2021-03-19

Axel Springer premija BioNTech įkūrėjams, ir kodėl aš šią Vokietijos turkų vakciną skaitau šlamštu

 


Kai apie molekulinės biologijos metodais pagamintas vakcinas kalba ne virusologai, epidemiologai, genetikai, molekuliniai biologai, o vaikų ligų gydytojai, dar pusė bėdos, bet kai rimtais, nors dažniausiai nuo melo įraudusiais veidais, apie jas ima kalbėti kasininkai, ekonomistai ar policininkai – tampa visai liūdna.*

Ar jie bent yra rankose turėję mRNR molekules, su jomis dirbę, ar bent yra išklausę universiteto kursą apie genų veiklos reguliavimo ląstelėje mechanizmus, problemas, kad ryžtasi kalbėti apie mRNR vakcinas? Ar kada gyvenime jie buvo laboratorinėje praktikoje susidūrė su nukleino rūgščių molekulių konstravimu, sekų analize ir t.t.? Žinoma, nebuvo!

Joks adekvatus žmogus nesiims viešai kalbėti apie tai, apie ką nieko neišmano. Todėl tokie kvaili mums atrodo visi tie ekonomistai-kasininkai ingridodulkiai. 

Aš visą savo aktyvų gyvenimo periodą praleidau molekulinės biologijos laboratorijose, o vienas mano pirmųjų darbų (1975 m.) buvo frakcionuoti tRNR, mRNR ir rRNR molekules afininės chromatografijos ant lyzin-sefarozės metodu. Daug ką teko savo rankomis konstruoti, išskyrinėti, todėl aš sąžiningai galiu pasakyti, kad aš „žinau, kad nieko nežinau“, nes pažinimo procesas yra begalinis, o už atvertų durų yra kelios naujos dar neatvertos durys. Todėl, kai žmonės pradėti „vakcinuoti“ į lipidines membranas įvilktomis koronaviruso spyglio baltymo mRNR molekulėmis, mane apėmė siaubas. Tai nusikaltimas! Tokia mano, biomedicinos mokslų daktaro, asmeninė nuomonė.

Vokietijoje atsirado „politkorektiška“ dviejų imigrantų turkų (vyro ir žmonos) laboratorija BioNTech, kuri prisidėjo prie eksperimentinio medicinos preparato gamybos, su kuriuo pagalba „Great Reset“ finansinis kartelis perkraudinėja planetą, griauna valstybes ir valdžią skiria investiciniams „Blach Rock“ ir panašiems fondams, su beveik dešimčių trilijonų eurų kapitalizacija. Tai ne „suokalbio teorija“, tai suokalbio praktika, kurią aprašė Davoso forumo steigėjas Klausas Švabas pernai išleistoje knygoje „Covid-19: Great Reset.“

Niurnbergo tribunolas uždraudė su žmonėmis vykdyti eksperimentus, bet vardan „Great Reset“ toks eksperimentas su žmonėmis jau prieš kelis mėnesius pradėtas. Vienu iš pagrindinių šio eksperimento įrankių, pirmuoju užregistruotu, tapo medicininis preparatas Pfizer/BioNTech. Vakcina jis taps tik po kelių metų, pasibaigus šiam eksperimentui su žmonėmis, kurie dažnai yra verčiami skiepytis, pasirašyti, kad neturės jokių pretenzijų dėl sveikatos sutrikimo.

Kovo 18 d. firmos Biontech įkūrėjams vyrui ir žmonai Uğur Şahin ir Özlem Türeci įteikta magnato Axel Springer premija.

Pfizer/BioNTech sukurta vakcina buvo pirmoji vakcina, įdiegta ES rinkoje. Özlem Türeci kalbėjo apie sunkumus skirstant vakcinas. Jos nuomone, nors vakcinavimas Vokietijoje vyksta lėtai, tačiau šiame procese reikalingas pragmatizmas.

„Mes buvo pragmatiški, kurdami mūsų vakciną, ir mums reikalingas šis pragmatizmas skirstant vakcinas“, - pasakė Türeci.

Uğur Şahin pabrėžė, kad ES dabar yra vienu iš pasaulio regionų, kuris gaus didžiausią vakcinų skaičių – apie 600 milijonus BioNTech užsakytų dozių. „Iki metų vidurio mes galime patiekti 260 milijonų dozių į ES“, - pasakė jis.

Uğur Şahin kalbėjo apie ilgalaikę vakcinavimo perspektyvą. „Žmonės patys naudoja insuliną kiekvieną dieną“, - pasakė jis. Iš principo, tai, jo nuomone, gali tapti praktika ir su koronaviruso vakcinomis. Bet tam reikia dar daugiau suprasti vakcinas ir jų pašalinius efektus. „Galų gale, mums reikia ištirti, kiek yra potencialiai rimtų alergijų“, - pasakė jis. „Mes turime įsitikinti, kad imtasi atsargumo priemonių, kad reaguoti, jei tai įvyks, bet įvyks tiktai tuo atveju, jei bus pakankamai duomenų apie vakcinas. Mes turime išanalizuoti pliusus ir minusus“, - pasakė jis.

Mokslininkai skaito, kad ateityje gali prireikti reguliaraus skiepijimo nuo koronaviruso ir jo mutantų. BioNTech ruošiasi scenarijui, kuriame žmonija taip pat turi gyventi su virusu ilgalaikėje perspektyvoje, pasakė Özlem Türeci.

„Mums reikia sulaukti duomenų apie tai, kaip ilgai po vakcinavimo išsilaiko imunitetas“, - pasakė

Özlem Türeci. Jo žodžiais, tuomet bus aišku, kiek kartų per metus reikės vakcinuoti: „vieną ar du kartus per metus“.

Vakciną reikės adaptuoti prie mutacijų

Die Welt rašoma apie tai, kad atsiradus naujoms koronaviruso mutacijoms BioNtech vakcina gali neveikti, bet ir šiam atvejui kompanija pasirengusi. Bus kuriama nauja vakcinos versija. „Mes kontroliuojame visus variantus: brazilišką, britišką, pietųafrikinį“, - pasakė Özlem Türeci. „Iki šiol mes turime daug žadančius duomenis, kad mūsų vakcina apima šiuos variantus“.

Jeigu atsiranda nauja viruso forma, kuriai nustoja veikti vakcina, bus galima labai greitai adaptuoti mRNR platformą. „Apie tai mes jau svarstom su reguliatoriumi“, - pasakė tyrinėtojas. „Nes jeigu tokia adaptacija būtina, kyla klausimas, ar nauja vakcina turi pereiti ilgą ir sudėtingą testavimo procedūrą iš naujo".

Die Welt pažymi, kad Uğur Şahin ir Özlem Türeci sukūrė technologiją onkologinių susirgimų gydymui. EK pirmininkė Usula fon der Layen pasidžiaugė, kad BioNTech firmoje vyrų ir moterų dirbo po lygiai. Šią premija anksčiau buvo apdovanotas Markas Cukerbergas, Džeffas Bezos, Elonas Maskas ir amerikiečių ekonomistas Šošana Zubof.

Reikia priminti, manau, kad Turkijos premjeras Redžepas Tajipas Erdoganas pasiskiepijo pilno inaktyvuoto viruso vakcina Sinovac (Kinija), todėl jam nereikės vis naujos vakcinos, atsiradus vis naujam viruso mutantui, nereikės du kartus per metus skiepytis turkišku BioNTech šlamštu ir žaloti savo imuninę sistemą. Anksčiau BioNtech savininkas Özlem Türeci pasakė, kad pats nesiruošia skiepytis savo sukurta vakcina.

Apie pagrindines Pfizer/Biontech vakcinos problemas aš gana išsamiai rašiau vakar:

http://lebionka.blogspot.com/2021/03/paviesinta-konfidenciali-informacija.html

Pfizer/BioNTech vakciną aš skaitau šlamštu, „Great Reset“ įrankiu. Bankrutavusiai Angelos Merkel užsienio ir vidaus politikai reikėjo pozityvių herojų imigrantų, kurie atneša naudą Vokietijai. Tokiais herojais pasirinkti du nesąžiningi turkai, dabar žalojantys savo preparatu vokiečius ir kitus europiečius.


https://youtu.be/CJeEm17rYoc

* Nepageidauju, kad mano publikacijas skaitytų asocialūs 15 min.lt ir Delfi.lt darbuotojai, kurie ignoruoja karantino reikalavimus ir LR įstatymus.


Nuorodos:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą