2018-10-02

Lietuvos valdžia ir visuomenė sunerimusi dėl vištų gerovės, bet pamiršo, kad badauja seneliai




Išgirdau vakar per LRT, visuomenės zombinimo įrankį, kad didžiausia problema Lietuvoje yra „vištų gerovė“. Nesvarbu, kiek kainuos kiaušiniai, svarbu, kad vištos „turėtų gerovę.“ Seneliai ir vaikai šiai nuzombintai visuomenei jau nesvarbu, svarbu, kad vištos gyventų ne blogiau už erelius Kauno zoologijos sode. Šie, be jokios abejonės, gyvena žymiai geriau už Lietuvos pensininką, gaunantį minimalią pensiją, už kurią dar turi apsirengti, sumokėti už būstą, nusipirkti lesalo (maistui, žinia, pinigų jam nelieka).

Vakar minėta pagyvenusių žmonių diena. Neteisingas pavadinimas. Daiktus reikia vadinti savais vardais. Lietuvoje ji turėtų vadintis „senelių genocido“ diena, nes Skvernelio vyriausybė prieš senelius vykdo genocidą. To nepaneigsi. Tokie faktai.



Dažniausiai, kalbose apie pensijas girdime minint vidutinę pensiją – liaudiškai "balandėlius" arba "cepelinus", kai keli ryja mėsą (į pensiją išėję Konstitucinio teismo teisėjai, pvz.), o visi kiti bulves ir kopūstus. Todėl atskyriau šiuos ingradientus, paieškojau ne vidurkių, o kokią minimalią pensiją gauna lietuviai, o kokią kitų Europos kraštų piliečiai.

30 metų Lietuva ėjo į Europą, tarytum priėjo ją prieš dešimtmetį, bet pasirodo, kad eidama į Europą Lietuva nuėjo į priešingą pusę ir priėjo Maskvą (žiūr. lentelę).


Šalis Minimali senatvės pensija, eurais Nuoroda
Austrija 1200

Vokietija 789 https://ru-geld.de/pension/pension-amount.html
Italija (nuo 2019 sausio 1d.) 780 http://www.ilgiornale.it/news/politica/pronta-scure-sui-parlamentari-maio-ddl-tagliarne-345-1577679.html
Lenkija 200,9
Estija 162
Rusija (Maskva) 155,97

Lietuva 152,92

Matome iš šių skaičių, kad kažkas nenormalaus vyksta Lietuvoje. Mums nuolatos antiekonomikos specialistai tvirtina, kad Lietuvoje viskas „auga“, net peraugo į „burbulą“, kuris tuoj tuoj sprogs ir mums numaus paskutines kelnes, kurių mes dar net neįstengėme nusipirkti. Mes bijome, nes, kai valstybę valdo nusikaltėliai ir bepročiai, taip ir būna. Tai aksioma.

O aritmetika tokia paprasta. Bendras vidaus produktas (BVP) vienam žmogui Austrijoje 2017 metais buvo 46435 JAV doleriai, o Lietuvoje 16443, t. y. 2,82 karto mažesnis. Reikia manyti, premjeras Saulius Skvernelis skurdžiausiems ES Lietuvos pensininkams jau senai turėjo pranešti, kad minimali pensija jiems didinama iki 425,53 eurų (2,82 karto mažesnė už austrų)!? Šiandien minimali pensija Lietuvoje, paneigiant bet kokią logiką, tėra 152,92 eurai! Kodėl? 

Prieš savaitę Italijos parlamentas svarstė 2019 metų biudžetą. Nutarė, kad biudžeto deficitas bus 2,4%, nusipjauti jiems į visus ECB ir ES reguliatorius, o niekada nedirbusio italo pensija bus 780 eurų per mėnesį ir basta! Argumentas paprastas – žmonės negali gyventi blogiau už kiaules, vištas, ar „pabėgėlius“, kuriems per dieną Italijoje valdžia moka po 35 eurus. Nesvarbu, kad valstybės skola 130 procentų. Svarbu žmogus. 

Austrijos valdžia minimalią pensiją nuo liepos 1 dienos pakėlė iki 1200 eurų per mėnesį. Argumentas – austras negali gauti mažesnę pensiją, negu valdžia moka „pabėgėliams“. Lietuvoje pabėgėliams valdžia moka 3-4 kartus didesnes išmokas negu minimalias pensijas! (lietuvio minimali pensija 152,92 euro, o išmokapabėgėliams“ - 518 eurų suaugusiam, vaikui - 635,8 eurų).

Lietuvoje ne savo piliečiai svarbu, o „pabėgėliai“, vištų gerovė" ir Rusijos atgrasymas. Tik keista, kad atgrasindama rusus Dalia Grybauskaitė atgrasė milijoną jaunų lietuvių, išvykusių ten, kur svarbi žmogaus gerovė.

Įdomiausia tai, kad Rusijos atgrasymui skiriami pinigai skolinami, jų Lietuvoje nėra!

Aš net neabejoju, kad ir „vištų gerovei“ šita idiotų valdžia ims skolinti pinigus. O kaip kitaip: vištos proto valdžia vištos gerovę iškelia aukščiau už žmogaus.

P.S. Oficiali statistika sako, kas Lietuvoje pernai žemiau skurdo rizikos ribos gyveno apie 650 tūkst. asmenų, kurie sudarė 22,9 % visų šalies gyventojų – 1 % daugiau nei 2016 metais. Šiais metai padėtis dar blogesnė, o vištos proto premjeras „reguliuoja kainas“... Profesiniai įgūdžiai, nieko nepadarysi...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą