2019-04-05

Balandžio 5 dieną prasidėjo vengrų prognozuotas nelegalių migrantų veržimasis Balkanų maršrutu



Kovo pabaigoje Vengrijos vyriausybė perspėjo, kad balandžio 5 dieną bus rengiamas nelegalių migrantų karavanas iš Graikijos ir Turkijos į vakarų ir šiaurės Europos šalis.

Balandžio 4 dieną Vengrijos premjero kanceliarijos vadovas Gulyás Gergely Budapešte surengtoje spaudos konferencijoje pareikalavo, kad Briuselis kuo greičiau nutrauktų kreditinių kortelių dalinimą nelegaliems imigrantams. Gulyás Gergely sukėlė nerimą tai, kad teroristai gali gauti migranto kreditines korteles, o tai, jo nuomone, neleistina, kad ES ar JTO padėtų keliauti nusikaltėliams į Europą.



Vengrijos migracijos analitikai, išanalizavę internete pasirodžiusius pranešimus arabų kalba, priėjo išvados, kad balandžio pradžioje numatoma nelegalių imigrantų invazija į Europą. Jų karavanas, pavadintas „vilties spindulys“. Tai rimtas iššūkis Graikijos ir Europos sąjungos valdžiai, nes Šengeno erdvę ketina pažeisti tūkstančiai imigrantų. Informacija internete skelbė, kad karavanas turi pajudėti balandžio 5 dieną vakarų Balkanų maršrutu. Turkijoje esantys išeiviai iš Sirijos ketina iš Turkijos ir iš Graikijos vykti į Vokietiją. Šioje migracijos iniciatyvoje gali dalyvauti iki 40000 migrantų, pagrinde sirų. Manoma, kad karavano finansavimu užsiims tarptautinės humanitarinės organizacijos. Rengiant migrantų invaziją dalyvavo ir Facebook, taip kovojantis Lietuvoje už tai, kad skelbiamas pranešimų turinys „neprieštarautų bendruomenės standartams“! Įdomūs „standartai“, kurių nepaisoma, kai pažeidžiami ES valstybių įstatymai!



Krone Zeitung balandžio 5 dieną pranešė, kad migrantai nori išsiveržti iš Graikijos per sieną tarp Graikijos ir Makedonijos. Čia jau kelios dienos vyksta riaušės Solonikuose ir jo apylinkėse esančioje pabėgėlių stovyklose. Šimtai migrantų nori vykti į šiaurę ir toliau į Centrinę Europą.

Pranešama, kad minios migrantų užėmė Atėnų traukinių storį. Jie pareikalavo nemokamos kelionės iki Šiaurinės Makedonijos sienos.

Kaip pažymi Krone Zeitung, televizijos parodyti kadrai priminė 2015 metų migracijos krizę: riaušės tarp migrantų ir saugumo pajėgų, akmenų mėtymas, ašarinių dujų rūkas ir panaudoti pipirų dujų aerozoliai. Migrantai kaip skydą naudojo moteris ir vaikus, kad įveikti policininkų kordonus.

Idėja maršo į šiaurę buvo išplatinta per socialinius tinklus. Buvo sakoma, kad siena tarp Graikijos ir Šiaurės Makedonijos bus atidaryta. Nuo Atėnų stoties dalis imigrantų samdė taksi ir taip vyko prie Šiaurės Makedonijos sienos.




Migrantų krizės metu išilgai Graikijos ir Šiaurės Makedonijos sienos buvo pastatyta pasienio užtvara. Siena ir dabar yra kontroliuojama. Balkanų maršrutas tęsiasi iš Graikijos per Šiaurės Makedoniją, Serbiją ir Vengriją į Austriją ir Vokietiją.

Kovo pradžioje EK pranešė, kad „pagrindinės migracijos problemos išspręstos“. Kasmet Turkijai ES moka po 3 milijardus eurų pagal 2016 metų sutartį. Turkija įsipareigojo sugrąžinti migrantus ir apsaugoti ES nuo migrantų kontrabandos jūra. Šiuo metu Graikijoje stovyklose yra 25000 migrantų.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą