2019-12-16

Prastas Italijos „sardinų“ kvapas


Kapitalistinėse valstybėse dar nebuvo tokio visuomeninio judėjimo, kuris būtų nukreiptas ne prieš valdžią, bet prieš valdžios opoziciją. Tokie valdžios palaikymo judėjimai iki šiol buvo kuriami tiktai totalitarinėse komunistinėse valstybėse. Dabar tokį neokomunistinį judėjimą pinigų šeimininkai sukūrė Italijoje. Tai „Sardinos“, kurias palaiko ne tik Italijos neokomunistų internacionalas, bet ir Sororšas su Feisbuku. „Sardinų“ judėjimui buvo surengta totali MIP parama.

Neokomunistinis Sardinų judėjimas buvo sukurtas, kaip atsvara partijai Lyga. Pirmoji jų akcija buvo flešmobas, o lapkričio 14 surengta antidemonstracija prieš Salvinį rengiamą sporto rūmuose mitingą: „6000 sardinų prieš Salvinį“. Organizatoriai teigia, kad mitinge dalyvavo 12-15000 žmonių. Gruodžio 7 dieną Neapolyje žygiavo naujas sardinų porūšis - „juodos“ sardinos, kurios kovoja už nelegalių migrantų ir pabėgėlių teises. Demonstracijos pirmose gretose žygiavo į Italiją nelegaliai atsikraustę juodaodžiai.


FB buvo išplatintas kvietimas į demonstraciją, kuriame sakoma:„Sardinos juodos, visos tos sardinos, kurios nedalyvavo mitinguose Italijos aikštėse pastarąsias savaites, nes skaitė save kitokiomis nuo kitų sardinų“. Toliau rašoma: „Sardinos juodos, tos sardinos, kurios perėjo dykumą, bėgo iš Libijos laukų, plaukė per biurokratijos ir rasizmo, ir institucionalinio rasizmo jūrą. Juodosios sardinos jau keli mėnesiai reikalauja pripažinimą tarptautinės apsaugos, jų leidimo gyventi prašymai vis dar užstrigę imigracijos ofise“.

Sardinų judėjimo taikinyje Italijos vidaus reikalų eks-ministras Matteo Salvini ir jo Saugumo įstatymas, varžantis prieglobsčio suteikimą kontrabandininkų į Italiją atvežtiems Afrikos ir Artimųjų Rytų nelegaliems imigrantams.

Gruodžio 14 dieną buvo surengta „pirmoji ichtiologinė revoliucija Romoje“ į kurią planuota sukviesti 200000 dalyvių. Planuota tą pačią dieną organizuoti palaikymo demonstracijas Madride, Paryžiuje ir Briuselyje. Facebooke buvo net sukurti šių miestų puslapiai. Manyta, kad Šorošas ir FB šį judėjimą išplatins visoje Europoje. Kol kas neomarksistams nesiseka.


Revoliucija Romoje neįvyko! Susmirdęs sardinų žygis į Romą

Sardinos gavo milžinišką MIP paramą. Jų lyderis Mattia Santori per 28 dienas dalyvavo 16 pokalbių laidų įvairiuose televizijos kanaluose.

Nepaisant to, vietoj 200000 dalyvių į San Giovanni aikštę gruodžio 14 dieną atėjo 35000 žmonių.

Alessandra Ghisleri iš Euromedia Research sako: „Sardinos iki šiol nėra partija, ji neturi lyderių ir programos. „Mūsų tyrimai rodo, kad jie surinktų apie 4,4%rinkėjų balsų.



San Giovanni aikštėje vėl suskambo neokomunistinis motyvas, tik vietoj juodaodžių demonstracijos, kaip tai buvo daroma Neapolyje, čia į anansceną pastatyta musulmonė su hidžabu 25-metė Nibras, kuri pasakė: „Aš moteris, aš musulmonė, palestiniečių duktė“. Salvini? Kvailas ir nemandagus, jų Lyga apgailėtina.“ Ji kalbėjo apie musulmonų diskriminaciją Italijoje ir koneveikė Salvinį.

Ji sakė: „Mes, kaip italų moterys dirbame, mes motinos, gyvename tokį patį gyvenimą, ir mes esame šios visuomenės dalis.“ Ji tvirtino, kad musulmonai yra kaltinami „kuo tik įmanoma“ Salvini ji kaltino tuo, kad propaguoja neapykantą.



„Aš reikalauju, reikalauju, reikalauju", - tokia sardinų programą, rašoma Il Giornale. Visi laukia sardinų pasiūlymų, bet jų nėra, nors sardinos užima pirmuosius laikraščių puslapius, gatves, pirmuosius Italijos laikraščių puslapius. Dar buvo dešimtys flešmobų su šauksmais „Bella Ciao“ ir „Šalin Lyga“. Daugumai kyla klausimas, o koks jų politinis projektas? Kokią jie mato Italijos rytdieną?

Lygos lyderis Matteo Salvini FB gruodžio 16 dieną pažymėjo, kad Sardinos norėtų atšaukti saugumo dekretą, ieško fašistų ir rasistų, įžeidinėja opozicijos politikus.

Sardinų tikslas buvo sutrukdyti partijai provincijoje Emilija-Romania laimėti vietos rinkimus sausio mėnesį, tačiau šie neomarksistai turi mažai šansų. Salvini partija šiame regione yra populiariausia, rašoma Euronews.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą