2019-08-28

NVO juodus deimantus veža į Europą, o Danija juos stengiasi išsiųsti namo



Žmonių kontrabandistų NVO „Open Arms“ nesenai išlaipino Italijoje 72 geresnio gyvenimo ieškotojus iš Afrikos, po to, kai juos sutiko priimti šešios ES valstybės. Tuo pat metu Danijos karalystė deda milžiniškas pastangas, kad šiuos nekviestus svečius išsiųsti atgal namo.

Italų dienraštis „Il Giornale“ skyrė straipsnį „Open Arms“ iš Afrikos atvežtiems nelegaliems, migrantams, kuriuos šios NVO kontrabandininkai „išgelbėjo“ jūroje.




72 migrantai iš laivo „Open Arms“ apgyvendinti Sicilijojos Pocalo miestelyje. Nei vienas nėra „išsekęs, ties suicido riba, sergantis“, kaip skelbė migrantų priėmimo entuziastai.

Migrantai užsiima stalo žaidimais, žiūri televiziją, nuobodžiauja. Dėka „Open Arms“ jie atvyko iš Libijos, Kot-Divuaro, Etiopijos, Eritrėjos, Gambijos, Sudano, Nigerijos, Gvinėjos, Kamerūno ir Liberijos.

„Il Giornale“ pasakoja apie gelbėjimo operacijos inscenizavimą jūroje. Kuomet į konkretų tašką kontabandininkai atveža savo klientus ir satelitiniu telefonu iškviečia „gelbėjimo taksi“ funkcijas atliekančias NVO.

„Pabėgėlis“ iš Nigerijos meluoja, kad buvo persekiojamas islamo teroristų iš grupuočių Boko Charam, tačiau jo tartis išduoda, kad jis kilęs iš šalies pietų, kur šių teroristų organizacijos nėra.

Jeigu afrikiečiai atvyksta iš saugios šalies, o šie atvykėliai visi yra iš saugių šalių, jie ima meluoti, kad yra homoseksualistai ir namuose juos už tai persekioja.

„Il Giornale“ pažymima: „Tarp Pocallo svečių, be abejo, nėra tų, kas tikrai turi teisę į prieglobstį, yra Europos šalių stabilizatoriai, galėtų būti paskirstyti. Pora etiopų, gautų iš „Open Arms“, pasakojančių, kad jie bėgo iš Sudano iki „odisėjos“ Libijoje, pasakoja, kad sumokėjo apie 900 eurų už perkėlimą. Vyras, A.T. aiškina, kad prekeiviai, prieš jiems išplaukiant iš Tripolio tikino: „Nesijaudinkit, vaikinai iš valties, vėliau kas nors iš Italijos jums padės“. Ir papildo: „Open Arms rado mus naktį, kada mes skendome.“ Etiopai prisipažįsta, kad jie buvo išmesti į jūrą, kad „būtų išlaipinti ne tik Italijoje, bet kurioje Europos šalyje, jų skaičiuje Ispanijoje ir Prancūzijoje“.

Įdomiausias Abdelwahid Ibrahim pasakojimas, kuris iš Čado. Tai jo antra kelionė į Italiją. Jis pasakoja, kad piratai brangiai prašo už perkėlimą, bet duoda telefonus su programėlėmis, kurių pagalba „galima surasti NVO, tokias, kaip „Open Arms“ arba „Sea Wach“, prie Libijos krantų. Priklausomai nuo to, kaip toli laivas“.



Danija siekia atsikratyti nekviestais Afrikos svečiais

Danijos migracijos ministrė nurodo Somalio musulmonams sugrįžti namo ir atstatinėti šalį iš kurios atvyko.

Danija, kaip ir kitos vakarų šalys stipriai nukentėjo nuo nelegalių imigrantų bangos iš Artimųjų rytų ir Šiaurės Afrikos. Danija neleido imigrantams burtis į getus. Dar sunkiau buvo juos priversti dirbti.

Nesenai Danijos integracijos ministrė Inger Støjberg pareiškė:

„Jeigu jums nereikia mūsų apsaugos ir jūsų gyvybės ir sveikatai negresia pavojus jūsų gimtoje šalyje, ir ypač iš Somalio, jūs privalote, žinoma, grįžti namo ir atstatyti šalį, iš kurios atvažiavote“.

Nuo 2017 metų Danija vykdo patikrinimą išduotų leidimų gyventi pabėgėliams, ir anuliavo leidimus 1000 Somalio migrantų.

Danijos parlamentas patvirtino naują politiką, pagal kuria nusikaltę migrantai bus perkelti iki jų deportacijos į negyvenamą salą. Šia politika siekiama apriboti radikalaus islamo plitimą Danijos kalėjimuose.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą