2020-02-13

Nuvylianti Juozaičio ir Puteikio spaudos konferencija



Naglio Puteikio ir Arvydo Juozaičio spaudos konferencija paliko slegiantį įspūdį. Jokios konkretikos, jokios tautinės idėjos ir visiška šizofrenija dėl Senato, dviejų lygių savivaldos. Dėl senato dar galima suprasti: turint pavaduotoju 80-metį korupcionierių Juozaičiui reikia pagalvoti apie jo karšinimą. O dėl dviejų lygių savivaldos šiandien nykstančiose savivaldybėse? Kam šie kompresai mirštančiam? Tarytum ir buvo konstatuota... po 30 metų Lietuvos neliks. Liks tik pavadinimas. Ar šios reformos padės? Ne! Reikia stabilizuoti demografinę padėtį, o tada pradėti su brangiai, kaip visada, kainuojančiomis valdymo reformomis. Kelias vienas – kova su skurdu. Nei vienas gyvūnas mūsų planetoje esant blogoms sąlygoms nesidaugina. Pirmas žingsnis turėtų būti ženklus minimalaus atlyginimo kėlimas. Apie tai nekalbėta, nors pavyzdžiu įvardinta Lenkija.

Salėje mačiau su Nagliu Puteikiu kartu einantį ekonomistą prof.Povilą Gylį. Gal jis būtų ką rišliau pasakęs apie planuojamą ekonominę politiką. Susidarė įspūdis, kad Juozaičio ir Puteikio galvose vinigretas, kaip ir kas savaitę besikeičiantys jų partijų pavadinimai ir atsirandantys nauji prielypai.

Pernai vykusiuose prezidento rinkimuose palaikiau Arvydą Juozaitį, jo dabartinės veiklos nepalaikau, nes nematau tam nei menkiausio pagrindo. Tuščia vieta + Imbrasas - girnapusė ant Juozaičio partijos kaklo.

Nesukelia man pasitikėjimo ir Puteikio šaumenai. Kad Rūta Janutienė yra talentinga žurnalistė – tai žino visi. Mes turėjome net visą partiją talentingų artistų. Žinome rezultatą. Už talentingą, be laisvosios rinkos šleifo ekonomistą, balsuočiau, bet tokių dėdulės Sorošo pinigų dėka nebėra Lietuvėlėje. Ponui Gyliui, tarp mūsų kalbant, irgi laikas į Senatą.

Spaudos konferencijoje neišgirdau sakant „Lietuvių tauta“. Tai pagrindinis mano rūpestis. Nuvylė.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą