2020-09-17

Lietuvos valstybės griovėjų partija užsimojo naikinti lietuvių kalbą


Lietuvos valstybės pamatinėmis vertybėmis yra krikščioniška moralė, kalba, šeima, herojiška ir tragiška tautos istorija, simboliai. Prieš visa tai užsimojo satanizmo ir LGBT ideologijomis besiremianti „Laisvės“ partija.

Gediminas Jaunius, vienas iš šios degeneratyvios partijos atstovų, pretendentas į Seimo narius, visuomenei žinomas kaip TV laidos eksgelbėtojas, viešai pareiškė, kad sieks panaikinti Valstybinę lietuvių kalbos komisiją.



FB paskyroje Jaunius parašė, kad reikia „atsisakyti draudimais grįstos norminės kalbos formavimo bei perdėto jos saugojimo, panaikinti perteklinius draudimus, varžančius verslo komunikacijos ir rinkodaros raiškos galimybes".

Vakaro žinioms" G.Jaunius patikslino, kad pati komisija jiems nieko nenusikalto, tačiau ją išlaikydama valstybė „tuščiai leidžia biudžeto pinigus". Tuomet G.Jaunius išdėstė, kam gailėti pinigų nereikia: „Partija pasisako tiek už Stambulo konvencijos ratifikavimą, tiek už lengvų narkotikų legalizavimą. Kanapės vartojamos ir pasaulyje, ir Lietuvoje, tik pas mus už tai galima gauti iki trejų metų kalėjimo ir įrašą apie teistumą. Taip būti neturėtų."

Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) pirmininkas Audrys Antanaitis dėl užmojų naikinti jo vadovaujamą komisiją pasakė: „Belieka tik apgailestauti, kad į politiką veržiasi tokio lygio politikai arba eina tik tie, kuriems rūpi tam tikrų žolių legalizavimas, o ne nacionalinio saugumo, sveikatos apsaugos ar kalbos saugojimo klausimai." (…) Jeigu lietuvių kalba pripažinta valstybine, turi būti ir ja besirūpinanti institucija, nes kitaip jį sunyks. Laisvės partijos pažadai „riboti perteklinius draudimus" prasilenkia su realybe. Tegul jie aiškiai įvardina, kas jiems ką trukdo ir kaip lietuvių kalbos puoselėjimas trukdo komunikacijai bei rinkodarai. Valstybinė kalba yra ir turi būti, tačiau niekas greta jos nedraudžia vartoti kitų kalbų. Išimtis yra tik registrai, tačiau visame pasaulyje sutarta, kad identifikaciniai įrašai gali būti tik valstybine kalba, nes kitaip čia prasidėtų betvarkė".

Lietuvių kalbą „Laisvės“ partija naikina jau šiandien. Tuo intensyviai užsiima Vilniaus meras Remigijus Šimašius, vienas iš šios degeneratyvios partijos pagrindinių steigėjų.

Visuomenininkas Vilius Kavaliauskas FB paskyroje apie lietuvių kalbos naikinimą parašė: VILNIUS – MŪSŲ, O VYRIAUSYBĖ – JAU NEBE. LRV kanceliarija sako, kad Valstybės įvaizdžio užsienyje strategiją ruošė Lietuvos firmos: UAB „New Agency“, UAB „Synthesis Consulting Group“, MB „Blue Oceans PR“ ir UAB „SuperYou“. Pagalvojau: Valstybinė lietuvių kalbos komisija šioms Lietuvos propaguotojoms turėtų panaikinti registracijas už... lietuvių kalbos niekinimą. Konsultacijai paskambinau į Valstybinę komisiją. Iš tiesų, iki 2020 metų sausio 1 dienos Lietuvių kalbos inspekcija privalėjo nubausti šias firmas už teisės aktų pažeidimus. Tačiau nuo sausio Vyriausybė liepusi panaikinti firmų registravimo reikalavimus „kaip trukdančius verslui“. Premjeras, matyt, ir namuose ėmė kalbėti ne valstybine kalba. Tada ir strategijoje nereikia priminti apie tautą, kalbančią „oldest living European language“. Yes. Kebab. Wow!“








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą