2021-04-30

Algimantas Rusteika: Taip gyventi neverta

 

Skaidriomis krokodilo ašaromis plūstantys vargšų skandinavų bankai Lietuvoje labai skaidriai plauna vargšų rusų oligarchų smirdančius pinigus. Ir dar skaidriau, įvairiausiais būdais pelnus išsiveža į metropoliją.



Lietuva – Labai Didelių Pelnų Šalis. Smulkaus verslo ir viduriniosios klasės naikinimo pradininkai – Maxima renčia prekybcentrius kaip grybus ir per krizes didina apyvartas. Išsislapstę Maltos ir Kipro holdinguose įvairiausiais tarpusavyje susijusių firmų manipuliavimais pelnus išsiveža ten, kur mokesčių mažiau. Maxima, žinokit, labai už skaidrumą!

Kas tik prabyla apie šių „vargšelių” apyvartų, kurių neišeina lengvai paslėpti, apmokestinimą – iškart susilaukia etatinių tėvynės mylėtojų, storų „apžvalgininkų” ir sočiai išlaikomų „ekspertų” baisaus klyksmo. Tų, kurie visom keturiom už mažutėlių opeliukų apmokestinimą, „independensų” plėšikavimą, ES lėšų įsisavinimo schemas ir smulkaus bei vidutinio verslo galutinį sunaikinimą oligopolijų džiaugsmui.

Ranka ranką plauna. Oligopolijos, kai reikia, padovanoja rinkėjams alaus ir pigiausių skalbimo miltelių. Valdžia žiūri ką jie išdarinėja ir nemato ko nereikia, kaip lobsta per krizes. Dėl viruso uždaro mažiukus, kur niekas neateina, gaudo po mišką bėgiojančias vienišas merginas be kaukių, o prisigrūdusias prekybos daržines palieka.

Mūsų Maršo autobusiukai sustodavo Maximos aikštelėse. Žmonės ateidavo, dalinom reklaminę medžiagą, galiausiai ir apsipirkti nueidavom. Budri lojalaus skundiko akis tai pastebėjo. Ir laisvoje Lietuvoje, o ne kokioje Baltarusijoje, atėjo iš aukštybių baubimas – NEGALIMA!

Esam įspėti iš centrinės maksimiečių būstinės, kad jei bet kas su Maršo atributika sustos prie bet kurios Maximos visoje Lietuvoje ir prieis bent vienas žmogus paimti laikraštėlio – bus kviečiama policija. Va taip, atėjo laikas vėl valdžiai atidirbti, būti tokiems, kaip reikia.

Tai ir tegu atidirbinėja, ir tegu apsidirbinėja. O mes prie Maximų nebevažiuosim, nebepirksim ir kitus raginam taip daryti. Tegu džiaugiasi savo milijonais, išsivežtais į užsienius, kur mokesčių nereikia valstybei mokėti.

O mes tęsime akciją NORFOS aikštelėse. Tai lietuviško kapitalo įmonė, atsisakanti reklamos visuose tuose sistemos pinigais penimuose portaluose ir televizijose. Padarom tetai Maximai ate ate, vaikučiai! TAIP GYVENTI NEVERTA!


https://kaunoforumas.com/2021/04/30/taip-gyventi-neverta/




2021-04-29

Išvirkščias globalistų pasaulis: Izraelyje nėra apartheido, o PAR baltųjų genocido, Graikijoje ir Europarlamente siaučia teroristai, o ANTIFA teroristais vis nepripažįstami. 2 dalis, pabaiga.

 


Balandžio 27 d. čia už dalyvavimą „teroristinėje organizacijoje“ „Auksinė aušra“ suimtas Europos Parlamento narys Yannis Lagos (žiūr.nuotrauką).

Balandžio 26 d. Europos Parlamentas panaikino Graikijos atstovo Yanniso Lagoso, vieno iš opozicinės partijos "Auksinė aušra" lyderių, teisinę neliečiamybę. Balandžio 27 d., Graikijos vyriausybės atstovė spaudai Aristotelia Peloni sakė, kad Atėnų prokuratūra išdavė Europos arešto orderį Lagosui. Po sulaikymo Europos Parlamento narys bus išsiųstas į Graikiją.

Lagosas savo "Twitter" puslapyje pakomentavo sulaikymą: "Esu belgų patrulių automobilyje. Vagys, ateistai ir prieš graikus nusiteikę žmonės mane sodina į kalėjimą. Lieku ištikimas Kristui ir Graikijai."

Balandžio 26 d. Europos Parlamentas panaikino Graikijos atstovo Yanniso Lagoso, vieno iš opozicinės partijos "Auksinė aušra" lyderių, teisinę neliečiamybę. Balandžio 27 d., Graikijos vyriausybės atstovė spaudai Aristotelia Peloni sakė, kad Atėnų prokuratūra išdavė Europos arešto orderį Lagosui. Po sulaikymo Europos Parlamento narys bus išsiųstas į Graikiją.



Yannis Lagos Graikijoje nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme. Jis kaltinamas vadovavimu organizacijai "Auksinė aušra" (Χρυσή Αυγή) ir ginklų laikymu. Policija parodė Europos arešto orderį, kai suėmė jį jo namuose Briuselyje. Dieną prieš tai Europos Parlamentas atėmė iš Lagoso parlamentinę neliečiamybę.

Graikijos „Auksinė aušra“ - teroristai, tuo tarpu teroristinės organizacija ANTIFA, dirbanti stambiojo ir globalaus finansinio kapitalo užsakymu, nesusilaukia tokio įvertinimo už savo teroristinę veiklą.


Auksinė Aušra

2020 metų spalio 7 d. Graikijoje oficialiai uždrausta radikali nacionalistinė partija "Auksinė aušra". Jos nariams, ypač vadovui ir buvusiems parlamento nariams, pateikti kaltinimai pagal straipsnius dėl nusikalstamos organizacijos steigimo. Ši partija išsivystė iš žurnalo redakcijos praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje. Organizacijos pavadinimas kilo iš to paties pavadinimo žurnalo, kurio redaktorius buvo būsimos organizacijos vadovas Nikolaos Michaloliakos. Septintajame dešimtmetyje jis priklausė dešiniųjų judėjimui, buvo įkalintas, vėliau ėmėsi žurnalistikos, o paskui - politikos, iš pradžių "gatvės", o vėliau - "didžiosios" politikos.

Devyniasdešimtaisiais Auksinė aušra užsiėmė ortodoksams būdinga veikla. Jie kovojo su komunistais, per pilietinį karą Jugoslavijoje šaudė bosnius ir propagavo "Megali" idėją masėms. "Megali" iš graikų kalbos reiškia "didis". Tai pretenzijos į istorines graikų gyvenamas žemes, užgrobtas Osmanų imperijos. "Auksinė aušra" to pačio stačiatikių tikėjimo Rusiją laiko sąjungininke tiek kultūriniu, tiek istoriniu, tiek geopolitiniu požiūriu. Ji taip pat pažymi, kad dabartinė tvarka, kuriai vadovauja JAV, graikams nieko gero neduoda, o Rusija, kuri religiškai ir istoriškai artima Graikijai, gali apsaugoti graikus ir padėti jiems kovoti su Turkija ir Amerikos globalizmu.

Organizacijai inkriminuojamas albanų sumušimas 2008 m. po futbolo rungtynių. Parlamento rinkimuose „Auksinė aušra“ 2012 m. gavo 18 vietų, 17 vietų 2015 metais. Jie ėmė oponuoti šalį valdantiems kairiesiems liberalams. Ši partija pasisakė prieš ANTIFA ir migrantus. Prieš juos galimai 2013 metais sufabrikuota byla dėl ANTIFA reporterio Pavloso Fisoso nužudymo. Byla tęsiasi iki šiol. Globalistai sukausto „Auksinė aušra“ veiklą prieš juos keliamomis bylomis. 2019 partija liko be parlamento mandatų, o 2020 m., kaip minėjau, ji buvo uždrausta. 

ANTIFA, liberalios-feministės, euromarksistinės organizacijos Graikijoje, kaip ir likusioje ES nesulaukia jokio persekiojimo už savo vykdomą teroristinę veiklą. Čia pataikaujama islamo teroristams, tuo tarpu prancūzų generolų laiškas, reikalaujantis gelbėti Prancūziją, sukėlė audrą grasinimų laiško autoriams.

ANTIFA Vakarų pasaulyje yra neliečiamųjų banditų kasta, kuri stambiausio bankinio kapitalo užsakymu tererizuoja likusią visuomenę, trypia jų demokratines teises.

2020 metų gegužę JAV prezidentas Donaldas Trampas dėjo pastangas, kad ANTIFA JAV paskelbti teroristine organizacija. Trampas pasakė žurnalistams: "Esu teisėtas prezidentas ir taikių protestuotojų sąjungininkas, tačiau pastarosiomis dienomis mūsų tautai grėsmę kelia profesionalūs anarchistai, piktos minios, pogromai, riaušininkai, banditai, "Antifa" ir kiti."

Prie D. Trumpo retorikos prisijungė ir kiti politikai. Arkanzaso senatorius Tomas Kotonas (Tom Cotton) BLM protestus pavadino "ANTIFA teroristų" darbu. Atstovų Rūmų narys respublikonas Mattas Gaetzas taip pat palygino "ANTIFA" su teroristais ir paragino "sekti [juos] taip, kaip tai darome Artimuosiuose Rytuose".

Radikalius antifašistų metodus kritikavo ne tik respublikonai, bet ir demokratai. Pavyzdžiui, JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi atkreipė dėmesį į "smurtinius metodus, kuriuos naudoja žmonės, vadinantys save "ANTIFA", ir paragino juos suimti.





https://www.youtube.com/watch?v=aFh08JEKDYk

Įkandin Trampo savo kalboje JAV generalinis prokuroras Williamas Barras teigė, kad „ANTIFA“ ir kitų panašių grupių kurstomas ir vykdomas smurtas yra vidaus terorizmas ir su juo bus atitinkamai kovojama".

Be to, jis pridūrė, kad minėtame judėjime "yra asmenų, kuriuos tam tikrose situacijose galima vadinti lyderiais". "Matyt, yra finansavimo šaltinių, mes jų ieškome", - pridūrė jis.

                                              Importinių ANTIFA teroristų eitynės Vilniuje birželio 5d. karantino metu

ANTIFA nusikaltimai liečia ir Lietuvą. 2011 m. ANTIFA nariai buvo pripažintikaltais už tai, jog buvo primuštas VDU kultūros tyrimų centro doktorantas Tadas Kavolis. Organizacijos veikla Lietuvoje tęsiasi, internete ji toliau skleidžia susidorojimo su kitaminčiais nuotaikas. Ar mes galime toleruoti organizaciją, kuri fiziškai susidoroja su jai neįtinkančiais, kitokią nuomonę turinčiais asmenimis? ANTIFA taip pat veikia ir Lietuvos internetinėje erdvėje. Tą liudija ir jų organizacijai skirtas Facebook puslapis ANTIFA LIETUVA, kuriame galite atrasti daug panašių pažiūrų nuorodų, kryptingai akcentuojant radikalios kairės judėjimo aktualijas. Netgi rašant šį straipsnį, šis ANTIFA LIETUVA puslapis jau organizuoja iniciatyvą, atspindinčią šių dienų  JAV  riaušių įvykius ir provokacijas, privertusias JAV Prezidentą įvardinti ANTIFA organizaciją kaip teroristinę.

Vokietijoje ANTIFA aktyviai dalyvauja politikoje. Jos nariai sistemingai terorizuoja partiją  AfD „Alternatyva Vokietijai.“ Sistemingai puldinėjami šios partijos politikai, jų šeimų nariai, naikinamas jų turtas.

Šiandien vienas iš pagrindinių ANTIFA fašistinių gaujų Vokietijoje taikinys – judėjimai, demaskuojantys COVID-19 „pandemijos“ aferą.

Angela Merkel 2020 metais skyrė 1,2 milijono eurų paramą rasistinėms ir antivokiškoms NVO, surištoms su teroristine ANTIFA.

AfD Bundestago nariai Beatrix von Storch, Alice Weidel ir Petr Bystron pakvietė Vokietijos valdžią sekti Donaldo Trampo pavyzdžiu ir pripažinti ANTIFA teroristine organizacija. Atsakyme į AfD užklausimą sakoma, kad su Sorošo fondo siejamos organizacijos, tarp kurių yra ir ANTIFA teroristai 2019 metais gavo 9 milijonus eurų iš Vokietijos mokesčių mokėtojų kišenės.

Užkietėję banditai ir žmogžudžiai iš ANTIFA yra „teisingi“ banditai ir žmogžudžiai, tai globalistų samdytą gauja, tai tarptautinio nusikaltėlio Dž.Sorošo ir jo ponų Rotšildų gvardija, sukurta tam, kad persekioti kitaminčius, atimti iš piliečių konstitucines teises ir laisves. Tai kuriamos globalios koncentracijos stovyklos prižiūrėtojai. Štai todėl ir yra „Auksinė aušra“ nariai įvardinti teroristais, suiminėjami, o ANTIFA banditai vaikšto laisvėje ir toliau vykdo savo nusikaltimus.




Išvirkščias globalistų pasaulis: Izraelyje nėra apartheido, o PAR - baltųjų genocido, Graikijoje ir Europarlamente siaučia teroristai, o ANTIFA teroristais vis nepripažįstami. 1 dalis

 


Apartheidas (afr. apartheid – atskiras gyvenimas) – Pietų Afrikos Respublikos baltųjų vyriausybės 1948–1990 metais vykdyta rasinės segregacijos politika.

Prieš kelias dienas paskelbta "Human Rights Watch" ataskaita, kurioje teigiama, kad apartheidas viešpatauja Izraelyje ir jam turėtų būti taikomos sankcijos.

Nedelsiant į tai sureagavo Izraelio vasalas - Baltieji rūmai: „Izraelio veiksmai jokiu būdu nėra apartheidas!“



Baltųjų rūmų atstovė spaudai paneigė Žmogaus teisių stebėjimo organizacijos Human Rights Watch ataskaitą, kurioje teigiama, kad sionistinio režimo valdžia toliau vykdo apartheido režimui būdingus nusikaltimus.




Balandžio 23 d. Izraelyje vykusios demonstracijos metu žydai reikalavo "arabams mirties", juos "pakarti"



"Human Rights Watch" ataskaita


213 puslapių "Human Rights Watch" ataskaitoje sionistinis režimas apibūdinamas kaip apartheido režimas, o Tarptautinis baudžiamasis teismas raginamas patraukti atsakomybėn "Izraelio pareigūnus".

Niujorke įsikūrusi nevyriausybinė tarptautinė organizacija "Human Rights Watch", nuo 1978 m. dirbanti žmogaus teisių srityje, sionistinį režimą pavadino apartheidu ir paragino jo pareigūnams taikyti sankcijas.

Remiantis Human Rights Watch ataskaita ir atsižvelgiant į Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statuto turinį, sionistinį režimą pagal įstatymus ir teisines normas galima apibūdinti kaip režimą, vykdantį apartheido nusikaltimus.

Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statutas, dažnai vadinamas Romos statutu, buvo priimtas 1998 m. liepos 17 d. Italijos sostinėje Romoje. Romos konferencijoje dalyvavę atstovai ragino įsteigti nuolatinį tarptautinį tribunolą nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams nagrinėti. Iki 2019 m. lapkričio mėn. tribunolo narėmis tapo 123 šalys.

Pasak "Human Rights Watch", dešimtmečius, kai organizacija ne kartą perspėjo, kad Izraelio dominavimas palestiniečių gyvenime gali virsti apartheidu, šiandien ši riba jau peržengta, o dabartinė padėtis yra apartheidas.

"Tai aiškiausia išvada, kurią "Human Rights Watch" padarė dėl Izraelio elgesio per pastaruosius 30 metų. Surinkome įrodymų apie jos nusikaltimus ir piktnaudžiavimą", - sakė Omaras Shakiras, "Human Rights Watch" Izraelio ir Palestinos biuro direktorius.

Jo teigimu, "Human Rights Watch" niekada tiesiogiai neapkaltino Izraelio pareigūnų nusikaltimais žmoniškumui, kol nebuvo atliktas 30 metų trukęs tyrimas ir parengta dokumentacija.

Izraelio užsienio reikalų ministerija "Quds" atmetė "Human Rights Watch" ataskaitą ir apkaltino žmogaus teisių organizaciją, kad ji turi "labai ilgalaikę antiizraelietišką darbotvarkę".

"(Žmogaus teisių stebėjimo tarnybos) ataskaita neturi nieko bendro su tikrove ar faktais ir yra tik propagandinė brošiūra. "Human Rights Watch" išgalvoti kaltinimai yra beprasmiai ir melagingi", - teigė ministerija.



Pasak "Guardian", išsami "Human Rights Watch" ataskaita parengta daugelį metų dokumentuojant žmogaus teisių padėtį, analizuojant Izraelyje galiojančius įstatymus, vyriausybės planus ir politiką bei Izraelio pareigūnų pareiškimus.

Žmogaus teisių stebėjimo organizacija "Human Rights Watch" analizavo Tel Avivo politiką ir veiksmus maždaug 7 milijonų palestiniečių, gyvenančių okupuotose teritorijose, taip pat teritorijose Izraelio viduje (okupuotoje Palestinoje), atžvilgiu.

Ataskaitoje šio lyginamojo tyrimo rezultatai apibūdinami taip: "Dabar dominuoja viena valdžia, t. y. Izraelio valstybė... ir tai metodologiškai yra palanku Izraelio žydams ir represijoms prieš palestiniečius, o represijos toliau stipriai vykdomos okupuotose palestiniečių žemėse."

Pagal tarptautinę teisę ir normas, ypač Romos statutą (Tarptautinio baudžiamojo teismo), apartheidas laikomas nusikaltimu žmoniškumui.

Žmogaus teisių stebėjimo organizacijos "Human Rights Watch" duomenimis, sionistų pareigūnai Izraelyje (okupuotoje Palestinoje), kurio maždaug devintadalį gyventojų sudaro palestiniečiai, taip pat okupuotose teritorijose stengiasi sukurti kuo daugiau žydams palankių teritorijų, o palestiniečius įkurdinti labai apgyvendintose ir geografiškai ribotose teritorijose.

HRW tyrimo duomenimis, Tel Avivo pareigūnai vykdo politiką, kuria siekiama sumažinti palestiniečių "demografinę grėsmę" Izraeliui, kad Palestinos gyventojų skaičius nekeltų grėsmės "žydų valstybės Izraelio" ateičiai.

"(Izraelio pareigūnai) sistemingai vykdo diskriminacinius veiksmus prieš palestiniečius, kurie ypač stipriai pasireiškia okupuotose teritorijose, įskaitant Vakarų Krantą", - teigiama kitoje 123 puslapių tyrimo ataskaitos dalyje.

"Ši politika suteikia Izraelio žydams tokias pačias teises ir privilegijas, kad ir kur jie būtų, ir diskriminuoja palestiniečius, kad ir kur jie būtų", - sakė "Human Rights Watch" vykdomasis direktorius Kennethas Rothas, pabrėždamas, kad šie veiksmai nelaikytini tiesiog "agresyvia okupacija".

Savo ataskaitoje "Human Rights Watch" paragino Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) prokurorą ištirti stebėtojo išvadas ir patraukti kaltininkus atsakomybėn.


PAR apartheidas peraugo į baltųjų genocidą, bet globalistai to nenori matyti





PAR apartheidas pasibaigė 1990 m., kai spaudžiant pasaulio visuomenei valdžia šioje šalyje buvo perduota juodųjų daugumai. Nuo tada čia prasidėjo baltųjų genocidas, tačiau Vakarai to stengiasi nematyti. JAV ir ES, priimančios milijonus juodaodžių, atsisako priimti žudomus baltuosius PAR gyventojus (1, 2, 3)Australija juos priima, todėl PAR juodojo apartheido valdžia australus vadina „rasistais“(4).

2017 m. gegužę rašiau, kad Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio žodžiais, pasakytais per televiziją, mes galime sulaukti iki 250000 naujų Lietuvos piliečių iš PAR valstybės, o būtent tenykščių žydų, kilusių iš Lietuvos, kurie gali panorėti „išimties keliu“ įgyti Lietuvos pilietybę. Ši situacija iš esmės pakeis politinę ir ekonominę padėtį Lietuvoje ir sukels ne tik nesibaigiančias turto restitucijos problemas, bet sukurs ateityje ir rimtas problemas per įvairaus lygio rinkimus. Šie naujieji, gerai organizuoti Lietuvos piliečiai, galės nulemti bet kurio rango rinkimų baigtį sau naudinga linkme. Šiuo metu ši pilietybės suteikimo „išimtis“ (nieko sau išimtis su 2500000 išimčių!) jau kiršina išeivius lietuvius, kuriems neleidžiama turėti dvigubos pilietybės, su žydais, kuriems leista turėti neribotą skaičių įvairiausių valstybių pilietybių, jų tarpe ir Lietuvos. Su kuria kūno vieta mąsto Lietuvos valdžia, sunku pasakyti.“

Šių metų birželio 23 d. „Respublika“ rašoma, kad „31 parlamentaras pateikė Seimo konservatorės Dalios Asanavičiūtės parengtas pataisas, kurioms įsigaliojus didesnė žmonių grupė galėtų įgyti Lietuvos pilietybę. Vienas iš argumentų - to prašo Pietų Afrikos litvakų organizacija.“



Pagal galiojantį įstatymą Lietuvos piliečio palikuonis apibrėžiamas kaip iki 1940 m. birželio 15 d. Lietuvos pilietybę turėjusio asmens vaikas, vaikaitis ar provaikaitis.

Dėl PAR gyvenančių litvakų gerb.Valdas Anelauskas man pareiškė tokią nuomonę:

„Kas dėl žydų, tai aš labai abejoju, ar daug kas tarp jų, gaunančių dabar Lietuvos pilietybę, norėtų Lietuvoje vykstančiuose rinkimuose balsuoti. Manau, tokių atsiras tik vienas kitas. Kaip ir tarp pasaulyje pasklidusių lietuvių. Aš juk rudenį buvau parašęs straipsnį, su visa statistika, kur aiškiai parodžiau, kad Lietuvos rinkimuose balsuoja tik labai mažas procentas užsieniuose gyvenančių Lietuvos piliečių.

Absoliučiai daugumai, pavyzdžiui, Pietų Afrikoje gyvenančių litvakų pati Lietuva tikrai nerūpi, o pilietybė jiems reikalinga tiktai tam kad galėtų pabėgt iš PAR ir apsigyventi kur nors Europoje. Jie patys daug prisidėjo prie to kad Pietų Afrika taptų tokia, kokia dabar yra, na o dabar nori iš jos pabėgti. Mano draugo Jurijaus brolis (jis ne žydas, o tikras rusas, iš Sibiro) jau daug metų Johanesburge gyvena ir puikiai žino tenykštę situaciją, kokios ten dabar ir pas vietinius žydus nuotaikos.“

Mano nuomone, visus baltuosius reikia gelbėti iš rasistine tapusios PAR, kur jų gyvybei kyla rimtas pavojus, bet, visų pirma, pasaulio lietuviams, jų vaikams, vaikaičiams ir jų provaikaičiams turi būti užtikrinta teisė į Lietuvos pilietybę.


Dabar persikelkime į kitą Viduržemio jūros krantą, į Graikiją, kurioje, pasirodo pilna teroristų, nes čia, Briuselio valia, meilė tėvynei tapo terorizmo sinonimu? Balandžio 27 d. už dalyvavimą „teroristinėje organizacijoje“ suimtas Europos Parlamento narys Yannis Lagos. Tuo tarpu, teroristinė organizacija ANTIFA, dirbanti už stambiojo ir globalaus finansinio kapitalo pinigus ir tarnaujantis jo interesams, nesusilaukia tokio įvertinimo už savo atvirą teroristinę veiklą.

Straipsnio pabaiga:https://lebionka.blogspot.com/2021/04/isvirkscias-globalistu-pasaulis_29.html


Nuorodos:




2021-04-28

Tolerancijos reikalaujama tik iš baltųjų. Prancūzijos generolų ir JAV juodosios rasistės laiškai

 

„Tolerancija“ - tai siono-liberalų sugalvojimas, skirtas europiečių kvailinimui ir ištirpdymui tautų ir rasių „lydymo katile“. Biologine ir medicinos prasme, kaip visi žinome, tolerancija reiškia imuninės sistemos nesugebėjimą priešintis užkratui ir mirtį.

Kai kurios Europos valstybės jau tiek apnuodytos liberalizmo nuodais, kad yra priešmirtinės agonijos būklėje. Viena iš tokių valstybių – Prancūzija.

 

Prancūzijos generolai perspėjo apie pilietinį karą.

Buvęs Prancūzijos užsienio legiono vadas Christianas Piquemalas ir daugiau nei 1 000 kitų buvusių ir veikiančių Prancūzijos kariškių paskelbė kreipimąsi į Prancūzijos visuomenę, kuriame įspėja apie pilietinio karo Prancūzijoje galimybę.

Laiške sakoma:




Pone pirmininke,

Ponios ir ponai Vyriausybės nariai,

Ponios ir ponai Parlamento nariai,


Dabar rimta valanda, Prancūzija yra pavojuje, jai gresia keli mirtini pavojai. Mes, kurie net ir išėję į pensiją liekame Prancūzijos kariais, dabartinėmis aplinkybėmis negalime likti abejingi savo gražios šalies likimui.

Mūsų trispalvės vėliavos - tai ne tik medžiagos gabalas, jos simbolizuoja amžių tradicijas tų, kurie, nepriklausomai nuo odos spalvos ar tikėjimo, tarnavo Prancūzijai ir paaukojo savo gyvybes. Ant šių vėliavų aukso raidėmis užrašyta "Honneur et Patrie". Šiandien mūsų garbė yra pasmerkta mūsų šalį ištikusios dezintegracijos.

- Nuosmukis, kuris, pasitelkdamas tam tikrą antirasizmą, siekia tik vieno tikslo - sukelti mūsų žemėje blogą nuotaiką ir net neapykantą tarp bendruomenių. Šiandien kai kas kalba apie rasizmą, indigenizmą ir dekolonijines teorijas, tačiau šie neapykantos kupini ir fanatiški šalininkai nori rasinio karo. Jie niekina mūsų šalį, jos tradicijas, kultūrą ir nori, kad ji ištirptų, sunaikindami jos praeitį ir istoriją. Taip jie, pasitelkdami statulas, puola buvusią karinę ir pilietinę šlovę, analizuodami šimtmečių senumo žodžius.

- Tai dezintegracija, dėl kurios islamizmas ir priemiesčių ordos atskiria daugelį tautos dalių ir paverčia jas teritorijomis, kuriose galioja mūsų konstitucijai prieštaraujančios dogmos. Tačiau kiekvienas prancūzas, nepriklausomai nuo jo tikėjimo ar netikėjimo, yra savo namuose visur Prancūzijoje; negali ir neturi būti nė vieno miesto ar rajono, kuriame negaliotų Respublikos įstatymai.



- Vėluojama, nes per demonstracijas, kuriose valdžia naudojasi tvarkos palaikymo pajėgomis kaip įgaliotais agentais ir atpirkimo ožiais priešais prancūzus, vilkinčius geltonomis liemenėmis ir išreiškiančius savo neviltį, neapykanta ima viršų prieš brolybę. Tuo tarpu infiltruoti ir kaukėti asmenys plėšia įmones ir kelia grėsmę toms pačioms tvarkos palaikymo pajėgoms. Tačiau pastarieji tik taiko jūsų, valdovų, duotus nurodymus, kartais prieštaringus.

Pavojai didėja, smurtas kasdien auga. Kas prieš dešimt metų galėjo numatyti, kad vieną dieną mokytojui prie jo mokyklos bus nukirsta galva? Dabar mes, Tautos tarnai, visada pasirengę išbandyti savo odą, kaip to reikalavo mūsų karinis statusas, negalime būti pasyvūs tokių veiksmų stebėtojai.

Todėl tie, kurie vadovauja mūsų šaliai, privalo būtinai rasti drąsos, kad šiuos pavojus pašalintų. Tam dažnai pakanka be trūkumų taikyti jau galiojančius įstatymus. Nepamirškite, kad daugumai mūsų bendrapiliečių, kaip ir mums, jau atsibodo jūsų svyravimai ir kaltųjų tylėjimas.

Kaip sakė Belgijos primas kardinolas Mercier: "Kai apdairumas yra visur, drąsa - niekur. "Taigi, ponios ir ponai, užtenka delsti, valanda rimta, darbas milžiniškas; negaiškite laiko ir žinokite, kad esame pasirengę remti politiką, kuri atsižvelgs į tautos apsaugą.

Kita vertus, jei nieko nebus daroma, visuomenėje ir toliau nenumaldomai plėsis palaidumas, kuris galiausiai sukels sprogimą ir mūsų aktyvių bendražygių įsikišimą į pavojingą misiją, kad apsaugotų mūsų civilizacines vertybes ir apsaugotų mūsų tautiečius šalies teritorijoje.

Matome, kad nebegalima delsti, nes kitaip rytoj pilietinis karas užbaigs šį augantį chaosą, o žuvusieji, už kuriuos būsite atsakingi, bus skaičiuojami tūkstančiais.


Šiuo karių-patriotų laišku pasipiktino Prancūzijos siono-liberalioji politinė klasė. Kairiųjų partijos lyderis Jeanas-Lucas Mélenchonas buvusius karius vadina maištininkais. Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly paskelbė, kad išnagrinės galimybę imtis veiksmų prieš visus atvirą laišką pasirašiusius asmenis, kurie atlieka tikrąją karinę tarnybą.

„Man atrodo, kad šiuo atveju labiausiai tikėtinas galimas baudžiamasis persekiojimas už kurstymą pažeisti pareigą ir drausmę, kaip numatyta Karinės justicijos kodekso L322-18 straipsnyje", - aiškina Prancūzijos karinės teisės srityje besispecializuojanti teisininkė Elodie Maumont. Kita vertus, Marine Le Pen išreiškė savo paramą. Ji prašo šį kreipimąsi pasirašiusiųjų paremti ją artėjančioje Prancūzijos prezidento rinkimų kampanijoje. Christian Piquemal vadovavo Prancūzijos PEGIDA judėjimui per 2016 m. Kalė vykusią didelę demonstraciją ir vėliau neteko teisės viešai rodytis su uniforma. Teismas jį išteisino dėl kaltinimų padarius nusikalstamas veikas.

Marine Le Pen, reaguodama į laišką, paragino jį pasirašiusius asmenis prisijungti prie jos, sakydama: „Kviečiu jus prisijungti prie mūsų akcijos ir dalyvauti prasidedančioje kovoje".

"Kaip pilietė ir politikė, aš pritariu jūsų analizei ir dalijuosi jūsų kančia", - pridūrė ji.




Prancūzijos kairieji politikai kritikavo M. Le Pen atsakymą, įskaitant Socialistų partijos politiką Benoît Hamoną, kuris pareiškė: "Tai, ką pasakė M. Le Pen, yra labai svarbu: "Praėjus šešiasdešimčiai metų nuo Alžyro pučo pradžios, 20 generolų aiškiai grasina Respublikai kariniu perversmu".



Dabar siūlau pesikelti į pasaulinę tolerancijos ir demokratijos citadelę JAV

Amerikiečių juodaodei feministei Chanekai Walker-Barnes neapykanta baltiesiems netrukdo likti teologijos docente Mercer Mercy universitete (baptistų mokykla Džordžijos valstijoje). Knygoje "Nusivylusios juodaodės malda" ji rašo:

"Meldžiu, kad padėtumėte man nekęsti baltųjų žmonių - žinote, tokių tipiškų baltųjų žmonių. Rinkėjai, mėgstantys "Fox News" ir palaikantys D. Trumpą, kurie yra "spalvotai akli", bet apie mus rašo menkai pridengtus rasistinius komentarus. Žmonių, kurie mielai kviečia mane vakarienės. Žmonės, kurie priima juodaodžius į savo bažnyčias ir mažąsias grupes, bet mus vadina eretikais, jei manome, kad krikščionybė yra vargšų ir engiamųjų sritis. Žmonės, kurie mandagiai pasako, kad galime išeiti, bet iš kurių parapijose patiriame rasinę mikroagresiją. Viešpatie, jei Tavo valia, užkietink mano širdį. Neleiskite man stengtis įžvelgti geriausius dalykus žmonėse. Neleiskite man tikėtis, kad baltieji žmonės gali būti geresni. Vietoj to padėkite man įsivaizduoti juos baltais chalatais su gobtuvais, stovinčius priešais degančius kryžius. Leiskite man matyti juos kaip beviltiškai neatgailaujančius niekšus fanatikus, kurie piktžodžiavo Šventajai Dvasiai ir turi būti atiduoti piktajam." 

JAV ši rasistė už kovą su baltaisiais net susikrovė turtą. 


Nuorodos:



2021-04-27

Rusijos Dūmos pirmininkas V.Volodinas: koronavirusas galėjo būti nutekintas iš JAV ir Vakarai turi kompensuoti visus nuostolius

 


Rusijos Valstybės Dūmos portalas šiandien pranešė, kad Dūmos pirmininko Viačeslavo Volodino nuomone, „koronavirusas galėjo būti nutekintas iš Jungtinių Valstijų.“

„Jų laboratorijose, įrengtose visame pasaulyje, įvyko kažkoks nutekėjimas. Būtų teisinga, jei Rusijos vyriausybė iškeltų šį klausimą", - sakė vienas iš Įstatymų leidėjų tarybos prie Rusijos Federalinės Asamblėjos pirmininkų ir Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas per Įstatymų leidėjų tarybos posėdį.




„Virusas buvo aptiktas Vuchane. Tačiau laboratorija Vuchane buvo amerikiečių, jie ją finansavo. Amerikos laboratorijos, kuriose tiriami ir galbūt kuriami biologiniai ginklai, dabar įkurtos Gruzijoje, Rytų Europos šalyse. Turime tai kontroliuoti", - sakė Viačeslavas Volodinas.


Valodinas pažymėjo, kad Rusijos specialistai, sukūrę veiksmingas vakcinas, sugebės išsiaiškinti, iš kur atsirado virusas ir ar jis natūralus, ar sukurtas žmogaus.


Valstybės Dūmos pirmininkas taip pat mano, kad būtų teisinga, jei specializuotas Valstybės Dūmos sveikatos apsaugos komitetas užmegztų dialogą su PSO: „Tegul jie pradeda tirti, kur atsirado liga. O antra - kodėl taip diskriminuojama mūsų vakcina".


Be to, Viačeslavas Volodinas pažymėjo, kad infekcija į Rusiją buvo atvežta ne iš Kinijos, o iš Europos. Jis mano, kad šios šalys turėtų pagalvoti apie kompensaciją Rusijai už visas kovos su pandemija išlaidas.


„Mes su jumis infekciją gavome ne iš Kinijos, Maskvoje buvo daug kinų, o ji atėjo iš kur? Iš Europos, Italijos, Vokietijos, Prancūzijos. Kaip kritikuoti Rusiją, jie yra drąsūs, bet kaip kompensuoti mums visas išlaidas už tai, ką jie padarė, leido, ir tai, kad pas juos šis virusas plinta ir žudo gyvybę, - tyli", - pasakė Viačeslavas Volodinas.



http://duma.gov.ru/news/51372/

Mano publikacija šiuo klausimu:




Ne ten ieškojo SARS-CoV-2 pirminio šaltinio I ir II dalys:

https://lebionka.blogspot.com/2021/03/ne-ten-ieskojo-sars-cov-2-pirminio.html

https://lebionka.blogspot.com/2021/03/ne-ten-ieskojo-sars-cov-2-pirminio_31.html






















Nacionalinis susivienijimas. Pareiškimas dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo“



Pastaruoju metu viešojoje erdvėje vyksta spekuliacijos „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ tema, kuris bus rengiamas š. m. gegužės 15 dieną. Nors patys organizatoriai atsiribojo nuo visų politinių partijų, žiniasklaidoje pasirodo publikacijos, kuriose skelbiama, esą Nacionalinis susivienijimas yra vienas iš šio maršo iniciatorių arba vienas iš jo organizatorių.

Atsakydami į gautas užklausas dėl Nacionalinio susivienijimo požiūrio į „Didįjį šeimos gynimo maršą“ ir dalyvavimo jį organizuojant pažymime, kad Nacionalinis susivienijimas nuosekliai rėmė ir rems prigimtinę šeimą, taip pat Konstitucijos 38 straipsnyje įtvirtintą nuostatą, kad ,,Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, kad santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu. Valstybė registruoja santuoką, gimimą ir mirtį. Valstybė pripažįsta ir bažnytinę santuokos registraciją“. Jokių kitokių dirbtinių teisinių šeimos kūrimo būdų, ypač tos pačios lyties  asmenų partnerystės ar santuokos, Nacionalinis susivienijimas niekada nerėmė ir neketina remti ir visada kovos prieš jų įteisinimą.



Lietuvos Respublikos Seimo nariai yra prisiekę „gerbti įstatymus,  visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai ir Lietuvos žmonių gerovei“. Tačiau šios  priesaikos dauguma jų nevykdo – negina prigimtinės šeimos, nepriima mūsų šeimas ir mūsų vaikų ateitį saugančių įstatymų. Konstitucinis   teismas (KT), keisdamas (interpretuodamas) rašytinę Konstituciją, yra išaiškinęs, kad santuoka nėra vienintelis teisinis šeimos kūrimo būdas (KT 2011 m. rugsėjo 28 d. nutarimas), bet nenurodė, koks yra kitas teisinis šeimos kūrimo būdas. Kitame nutarime KT išaiškino, kad šeima yra neutrali lyties atžvilgiu (KT 2019 m. sausio11 d. nutarimas), taip tiesdamas kelią tos pačios lyties asmenų poroms kurti šeimas.

Nacionaliniam susivienijimui tokios teisinės manipuliacijos nėra priimtinos, nes jos menkina prigimtinės šeimos svarbą ir silpnina šeimą, kartu ir konstitucinį  valstybės pagrindą. Mums yra labai svarbi šalies šeimų ir vaikų gerovė, nes tai yra esminis Tautos gyvybingumo ir tęstinumo pagrindas.



2021 m. vasario 23 d. nutarimu politinė partija Nacionalinis susivienijimas informavo savo narius, kad rengiant maršą dalyvauti neketina, tačiau dėl dalyvavimo jame  apsisprendžiama savo nuožiūra. Šios nuostatos Nacionalinis susivienijimas nekeičia, prieš daugelį metų jis pradėjo informuoti ir įspėti visuomenę dėl sugrįžtančios, tik šįkart su vaivorykštinėmis Stambulo konvencijos vėliavomis, genderizmo spalva persidažiusios komunistinės praeities  ir jos skelbėjų. Nacionalinis susivienijimas negali atsiriboti nuo savo Tautos, nuo žmonių, kurie nuoširdžiai nori apginti savo šeimas ir renkasi taikų demokratinių permainų kelią. Tačiau atkreipia dėmesį į visuomenės nepasitenkinimo nuotaikomis besinaudojančius supriešinimo  kurstytojus, abejotinos reputacijos asmenis, kurie stengiasi prisišlieti  prie  maršo ir jį sukompromituoti, nukreipti netaikiu keliu. 

Nacionalinis susivienijimas kviečia maršo dalyvius susitelkti, nepasiduoti provokacijoms, vengti elgesio, kalbų, plakatų ir šūkių, kurie diskredituotų prigimtinės šeimos institutą ir pasitarnautų jos griovėjams, siekiantiems menkinti ir juodinti visus, kurie gina mūsų valstybės pagrindą –  šeimą, gina pačią valstybę. Siūlome atsiriboti nuo asmenų, kurių reputacija ir siūlomi veiksmai kelia abejonių. Vengti vulgaraus bendravimo ir kalbėjimo apraiškų, nesityčioti iš Bažnyčios hierarchų ir nežeminti maršui nepritariančių ar jame nepageidaujančių dalyvauti piliečių, nes toks elgesys Lietuvos valstybę atkūrusio Sąjūdžio organizatoriams ir steigėjams būtų buvęs visiškai nepriimtinas ir neįsivaizduojamas. Įteikti savo reikalavimus Seimo nariams ir valdžios atstovams, išsaugant orumą ir rimtį. Tik tokie, su moralės ir kultūringo bendravimo normomis neprasilenkiantys maršo dalyvių veiksmai gali būti veiksmingi ginant griaunamas Lietuvos šeimas.

Informuojame, kad ir nedalyvaudamas „Didžiajame šeimos gynimo marše“, Nacionalinis suvienijimas stabdys bet kokius veiksmus, kuriais bus mėginama griauti šeimas, dės visas pastangas, kad mūsų šalies šeimos būtų saugios, kad Valstybė joms sudarytų kuo palankiausias sąlygas klestėti ir vykdyti svarbiausią  Dievo ir žmogaus prigimties joms suteiktą paskirtį.

Nacionalinio susivienijimo valdyba




Aktualios karikatūros, kad neišprotėtume nuo globalistų virusologijos, propagandos ir kiaulysčių

 

Vakar viso pasaulio televizijos kanalai mus gąsdino baisia COVID-19 „pandemija“ Indijoje. Tačiau, išjungus televizorių ir įjungus smegenis, kaip vaizduojama 1-je karikatūroje, šiuos įvykius mes pamatome visai kitoje šviesoje.


Ką galvoja dauguma žmonių nėra sukilimas. Sukilimas yra kai išjungiate televiziją ir pradedate  galvoti savarankiškai.


Ponas Dick apie tai komentare balandžio 27 d. parašė: Ką tik baigiau klausytis savo dozės nesąmonių per ABC. Nuostabus dalykas yra tai, kad jie mala karvės š., jei žmonės atidžiai klausosi. Naujų infekcijų skaičius Indijoje šimtai tūkstančių. Mirties atvejų keli šimtai. Šalyje, kurioje įprastas metinis mirtingumo rodiklis yra 9,6 mln. žmonių, o KIEKVIENĄ DIENĄ miršta 26 000 žmonių. Tai tarsi pokštas. Tarsi jie tikrintų mūsų kvailumą...“



Marilyn Shepherd greta pažymi, kad „Indijoje 40 laipsnių karščio, o oro užterštumas viršytas 4-6 kartus.“

Aš jau senai išjungiau LRT, LNK ir kitus „karviašūdžių malimo“ kanalus. Šimonytės, Dulkio ir kitų galimai protiškai ligotų žmonių nusikalbėjimų aš fiziškai nebegalių klausyti.

Siūlau pasijuokti iš globalios beprotybės katu su kitais mūsų planetos linksmuoliais. Tai bus daug sveikiau!





14 dienų kreivės išlyginimui;

Viso dvi savaitės ir mes galėsime grįžti prie normalaus gyvenimo;

Mano kaukė apsaugo mane, mano kaukė apsaugo tave;

Trys kaukės, dvi vakcinos, analinis PGR testas, to jau pakaks.







Aš matau, kad senas "Misteris suokalbio teorija" vėl ėmėsi savo.


A.L. savo balkone ir pasirengęs atremti koronavirusų atakas. Mažasis pistoletas - skirtas atremti SARS-CoV-2 viruso atakai, o didysis - atakoms baisių koronaviruso mutantų iš Indijos, Brazilijos, PAR ir Balbieriškio!

Dar rekomenduoju 10 Kim Usbourne kovid skeptiškų memų, kurie padės Jums pergyventi šią dieną.








2021-04-26

Gyventojų pakeitimas JAV ir Lietuvoje

 

Žinomas JAV žurnalistas Tucker Carlson Fox News televizijoje atskleidė Demokratų partijos technologiją, kurios pagalba Džo Baideno bendrapartiečiai siekia amžiams likti valdžioje. Šiems savo tikslams JAV demokratai naudoja JAV gyventojų pakeitimą (žiūr.video anglų ir rusų kalbomis).

Carlson paaiškino, kodėl Demokratų partija užsiima elektorato importu ir tai daro JAV jau dešimtmečius. Čia baltieji (ir juodaodžiai) pakeičiami rinkėjais imigrantais. Carlsonas nurodo tokias valstijas kaip Kalifornija ir Virdžinija, kurios dėl imigracijos tapo demokratiškomis, mini Vermontą, kuris dabar yra mėlynas dėl nusivylusių niujorkiečių. Šie, ersikeldami ten, atsivežė savo politiką. Tas pats vyksta ir Montanoje bei Aidaho valstijoje, nes įvairūs turtingi baltaodžiai iš Kalifornijos išvyksta. Šio gyventojų pakeitimo rezultatas bus nuolatinė kairiųjų hegemonija, nes importuoti rinkėjai yra patikimi Demokratų partijos klientai, mano Carlsonas.



Imigrantai į JAV atvyksta dėl geresnio atlyginimo ir socialinės paramos - medicininės priežiūros, pašalpų, jei turi vaikų, perspektyvos gauti pilietybę ir teisės atsivežti savo giminaičius. Visų pirma tai meksikiečiai, Centrinės Amerikos gyventojai ir JAV užplūdę afrikiečiai. Šie imigrantai ir toliau lieka žemiausiu socialiniu ir ekonominiu sluoksniu, jie yra priklausomi nuo vyriausybės. Todėl jie yra patikimi demokratų rėmėjai.



Tuckeris pažymėjo, kad nuo 1960 m. baltųjų skaičius Kalifornijoje nuo 90 proc. sumažėjo iki 30 procentų, o ši valstija nusirito iki Misisipės valstijos lygio. Jis pažymėjo, kad kairiųjų planas pertvarkyti elektoratą neatitinka teisėtiems tradicinės baltųjų daugumos interesams, todėl tai, kas vyksta su baltaisiais Amerikos gyventojais, yra giliai amoralu.

Su gyventojų pakeitimo procesu stipriai susitapatinę žydai, jų kontroliuojami universitetai ir pagrindinė žiniasklaida, pavyzdžiui, New York Times. Nemažai daliai JAV baltųjų žydams pavyko išplauti smegenis ir dabar nemaža dalis jų mano, kad pakeisti baltųjų populiaciją yra moralinis imperatyvas. Jokia kita kultūra niekur ir niekada nejautė moralinio imperatyvo pakeisti savo valstybės steigėjų populiaciją, pažymi Kevin Macdonald.




https://www.youtube.com/watch?v=h0e4QjoJ4wc


Lietuvoje irgi keičiami rinkėjai




Konservatrių partija nesenai inicijavo įstatymo pataisas, kurios leistų įgyti Lietuvos pilietybę net žydų provaikaičiams, kurių protėviai iš Lietuvos išvyko 1918 vasario 16d. - 1940 m. birželio 15 d. laikotarpiu.

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą Lietuvos piliečio palikuonis apibrėžiamas kaip iki 1940 m. birželio 15 d. Lietuvos pilietybę turėjusio asmens vaikas, vaikaitis ar provaikaitis.

Izraelio statistika rodo, kad vienai moteriai čia tenka vidutiniškai 3,2 vaiko. Tarkim, paaiškės, kad iš Lietuvos išvyko 100 000 žydų. Tokiu būdu provaikaičių, jei šeimoje buvo 3 vaikai, gali būti: 1-3-9-27= 2700 000 naujų Lietuvos piliečių! Šis naujas elektoratas amžiams lems visų būsimų rinkimų rezultatus. Kad žydų vaikaičių ir provaikaičių skaičius gali būti milžiniškas, kalba Rusijoje atlikti tyrimai. Pasirodo, kad 4% Rusijos gyventojų turi žydą senelį arba senelę. Prosenelius žydus Rusijoje turi 8 procentai gyventojų.

Valdantieji turi dar kelis lietuvių rinkėjų pakeitimo šaltinius: Baltarusiją, Ukrainą, taip vadinamus „pabėgėlius“ iš Afrikos, Azijos, centralizuotai skirstomus ES. Čia reikia pridėti ir gausius „pabėgėlius“ iš Rusijos ir Vidurinės Azijos buvusių sovietinių respublikų. Mažai Lietuvai tai labai didelis srautas, siekiantis po kelis tūkstančius atėjūnų per metus.

Praėję rinkimai JAV ir Lietuvoje buvo falsifikuojami pagal tą patį modelį, pagal tą patį modelį vykdomas ir rinkėjų pakeitimas.

Nuorodos:

https://lebionka.blogspot.com/2021/04/juoduju-rasizmas-yra-holokausto.html

https://www.unz.com/article/tucker-carlson-doubles-down-on-replacement-explicitly-mentions-white-replacement-and-targets-the-adls-hypocrisy/

https://lebionka.blogspot.com/2021/04/ruosiamos-pasu-dalybos-par-zydams.html

https://lebionka.blogspot.com/2019/02/baltosios-rases-nykimas-tragiska.html

https://ria.ru/20181018/1530905388.html






„Sovietskaja Litva“. Ivanas Čmilis ir jo draugai

Žinia, vaikai neatsako už savo tėvus, bet tai nelaiduoja, kad neis tėvų takais. Priešingai, nusikaltėlių vaikai turi moralinę pareigą savo darbais liudyti priešingo kelio pasirinkimą. Viktorijos Čmilytės veiksmai susidorojant su „buržuaziniu lietuviškuoju nacionalistu ir fašistu prof. Adu Jakubausku akivaizdžiai rodo, kad ji lieka ištikima senelio, Raudonosios Armijos tankisto Ivano Čmilio, ir tėvo, KGB rezervo karininko Viktoro Čmilio, politiniams idealams. 

Iš skelbiamos archyvinės „Sovietskaja Litva“ publikacijos galima suprasti, kad šių idealų šaltinis – rašytojo Ilgos Erenburgo dvasia. Pastarieji V. Čmilytės veiksmai liudija, kad atėję į Lietuvą kaip „išvaduotojai“ šie žmonės niekada nesusitaikė su 1990 metų kovo 11-ąją atkurta Lietuvos nepriklausomybe ir pagal aplinkybes pasiruošę prisidėti prie Lietuvos „laisvinimo“ dabar jau iš sąjūdinių nacionalistų ar, Indrės Makaraitytės žodžiais, nacių jungo. Kviečiame skaitytojus susipažinti su žemiau skelbiama publikacija apie nuostabią Viktorijos Čmilytės senelio Ivano Čmilio ir vieno garsiausių sovietinių propagandistų Ilgos Erenburgo draugystę.



Skaitant „Sovietskaja Litva“ straipsnį ypač jaunesniam skaitytojui būtina suvokti istorinį kontekstą, Ilgos Erenburgo asmenybę ir jos vaidmenį II pasauliniame kare. Tam siūlome trumpą ištrauką iš 2012 metų spalio 16 dienos portale bernardinai.lt istoriko Zigmo Vitkaus skelbto straipsnio apie Ilgos Erenburgo įtaką sovietų karių nusikaltimams:

***

Anot žinomo rusų istoriko Marko Solonino, masinis žvėriškas elgesys su Vokietijos civiliais kilo ne vien iš keršto troškimo (žinoma, būta ir jo), tačiau „buvo nusikalstamai organizuotas Stalino ir jo parankinių“. Vienas liūdnai pagarsėjusių sovietų propagandistų, Ilja Erenburgas, prieš sovietų kariuomenei įžengiant į Vokietiją, parašė straipsnį: „Užmušk“:

(…) Mes žinome viską. Mes nieko nepamiršome. Mes supratome: vokiečiai ne žmonės. Nuo dabar žodis „vokietis“ mums pats didžiausias prakeiksmas. Nuo dabar žodis „vokietis“ užtaiso šautuvą. Nekalbėsime. Nesipiktinsime. Žudysime. Jei tu per dieną nenužudei nors vieno vokiečio, tavo diena praėjo veltui (…). Jei tu užmušei vieną vokietį, užmušk kitą – nieko nėra mums linksmesnio nei vokiečių lavonai. Neskaičiuok dienų. Neskaičiuok varstų. Skaičiuok tik viena: kiek tu užmušei vokiečių (…).

I. Erenburgo žodžiai ataidėjo ir Lietuvoje. Per Vilniaus radijo stotį (sovietai Lietuvą užėmė 1944-ųjų vasarą) skambėjo:

Nėra nieko, kas vokiečiuose būtų be kaltės – nei tarp gyvųjų, nei tarp mirusiųjų. Raudonarmiečiai, šventai vykdykite draugo Stalino nurodymą ir sumindžiokite fašistinį žvėrį jo urve. Sulaužykite germaniškųjų moterų rasinį pasididžiavimą. Pasiimkite jas sau kaip teisėtą grobį.

„Sovietskaja Litva“. Ivanas Čmilis ir jo draugai

Tankistas kareivio palaidine, dulkėtais batais stovėjo šalikelėje. Diena buvo nevėjuota, bet ties kelio juosta raitėsi dulkės. Žygiavo belaisviai hitlerininkai. Tai buvo į vakarus nuo Kybartų, prieš aštuoniolika metų – 1944 metų spalyje, tą atmintiną dieną, kai mūsų kariuomenė pradėjo šturmuoti Rytų Prūsijos sienas. Už pečių buvo išvaduota Lietuvos žemė. Visur girdėti tankų riaumojimas. Sunkių pabūklų smūgiai taip prisotino orą, kad jis atrodė tarsi išaustas vien iš trankių smūgių. O danguje netilo lėktuvų gausmas. 

- Prasidėjo, – pasakė tankistas. – Peržengėme slenkstį, o toliau – Berlynas. Nelengva bus, bet nueisime, priešaky pergalė!

Tą dieną mes pirmą kartą susipažinome su tanko mechaniku – vairuotoju viršila Ivanu Čmiliu. Tada mes sužinojome, jog Ilja Erenburgas yra Ivano Čmilio tanko įgulos garbės narys. Pokalbis truko neilgai. Tanko įgula gavo kovinę užduotį, ir štai jau tankas, vikšrais minkydamas patižusį miško kelią, lekia pirmyn, ten, prie aukštumos, vos matomos tolumoje...



Garsaus tarybinio tankisto Ivano Čmilio, sutikusio karą 1941 metų birželio 22 dieną ir baigusio jį 1945 metų gegužės 9 d., turėjusio devynis vyriausybinius apdovanojimus, vardą prisiminėme vėl, kai prieš kelias dienas „Literaturnaja gazieta“ buvo išspausdinta ištrauka iš Iljos Erenburgo penktosios knygos „Žmonės, metai, gyvenimas“, pasakojančios apie Didžiojo Tėvynės karo metus. Mes sužinojome, kad Ivanas Čmilis su šeima gyvena Šiauliuose, dirba miesto finansų skyriuje. Tą pačią dieną išvykome pas jį. 

Ivanas Čmilis nelabai paseno. Galbūt taip pasirodė todėl, kad pirmojo susitikimo dieną jis atrodė vyresnis, negu buvo. Ivanas Čmilis supažindino mus su savo žmona Antonina, dirbančia gydytoja epidemiologijos stotyje, su sūnum Igoriu, dukra Nataša. Jaunesniojo sūnaus Viktoro namie nebuvo. 

Įsišnekome. Ivanas Čmilis prisiminė kovų metus, savo įgulos žmones, ypač smulkiai pasakojo apie draugystę su įžymiu tarybiniu rašytoju Ilja Erenburgu. 

Ši draugystė gimė prieš dvidešimt metų Senajame Oskole prie Dono. Tada tankistai nusiuntė Iljai Erenburgui tokį laišką: „Draugas Ilja Erenburgai! Kariai ir vadai siunčia jums savo karišką sveikinimą. Gavome jūsų laiškų ir straipsnių rinkinį, už kuriuos labai dėkojame. Kuopos asmeninė sudėtis džiaugiasi, kad Jūs sutinkate būti mūsų įgalos nariu... Dabar mes mokomės, kad su naujomis jėgomis triuškintume priešą ir greičiau išvaduotume savo brolius, laikinai esančius okupuotuose rajonuose. Tvirtai spaudžia Jums ranką Jūsų draugai tankistai”.

Ilja Erenburgas atsiuntė nuoširdų atsakymo laišką, paprašė Ivaną Čmilį smulkiau papasakoti apie save. Tankistas greit atsakė: „Aš dar jaunas, gimimo metai – 1918, kilęs iš šlovingos ir mylimos Poltavos su baltomis trobomis ir žaliais sodais. Ne kartą mirtis žvelgė į mano linksmas akis, bet aš nepabūgau. Pagalvoji, kaip mes laimingai ir linksmai gyvenome! Aš turėjau keturias sesutes, visas jaunesnes už save. Turėjau tetušį ir motušę. Turėjau mylimą merginą... Bet netoli ta diena, kai mes išvysime fašistus, sutiksime artimuosius ir mylimus, vėl laimingai gyvensime...“

Praėjo nedaug laiko, ir tankų įgula gavo karinio lauko pašto trikampėlį, o jame Ilgos Erenburgo eilėraštį, skirtą Ivanui Čmiliui. [Rusiškai] skaitant iš viršaus žemyn kiekvieną pirmąją eilutės raidę išeina „Ivan Čmil“. Štai tas eilėraštis: 

Ir maitina dešrininkus ašakom, 

Vištų skonio vargšai nepažino.

Alkanus tankistai juos ne pasakom – 

Neapykanta ir metalu vaišina. 

Čia nuožmius fašistus sutaižysime, 

Mylima, gimtoji mūs Poltava!

Ir audringais viesulais sugrįšime, 

Laisvę nešdami į žemę tavo.

Nudžiugo tada tankistas Ivanas Čmilis. Pagalvojo jis, kaip atsakyti rašytojui, ir sukūrė eilėraštį, skirtą Iljai Erenburgui: 

Eilę šią aš šiandien Jums skiriu,

Ryto saulei tekant virš Tėvynės.

Eilę šią su širdimi kuriu, 

Neapkęsdams priešų begaliniai. 

Bus fašistai sumušti tikrai, 

Ugnimi išdeginti lig vieno!

Ramūs degs Tėvynės vakarai, 

Grįš ir vėl jai giedrios, giedrios dienos!

Ir šiame eilėraštyje, skaitant iš viršaus žemyn pirmąsias eilučių raides, išeina „Erenburg“. 



Pasibaigė pergalingas mūšis prie didžiosios Volgos. Ivanas Čmilis pranešė rašytojui apie savo laimę: „Žinokite, kad Jūsų tankas vedė atakon visą kuopą puolant Tacinskaja stotį. Užėmėme ją be ypatingų nuostolių. Užtikriname Jus, jog mes garbingai atliksime savo pareigą Tėvynei ir partijai, nepadarysime gėdos garbingam tarybinės gvardijos vardui. Mes be galo didžiuojamės gvardiečių vardu“. 

Prasidėjo pergalingas tarybinių tankistų kelias. Mechaniko-vairuotojo Ivano Čmilio tanko įgula puikiai kovojo Oriolo-Kursko lanke, vadavo Minską, Kazlų Rūdą, Pilviškius, Vilkaviškį, Kybartus, ir visą laiką tarybinis rašytojas Ilja Erenburgas karštu patriotiniu žodžiu įkvėpė gvardiečius naujiems žygdarbiams. „Brangus Ivanai Čmili, – rašė jis 1943 metų lapkričio mėnesį. – Džiaugiuosi sužinojęs, jog Jūs sveikas. Žiema nežada hitlerininkams nieko gero. Iš Baltarusijos plaukia džiugios žinios. O Berlyne, turbūt, nelinksma. Bombarduoja juos irgi neblogai. Mano karšti sveikinimai jūsų įgulai. Tvirtai spaudžiu Jums ranką, brangusis drauge Ivanai, ir linkiu sėkmės“. 

Susirinko po mūšio tankistai, perskaitė laišką ir atsakė Erenburgui. Netrukus gavo iš jo laišką: „Brangūs draugai tankistai!.. Netoli Vitebsko yra griovys. Ten hitlerininkai mėtė gyvus vaikus. Žemė judėjo ir žemė šaukė. Tankistai girdi šitą šauksmą. Jūs turite savo sąskaitą. Tai ruso širdies sąskaita. Šią sąskaitą išrašys tankų vikšrai. Fašistai atsakys už viską – šis pavasaris bus tikruoju Rusijos pavasariu. Geros kloties, šaunūs draugai, didvyriai-tankistai!“

Mūsų pokalbį nutraukė negarsus beldimas į duris. Laiškanešys. Ivanas Čmilis skaito siuntėjo adresą, ir jo veide pražysta plati šypsena. – Tai iš Odesos, iš Aleksandro Barenboimo, mūsų politvadovo. 

Ivanas Čmilis skaito laišką ir klausia, kreipdamasis į mus: 

- Norite išgirsti, ką rašo pulko draugas?

- Su malonumu. 

„Brangus Ivanai, nuostabus ir gana malonus aplinkybių sutapimas. Parašiau tau laišką, ruošiausi užklijuoti voką, tuo tarpu gavau naujus laikraščius. Jų tarpe ir „Literaturnaja gazeta“. Su didžiuliu džiaugsmu perskaičiau eilutes, skirtas mudviem. Mes turime didelį ir nepaprastą draugą, žmogų, su kuriuo mus sieja tokie neregimi, tokie stiprūs tyriausios, nuoširdžiausios draugystės saitai. Dar ir dar kartą būk sveikas ir atsimink, kad pasaulyje nėra nieko brangesnio už draugystę, ir nėra ryšių, stipresnių už bičiulystę!”.

- O kiti įgulos nariai gyvi? – klausiame Ivaną Čmilį. 

- Ne visi. Radistas-šaulys Stepanas Kostenka dabar Kirovograde. Aleksejus Sokolovas gyvena Leningrade. Jis be kojos. Radistas-šaulys Anatolijus Sidelevas žuvo mūšyje. 

- Su Ilja Erenburgu, – tęsia pasakojimą Ivanas Čmilis, – aš buvau susitikęs po karo, viešėjau pas jį Maskvoje. Iki šiol tebesusirašinėju su juo. 

- Ar seniai jūs Lietuvoje, draugas Čmili? Ar buvote tose vietose, kur kariavote?

- O kaipgi. Kiekvieno kareivio svajonė – taikos metu aplankyti mūšio lauką, prisiminti, kaip buvo, pamatyti, kaip žydi žemė. Lietuvoje gyvenu seniai, laisvai skaitau lietuviškai. Turiu daug gerų draugų. Tai bendradarbiai Leopoldas Petrauskas, Zenonas Kravinskas ir kiti bičiuliai. Drauge dirbame, dažnai, kaip viena šeima, kartu praleidžiame laisvalaikį. 

Tirštėja sutemos. Dėkojame šeimininkams už malonų priėmimą. Atsisveikiname. Ivanas Čmilis kreipiasi su prašymu: „Jei rašysite – padėkokite draugui Erenburgui už gerą atmintį ir didžiulį dėmesį. Labai Jus prašau“. 

Su malonumu, draugas Čmili!

G. Pravdinas

Šaltinis: http://www.propatria.lt/2021/04/sovietskaja-litva-ivanas-cmilis-ir-jo.html