2021-03-24

Pas mus PGR testai brangiausi pasaulyje, nes jie gaminami Vilniuje?

 

Rūtos Janutienės OP.TV kovo 23 d. laidoje „Skandalinga: tarp pandemijos "aukų" ir žuvę avarijose/"otkatas" nuo testo - 40 eurų?/Nausėdai amen?“ išgirdome daug įdomybių: kaip oficialiai falsifikuojama mirčių nuo COVID-19 statistika ir kaip apvaginėjami lietuviai su PGR testais.*


https://youtu.be/ODPj8Ky60jc

Dėl PGR testų man kyla keli klausimai.



Pirma, šio testo išradėjas Kary Mullis, Nobelio premijos laureatas, teigė, kad testas netinkamas RNR virusų diagnostikai. Apie PGR testų netinkamumą ir jų naudojimą, siekiant falsifikuoti sergamumo COVID-19 statistiką, rašiau ne kartą. Gana išsamiai tai aptariau straipsnyje „SAM melagiai sugalvojo naują statistikos falsifikavimo būdą, bet faktai jį demaskuoja (video)“.


Širvintų merę Živilę Pinskuvienę už nepaklusnumą valdžia nubaudė, šį rajoną paskelbė „juoda“ zona ir izoliavo nuo kitų savivaldybių.

Daug liūdniau baigėsi Tanzanijos Prezidentui Džonui Magufuli, nepaklususiam kovidiniams aferistams. Aš ne kartą rašiau apie jo PGR eksperimentus, COVID-19 diagnozuotą papajos vaisiuose, pas kanopinius ir t.t., jo atsisakymą masiškai vakcinuoti Tanzanijos gyventojus. Kovo pradžioje Magufuli paslaptingai dingo.


Portalo Unser Mitteleuropa žiniomis, jis mirė neaiškiomis aplinkybėmis, 61 metų amžiaus, neva nuo širdies smūgio. Dabar jo funkcijas perėmė viceprezidentė Samia Suluhu Hassan. Ji ne tik musulmonė, bet ir abejotino Pasaulio Ekonomikos Forumo narė, bendramintė Klauso Švabo ir jo Great Reset. Primenama, kad Magufuli Tanzaniją padarė „vidutinės klasės Afrikos valstybe“.

Jis atsisakė milijardinių Kinijos kreditų, ES pakišų. Jis nevažinėjo su vizitais už Afrikos ribų, sumažino savo kabineto narių skaičių, atlyginimus. Su šia antikorupcine politika ir viešais pasisakymais prieš pasaulinę koronos isteriją jis įgijo daug galingų priešų namuose ir užsienyje.


Antra, kiekvienam normaliam žmogui nesuprantama, kodėl, pavyzdžiui, mieste, kuriame gaminami pagrindiniai PGR testų komponentai, šie testai 40 eurų brangesni, negu Artimuosiuose Rytuose, kitose Rytų Europos valstybėse?

Šių metų sausio pabaigoje duris atverė dar vienas 5,5 tūkst. kv. metrų ploto JAV kompanijos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ korpusas. Buvo paskelbta, kad šioje įmonėje, bus gaminama „daugiau reagentų kompanijoms, vystančioms vakcinas ir terapijos preparatus, tarp jų – ir vakcinas nuo COVID-19“, o „Lietuvoje įsikūrusi bendrovė „Thermo Fisher Scientific“ dar pernai kovą pradėjo gaminti ir tiekti komponentus koronaviruso testams, o dabar tiesiogiai dalyvauja ir vakcinos nuo COVID-19 gamybos grandinėje“.

Keista, kodėl ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė ir premjerė Ingrida Šimonytė nemėgina išreikalauti kainų preferencijų Lietuvai iš gamyklos, kuri yra Lietuvoje? Kad už tuos PGR testus mokėtume mažiausiai, jau vien todėl, kad iš Aukštųjų panerių transportuoti produktus yra labai pigu. Kodėl mūsų valdžiai nespūstelėjus amerikonų? Juk šios gamyklos niekur kitur pasaulyje neperkelsi, nes mūsų mokslininkai čia uždirba grašius, lyginant su analogišką darbą dirbančiais tokios pat kvalifikacijos JAV ar Vakarų Europos mokslininkais.



Nuorodos:


*Nepageidauju, kad mano publikacijas skaitytų asocialūs 15 min.lt ir Delfi.lt darbuotojai, kurie savo darbovietėse nedėvi kaukių ir taip ignoruoja karantino reikalavimus, LR įstatymus.  



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą