrovo romano „12 kėdžių“ pagrindinis herojus Ostapas Benderis sakė: "Kisa, kam jums pinigai? Jūs gi neturite fantazijos“.

Mūsų džiaugsmui, Lietuvoje apstu žmogų, kurioms fantazijos netrūksta.

Turime "Baltcap“ ir "Foxpay“ aferistus, o dabar ir Armonaitės-Blanko duetą.

Ponia Aušrinė Armonaitė, su savo spalvių partija per Seimo rinkimus pralėkusi, kaip faneros lapas virš Lietuvos (nepadėjo net galimi balsų falsifikavimai), pabaigtuvėms sugalvojo Lietuvai pakišti „kiaulę“. Ji į Vilnių atitempė iš Ukrainos (korumpuočiausios valstybės pasaulyje), kažkokį tai (galimai aferistą) Blanką Oleksandrą (Aleksandrą).

Ukrainos apsukruolis (galimai aferistas) Blankas – vos prieš metus įsteigtos įmonės„Specialiosios chemijos centras“ vienintelis steigėjas, disponuojantis juokingu 22000 eurų šios kontoros įstatiniu kapitalu, ir dar kelių jo kontorų „Ragai ir kanopos“, užsiimančių logistika ir farmacija, steigėjas, susiruošė Lietuvoje gaminti RDX sprogmenis. Šis veikėjas Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trečiadienį pasirašė su Armonaitės viceministre Erika Kuročkina ketinimų (galimai apvogti Lietuvą) protokolą. Pasak BNS, Armonaitė atsisakė komentuoti tokios įmonės galimybes statyti tokią gamyklą ir vystyti veiklą.

„Negaliu pakomentuoti. Vyksta investicijų patikra, yra visos procedūros Lietuvoje, netgi labai sugriežtintos po karo pradžios“, – sakė ministrė. Pasak jos, šiuo metu su įmone nėra deramasi apie galimą Lietuvos prisidėjimą prie projekto. Sutartį pasirašiusi ekonomikos viceministrė E. Kuročkina pranešime sakė, kad nauja sprogmenų gamykla yra vienas iš kelių Lietuvos ir Ukrainos planuojamų bendrų gynybos projektų.

Iš kur pinigai beprotiškam jų tratinimui?

Seimo narys Valius Ąžuolas iš Seimo tribūnos pateikė skandalingus I.Šimonytės vyriausybės skolintų pinigų tratinimo skaičius. Per 4 metus ši vyriausybė pasiskolino ir iššvaistė 20 milijardų eurų, t.y. lygiai tiek pat, kiek visos iki tol buvusios vyriausybės kartu sudėjus.


https://www.youtube.com/watch?v=B_8Lv6AEyZI

Suprantam, kad taip švaistanti pinigus valdžia aplimpa įvairiausiais ja mintančiais parazitais.



Ginsis pinigais

Vakar LNK informavo, kad liūdnai pagarsėjęs O.Benderio ainis E.Jakilaitis "viešai pristatė Lietuvos gynybinės galios tyrimą". 

Benderio ainiui mūsų valstybės iždo tuštinimo planus padėjo kurpti praėjusio šimtmečio kariškiai iš JAV, apie šiuolaikinį karą išmanantys tiek, kiek "kiaulės apie debesis". Šituos nukaršusius JAV pensininkus parodė ir LNK.

Jakilaičio kontora "Ragai ir kanopos" ištyrė (reikia manyti "tyrimas" valstybei kainavo ne vieną milijoną), kad „Per artimiausius 4 metus, skirdama papildomus 10 mlrd. eurų gynybai, Lietuva gali 10 dienų efektyviai priešintis Rusijos Federacijos ginkluotų pajėgų puolimui". 

Aš esu tik atsargos vyr.leitenantas, tačiau nesu idiotas ir, mano nuomone, šis Jakilaičio organizuotas cirkas yra eilinis jo "bairaktaras," siekis pasipelnyti.

Šį kartą net mūsų menko intelekto premjerei, išgirdus Jakilaičio kontoros sugeneruotus kliedesius, pakako proto išlementi, kad už jau iššvaistytus milijardus nepavyko nusipirkti reikalingų ginklų, nes jų rinkoje nėra.

Štai tokioje durnių ir benderių valdomoje valstybėje gyvename jau 4 metus ir, sprendžiant iš rinkimų falsifikavimo faktų, dar ilgai gyvensime... iki pat valstybės bankroto!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą