2022-08-04

Trampo ir Orbano vadovaujamas Susivienijimas už taiką


Vengrijos Ministras pirmininkas Viktoras Orbanas antradienį kalbėjosi su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu, pranešė premjero spaudos vadovas Bertalanas Havasi.

Ministras Pirmininkas Viktoras Orbanas ir buvęs JAV Prezidentas Donaldas Trumpas 2022 m. rugpjūčio 2 d. susitiko buvusio JAV Prezidento Bedminsterio dvare Naujajame Džersyje.

Susitikime dalyvavo užsienio reikalų ministras Péteris Szijjártó, ministro pirmininko politikos direktorius Balázsas Orbanas, Nacionalinės asamblėjos Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Zsoltas Némethas, "Save America" direktorė Susie Wiles, patarėjas Brianas Jackas ir "Save America" komunikacijos direktorius Tayloras Budowichas.

"Skambinu iš Amerikos. Ką tik baigėsi mano susitikimas su Prezidentu Donaldu Trumpu. Prezidentas D.Trumpas yra svarbus sąjungininkas, abu esame įsipareigoję kovoti su nelegalia migracija, esame įsipareigoję mažinti mokesčius, o svarbiausia - abu esame įsipareigoję siekti taikos", - sakė Viktoras

Orbanas vaizdo įraše, kurį po susitikimo paskelbė savo oficialiame "Facebook" puslapyje.

Ministras Pirmininkas taip pat sakė, kad jie sutarė, jog vienintelis priešnuodis prieš karo infliaciją ir karo ekonominę krizę yra taika. Tačiau taiką gali sukurti tik stiprūs lyderiai, todėl čia, Ukrainos kaimynystėje, esame suinteresuoti, kad Jungtinės Valstijos būtų stiprios, - pabrėžė V. Orbanas.

Gerai pažįstame prezidentą D. Trumpą, jis gerbia ir vertina vengrus. Praeityje mūsų bendradarbiavimas buvo geras, todėl galime tikėtis, kad jis bus geras ir ateityje. Linkiu jam sėkmės! - vaizdo įrašą užbaigėVengrijos ministras pirmininkas.

"Puikiai praleidome laiką kartu su mano draugu, Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu. Aptarėme daug įdomių temų, nedaugelis žmonių žino tiek daug apie tai, kas vyksta šiuolaikiniame pasaulyje. Balandžio mėnesį taip pat šventėme jo didžiąją pergalę rinkimuose", - rašė Donaldas Trumpas savo socialiniame puslapyje "Tiesa".

Malonu jus vėl matyti! - Buvęs JAV prezidentas pasveikino Vengrijos užsienio reikalų ministrą. Savo "Facebook" puslapyje jis paskelbė susitikimo vaizdo įrašą.


Baisiausias liberalaus globalizmo košmaras


Viktoro Orbano ir Donaldo Trumpo susitikimas buvo labai svarbus politinėje arenoje, nes tai nebuvo tik paprastas dviejų lyderių susitikimas, kaip ir CPAC konferencija nebuvo tik paprastas konservatorių susitikimas. Tai, kad Vengrijos ministrui pirmininkui buvo suteiktas svarbus vaidmuo Konservatyvios politinės veiklos konferencijoje, reiškia, kad Orbano "neliberalios demokratijos" prekės ženklas įžengė į pasaulinę erdvę - košmaras kairiesiems ir liberaliajam elitui.

Tačiau neliberalios demokratijos koncepcija nėra nauja: Viktoras Orbanas ją paskelbė prieš aštuonerius metus savo kalboje Toskanoje, be to, konservatyvios partijos jau yra paskelbusios Europos iniciatyvą, kurios paskutinis susitikimas įvyko sausio mėnesį Madride. Tačiau reikia pažymėti, kad ši tendencija peržengė žemyno ribas ir rado šalininkų užsienyje, suteikdama šiai idėjai ir pačiam Vengrijos ministrui pirmininkui didelį prestižą.

Apie tai interviu "Origo" kalbėjo Pagrindinių teisių centro generalinis direktorius Miklósas Szánthó. Pasak jo, konferencijų ciklas CPAC yra įtakingiausias pasaulyje visuomeninis ir politinis renginys, kuriame susirenka dešiniosios pakraipos intelektualinės scenos gigantai. Miklósas Szánthó sakė: "CPAC yra baisiausias liberalaus globalizmo košmaras: nacionalinių jėgų tarptautinio bendradarbiavimo įsikūnijimas."


Amerikos orbanizmas


Jis taip pat pabrėžė, kad kairiųjų renginiai dažnai tampa nuobodūs, o konservatorių konferencijos pasižymi intelektualiniu gyvybingumu ir entuziazmu. Jis sakė, kad Viktoro Orbano žodžiai konservatyvaus pasaulio akyse turi vis didesnį svorį, o Amerikos dešinieji premjerą laiko laisvės, tikrųjų Vakarų vertybių gynėju ir ryškiu konservatyvaus judėjimo lyderiu.

CPAC konferencijoje kalbėjęs Gavinas Waxas taip pat gyrė Vengrijos ministrą pirmininką ir jo politinę viziją žurnalo "American Greatness" puslapiuose. Konservatyvusis politikos apžvalgininkas rašė apie tai, ko amerikiečiai gali pasimokyti iš Viktoro Orbano drąsos. Vengrijos premjeras svarbus tuo, kad valdžią jis iškovojo per laisvus, sąžiningus ir visiškai teisėtus rinkimus, neatsisakydamas savo principų. Jis pareiškė, kad vienintelis ilgalaikis ir tinkamas dabartinių problemų, tokių kaip civilizacijos nuosmukis, sprendimas yra "amerikietiškas orbanizmas". Wax sakė, kad jie galėtų daug ko pasimokyti iš vengrų, pradedant nuo jų drąsos laisvai kalbėti.

Šaltinis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą