2018-03-31

Merkel svečias iš Sirijos vokiečiams Leipcige surengė gaisrą: žmonės šokinėjo nuo stogo, vienas žmogus mirė, įtariamasis sulaikytas


Didžiojo penktadienio išvakarėse, 22:44 seno Leipcigo namo kieme prie įėjimo į laiptinę buvo padegtas šiukšlių konteineris. Vos per kelias minutes ugnis persimetė į medinę namo laiptinę ir užkirto išėjimą 34 namo gyventojams (dauguma iš jų buvo užsieniečiai).



Ugnis kilo keliolika metrų virš pastato stogo, veržėsi pro daugiabučio langus. Keli žmonės užlipo ant stogo stengdamiesi išgyventi. Jie turėjo rinktis: šokti nuo 17-os metrų ar žūti. Jie šoko nuo penkiaaukščio pastato ant gelbėjimo pagalvės, krito 65 km/val greičiu, susilaužė kaulus, bet išliko gyvi.


Kai kurie namo gyventojai bėgo ant aukšto ir jau iš ten skambino pagalbos tarnyboms. Iki atvykstant pagalbai, ugnis išplito po visą namą.

Kol gaisrininkai gesino namą, gelbėtojai suteikė pirmą pagalbą 15 gyventojų, tarp kurių buvo ir tų, kas rimtai nukentėjo nuo ugnies, kitus gyventojus evakuavo iš namo.


Policija tuo metu sulaikė 32 metų namo gyventoją sirą, kuris įtariamas padegimu. Jeigu įtarimas pasitvirtins, jis bus teisiamas ne tik už padegimą, bet ir už žmogžudystę.

Gelbėtojai užgesinus gaisrą, ketvirtame namo aukšte jie atrado sudegusio žmogaus lavoną. Gaisro metu buvo evakuoti ir gretimų namų gyventojai. Vieno namo nuomininkams leido grįžti į namus, bet kiti liko nakvoti gatvėje.

Tai ne pirmas „pabėgėlių“ surengtas pastatų padegimas ES, rašoma Pi-news.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą