2018-01-16

Lietuvos skurdas 2018: dvasinis ir socialinis


Nijolė Sadūnaitė Sausio 13 minėjime, po to, kai jai buvo įteikta Laisvės premija, kalbėjo apie moralinę Lietuvos prezidentės, premjero ir seimo pirmininko degradaciją, Lietuvos teisėsaugos sistemos degradaciją, valstybės degradaciją, pasiremdama Deimantės Kedytės pavyzdžiu. Bet be šios degradacijos, Lietuvą ištiko ir baisi socialinė degradacija.



Eurostato duomenimis, trečdalis lietuvių gyvena žemiau skurdo ribos. Žemiau skurdo ribos Lietuvoje gyvena dažnai ir dirbantys, aukštąjį išsilavinimą turintys piliečiai. Tai negirdėtas valdžios nusikaltimas prieš lietuvių tautą. Ne nuostabu, kad 2017 metais iš Lietuvos pabėgo virš 57000 jos jaunų ir darbingų piliečių. Tai yra lietuvių tautos genocidas. Turime konkrečius nusikaltėlius atvedusius prie valstybės agonijos, kuriuos įvardino Nijolė Sadūnaitė: Grybauskaitė, Skvernelis, Pranckietis.

Tam, kad atgaivinti šalių ekonomiką po 2008 metų ekonominės krizės, JAV federalinis rezervas ir ECB vykdė „kiekybinio suminkštinimo programą“, į ekonomiką įliejo trilijonus dolerių eurų, kad paskatinti vartojimą. Lietuvos ekonomikai, tuo tarpu, mūsų valdžia-nusikaltėlė nuleidinėjo kraują: leido užsienio bankams išvežinėti kapitalą į užsienį, praktiškai nemokėti Lietuvai mokesčių, net išvežti antrosios pakopos pensijų fondų lėšas, kurias jiems surenka pati valstybė.

Valdžia nusišalino nuo prekybos gigantų kontrolės, kurie pas mus sukūrė vientisą monopolistinį sindikatą, prekių kainas iškėlusį į kosmines aukštumas, lyginant net su turtingiausiomis ES valstybėmis.

Be to, ši valdžia - nusikaltėlė be piliečių pritarimo veža į Lietuvą ekonominius migrantus iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Azijos, iš šalių, kur nevyksta joks karas. Šie žmonės nėra „pabėgėliai“, be to ir SNO pabėgėlių konvencija nenumato net tikrų pabėgėlių integracijos priimančioje valstybėje, tuo tarpu mūsų valdžia nuolatos meluoja apie būtinybę integruoti šios priešiškos mums islamo kultūros asmenis. To negana, ši nusikaltėlių valdžia diskriminuoja Lietuvos piliečius šių „pabėgėlių" atžvilgiu. Ji tai pripažįstą, bet tai vadina „pozityvia diskriminacija“

Kaip visa tai panašu į retoriką hitlerinių fašistų, vadinusių „pajūrio kurortu“ Štuthofo koncentracijos stovyklą, kurioje kalino rašytoją Balį Sruogą? Čiagi fašistų yra sugalvota blogį vadinti gražiais vardais! Lietuvos valstybėje valdžią užgrobę neoliberalai daug kuo panašūs į savo vokiškus pirmtakus, to nepaneigsi.

Tik įsiklausykit: „pozityvi diskriminacija“. Kiek šiuose žodžiuose pasityčiojimo iš sveiko proto, iš krikščioniškos moralės normų! Kiek juose pasityčiojimo iš lietuvių tautos!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą