2022-08-06

Orbano kalba Amerikos konservatorių sąjungos vasaros konferencijoje



Rugpjūčio 4d. prasidėjo Amerikos konservatorių sąjungos vasaros konferencija, kurioje pagrindinę kalbą "Kaip mes kovojame" sakė Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas. Ministras Pirmininkas sakė, kad šiandieniniai progresyvistai vėl bando atplėšti Vakarų civilizaciją nuo jos krikščioniškųjų šaknų ir kad, norėdami to išvengti, turime dirbti kartu.




https://www.youtube.com/watch?v=oFA3WkPhAiY


Vengrija yra vieniša Europos žvaigždė, Dalase vykusioje Amerikos konservatorių partijos vasaros konferencijoje (CPAC) pareiškė Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas - tai buvo pirmoji Vengrijos Ministro Pirmininko kalba trijų dienų renginio, kuris yra svarbiausias Amerikos dešiniųjų forumas, pradžioje.

Savo kalboje V. Orbanas pabrėžė, kad nepriklausomybė, laisvė ir suverenitetas yra pagrindinės vertybės, už kurias Vengrijos vyriausybė kovojo ir toliau kovos.

"Aš pats esu senamadiškas kovotojas už laisvę, ilgiausiai Europoje dirbantis ministras pirmininkas, vienintelis mūsų žemyno antiimigracinis politinis lyderis ir penkių vaikų tėvas. Aš vadovauju šaliai, kurią vis dar puola pažangieji liberalai", - sakė premjeras, kuris teigė, kad pažangieji liberalai ir komunistai yra tas pats ir turi būti nugalėti vėl ir vėl. - Iškovojome tiek daug pergalių, kad tiesiog kraipote galvą. Pergalės mums tapo kasdienybe, tačiau žinome posakį: vakarykštė pergalė šiandien dar nereiškia pergalės. Pasiduodantis žmogus niekada nenugali, o nugalėtojai niekada nepasiduoda. Tai mūsų pergalės paslaptis", - pabrėžė V. Orbanas ir pridūrė, kad kova už krikščionybę ir krikščioniškąją demokratiją turi būti tęsiama.

Ministras Pirmininkas teigė, kad sėkmės raktas - kovoti su šimtaprocentiniu ryžtu: "mes sakome tiesą ir giname tai, kas teisinga, net jei pusė pasaulio mus dėl to puola". Jis taip pat pabrėžė, kad žmonės yra sukurti pagal Dievo paveikslą, todėl jie turi būti pakankamai drąsūs, kad spręstų net ir jautriausius klausimus, pavyzdžiui, migracijos, lyčių ar civilizacijų susidūrimo. "Nesijaudinkite, krikščionis negali būti rasistas. Krikščioniškosios vertybės saugo mus nuo per didelio nuopolio", - sakė jis. Tačiau jis pabrėžė, kad svarbu vadinti priešą vardu.

"Paimkime George'ą Sorosą - Vengrijoje mes jį vadiname dėde Gyuri - kuris yra turtingiausias ir vienas talentingiausių vengrų pasaulyje. Norėčiau jus įspėti: būkite atsargūs su talentingais vengrais. Gerai pažįstu George'ą Sorosą, jis yra mano oponentas. Jis netiki niekuo, ką mes darome, už ką pasisakome, ir jam tarnauja visa kariuomenė: pusė pinigų, pusė nevyriausybinių organizacijų, pusė universitetų, pusė mokslinių tyrimų institutų ir pusė Briuselio biurokratijos. Jis naudojasi šia armija, kad primestų savo valią oponentams, tokiems kaip mes, vengrai", - pabrėžė Ministras Pirmininkas.

Pasak Viktoro Orbano, šiandieniniai progresyvistai ir vėl bando atplėšti Vakarų civilizaciją nuo jos krikščioniškų šaknų, tačiau jei jie atplėš Vakarų civilizaciją nuo jos judėjų-krikščioniškojo paveldo, gali nutikti patys blogiausi dalykai istorijoje. Kad to išvengtume, turime dirbti kartu. "Turime suvienyti jėgas su Amerikos konservatoriais, nes mes, vengrai, žinome, kaip kovoti su laisvės priešais politinio mūšio lauke", - sakė jis.

Ministras Pirmininkas sakė, kad vien politikos nepakanka, šis karas yra kultūrinis karas. "Turime atgaivinti savo bažnyčias, šeimas, universitetus, bendruomenės institucijas. Vengrija yra sena ir išdidi tauta, tačiau ji yra Dovydo dydžio tauta, stovinti viena prieš pasaulinį Galijotą. Norime užsitikrinti Amerikos konservatorių paramą", - aiškino V. Orbanas.

Pasak Viktoro Orbano, JAV vyriausybė daro ideologinį spaudimą Europai ir ypač Briuseliui. Pasak jo, Obamos administracija bandė priversti mus pakeisti Vengrijos konstituciją ir pašalinti iš jos krikščioniškąsias ir nacionalines vertybes. Laisvojo pasaulio lyderė norėjo priversti mus pakeisti savo konstituciją pagal pasaulinę liberalią viziją, - aiškino jis.

Jis priminė, kad Vengrijos vyriausybė pirmoji pasakė "ne" migracijai ir sustabdė nelegalią imigraciją. "Mums pavyko sumažinti nelegalią migraciją iki nulio", - sakė jis ir pridūrė, kad pavyko užkirsti kelią 160 000 nelegalių sienos kirtimų.

Kalbėdamas apie šeimos politiką, jis sakė, kad Europoje sakoma, jog šeima neegzistuoja, tačiau Vengrijos vyriausybė žino, kad jei tradicinės šeimos išnyks, niekas neišgelbės Vakarų nuo sunaikinimo.

Jis sakė, kad Vengrijoje vyriausybė pastatė ne tik fizinę sieną aplink sienas ir finansinę sieną aplink šeimas, bet ir teisinę sieną, kad apsaugotų vaikus nuo prieš juos nukreiptos genderizmo ideologijos.

Svarbiausias mūsų sugyvenimo pagrindas yra šeima ir tauta, - tęsė jis, primindamas, kad pagal Vengrijos konstituciją šeimos gyvenimo pagrindas yra santuoka ir tėvų bei jų vaikų santykiai. "Motina yra moteris, tėvas - vyras, o mūsų vaikai lieka vieni. Laikotarpis. Diskusijos pabaiga", - pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie Rusijos ir Ukrainos karą, Ministras Pirmininkas sakė, kad be JAV ir Rusijos derybų Ukrainoje niekada nebus taikos. "Ukraina yra Vengrijos kaimynė, ir mes su ja visiškai solidarizuojamės", - sakė jis, pažymėdamas, kad dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą į Vengriją iki šiol buvo priversta bėgti beveik milijonas žmonių. Ministras Pirmininkas sakė, kad globalistų lyderių strategija pratęsia ir ilgina karą, o taikos galimybės mažėja.

"Tik stiprūs lyderiai gali sukurti taiką", - pabrėžė V. Orbanas. Jis pridūrė, kad Ukrainos kaimynystėje Vengrijai labai reikia stiprių lyderių, kurie sugebėtų pasiekti taikos susitarimą.

Jis taip pat pabrėžė, kad Vengrija yra saugiausia šalis Europoje ir kad policija gauna didžiausią įmanomą paramą.

Kalbėdamas apie mokesčius, jis sakė, kad progresyvūs liberalai visada nori žmonių pinigų. "Tačiau manome, kad geriausia vieta žmonių pinigams yra jų pačių kišenės. Todėl įvedėme vieną gyventojų pajamų mokesčio tarifą, kuris šiuo metu yra 15 proc. Vos per 10 metų mokesčių naštą sumažinome 10 proc. - labiausiai Europoje. Turime mažiausią pelno mokesčio tarifą Europoje", - sakė jis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą