2020-12-10

Black lives matter ir Laisvės partija – to paties kvapo substancijos


Nespėjo sorošinė Laisvės partija (LP) apšilti Seime kojų, o jau iš savo Pandoros skrynios ji ištraukė vieną iš savo programinių slykštynių – Lietuvos nukvaišinimo narkotikais planą. Gruodžio 9 dieną apie šiuos LB partijos žygius suskubo visuomenę supažindinti supuvusi sorošinė LRT.

Birželio mėn., per patį koronaviruso karantiną, LP, vadovaujama Aušrinės Armonaitės, surengė Black lives matter (BLM) palaikymo eitynes, jaunimo klupdymo prieš juodo-recidyvisto portretą akciją. Mes mažai ką tuomet žinojome apie šitą BLM, idėjinį LP idealą. Šiandien jau žinome, kad BLM yra bjauraus kvapo substancija, sukurta Sorošo ir JAV demokratų partijos rėmėjų, ir skirta tam, kad vykdyti visuomenės narkotizacija, diegti LGBT ir genderio ideologiją, naikinti šeimą ir valstybę.

Organizacija „Black Lives Matter“ atsirado dar 2013 m. Iš pradžių ultrakairieji juodųjų teisių aktyvistai mokėsi naikinti paminklus ir kovojo su policija. Tačiau tikros verslo sėkmės jie sulaukė tik šią vasarą.

Gegužės 25 d. juodaodis recidyvistas George'as Floydas mirė sulaikymo metu. Per kelias dienas jo juodųjų kolegų protestai apėmė visus didžiuosius JAV miestus. Demonstracijos virto muštynėmis, mitingai - masiniais apiplėšimais. Policijos komisariatai degė, vitrinos buvo išdaužytos, buvo plėšiamos parduotuves. Žmonės šaudė, kovojo, žudė vienas kitą. Visiems šiems masiniams renginiams vadovavo ir juos organizavo BLM aktyvistai.



Metų pradžioje BLM dar buvo kukli pelno nesiekianti organizacija, turėjusi savo sąskaitoje apie 3 mln. dolerių. Ji staiga praturtėjo ir birželio 18 dieną BLM jau turėjo 36 mln. Paaiškėjo, kad BLM remia nevyriausybinė organizacija „Tūkstantis srovių“. Jai vadovauja radikali ekologė Susan Rosenberg, kuri vienu metu už sprogmenų laikymą ir dalyvavimą apiplėšime, kurio metu buvo nužudyti du policijos pareigūnai ir sargybinis, sėdėjo kalėjime.

„Tūkstantis srovių“ savo ruožtu yra tarpininkė, per kurią buvo perpumpuoti sponsorių pinigai iš NVO „ActBlue“. Ši organizacija jau pusę amžiaus renka pinigus JAV demokratų partijos kandidatų palaikymui.

Šis demaskavimas buvo nelabai malonus Demokratų partijos isteblišmentui, nes paaiškėjo, kad jų NVO finansuoja BLM pogromus. Tačiau dar labiau buvo nuvilti BLM aktyvistai filialuose. Pasirodo, milijonai sutekėjo į BLM pasaulinį fondą, kuriam vadovavo trys juodaodės moterys - Patrice Callors, Alicia Garza ir Opal Tometi. Visos aukos pateko į fondą, o filialų pinigai nepasiekė. Birželio mėnesį BLM vadovai paskelbė specialų pareiškimą, kuriame pažadėjo filialams skirti dotacijas iki pusės milijono dolerių, bet pažadų nevykdė.

Liepą BLM finansuoti ėmė labai rimta organizacija. San Franciske įsikūręs Tides centras. Tai žinomas visų kairiųjų grupių JAV inkubatorius, kurį beveik oficialiai remia George'as Sorosas. Vien 2018 m. Tides gavo 636 milijonus dolerių. Gavę Sorošo pinigų, rugpjūčio mėnesį BLM aktyvistai ir toliau siautėjo Amerikos miestuose. Tuo tarpu fondas gaudavo milijonus dolerių iš šimtų turtingiausių korporacijų pasaulyje. Tarp jų buvo „Amazon“, „Microsoft“, „Unilever“, „Tinder“, „Intel“ ir net „Pokemon“. Tačiau pinigai niekada nepasiekė filialų. Nieko iš to pyrago negavo BLM aktyvistai.

BLM vadovybė neturi jokių įsipareigojimų dukterinėms struktūroms, nes jos pareiškia, kad yra tinklo organizacija. Taip pat apsaugo nuo finansinės kontrolės jų transakcijas. Judėjimas naudojasi tomis pačiomis teisės aktų spragomis kaip ir interneto tinklai, sumaniai išvengdami administracinės ir baudžiamosios atsakomybės visame pasaulyje.

Tinklinė struktūra radikaliems politikams tiesiog ideali. Jei BLM aktyvistai bet kur Viskonsine bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn už pogromus, vadovybė pasakys, kad jie neturi nieko bendro su jais. Aktyvistai taip pat negali reikalauti išmokėti pažadėtų dotacijų - jų su vadovybe nesieja jokie oficialūs santykiai.

Politiniu požiūriu tai yra patogu, nes leidžia nesivarginti tokiomis pasenusiomis nesąmonėmis kaip partijos programa, partijos disciplina. BLM esmė - lozungai ir prievarta gatvėse.



Rudenį BLM sėkmingai įdiegė Šarpo spalvotųjų revoliucijų metodus, palengvindama techninį D.Trumpo valdžios perdavimą Baidenui. BLM pogromininkai tikėjosi, kad gaus „šimtą tūkstančių vakansijų“, bet gavo špygą.

Vakansijos tebuvo trys. Jas pelnė BLM įkūrėjos. Patrice Callors - 37 metų juodaodė kvir moteris, ištekėjusi juodaodės kvir moters - pasirašė sutartį su „Warner Brothers“. Trisdešimt šešerių metų juodaodė Opal Tometi tapo žiniasklaidos žvaigžde ir kalba kalbas Jungtinėse Tautose. 39 metų juodaodė Alicia Garza, ištekėjusi už transgenderio, gavo patarėjo vietą socialinio teisingumo klausimams JAV moterų krepšinio lygoje.

Visa ši trijulė sulaukė neįsivaizduojamo skaičiaus apdovanojimų, paminėjimų MIP. Jų BLM fondas toliau gauna milijonus aukų iš stambiausių pasaulio korporacijų. Pikti liežuviai tai vadina rasiniu reketu.

Tuo tarpu BLM aktyvistai iš priemiesčių ir provincijos įžeisti ir pikti. Jie rašo peticijas ir apeliacijas, reikalauja Garza, Kallors ir Tometi „nustoti kalbėti BLM judėjimo vardu“, reikalauja finansinių ataskaitų, skaidrumo apie sandorius ir primena pažadus dėl dotacijų. Aktyvistai liko išnaudoti ir išmesti. Jie liko jų pačių nusiaubtuose miestuose, apsupti piktų kaimynų, laukdami teismų ieškinių ar ko blogesnio. Prieš porą savaičių vienas toks aktyvistas buvo sušaudytas Luisvilyje. Galbūt tai buvo eilinis apiplėšimas, galbūt kažkieno kerštas.

Aš neabejoju, kad LP elektoratą labai greitai apims toks pats nusivylimas, kaip BLM narių, nes šie abu dariniai yra lygiai tokia pati destruktyvi ir smirdanti substancija.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą