2022-10-25

JAV sukurtas naujas koronės variantas. Bostono laboratorija ištyrė virusą žudiką

 

Bostono universiteto (BU) infekcinių ligų tyrimų laboratorijoje buvo sukurtas naujas koronos viruso variantas, nuo kurio eksperimentų metu žuvo 80 proc. pelių. Praėjusią savaitę internete paskelbtas susijęs dokumentas sukėlė audringą pasipiktinimą. Susidūręs su šia informacija, Nacionalinis alergijos ir infekcinių ligų institutas (NIAID), kuriam vadovauja Anthony Fauci, neigė apie ją žinojęs. Tačiau NIAID buvo projekto finansuotoja. Fauci yra JAV prezidento Joe Bideno vyriausiasis patarėjas pandemijos klausimais ir metų pabaigoje planuoja palikti NIAID.


Fauci agentūra NIAID nieko nežinojo


Paraiškoje dotacijai gauti "nebuvo aišku", kad mokslininkai gali padauginti COVID-19 padermę, galinčią sukelti pandemiją, sakė NIAID Mikrobiologijos ir infekcinių ligų skyriaus direktorė Emily Erbelding. Pasak jos, pirminėse BU komandos paraiškose dėl dotacijos nebuvo nurodyta, kad mokslininkai nori atlikti būtent tokį darbą. Institutas apie tai sužinojo tik iš žiniasklaidos pranešimų, ieškojo atsakymų ir turėjo surengti derybas, jie sakė glaustai.  Straipsnis yra "preprint", t. y. dar nerecenzuotas. Publikacija buvo komentuojama karštomis antraštėmis, teigiančiomis, kad mokslininkai galėjo išleisti naują patogeną.



Šmeižikiški pasiteisinimai


Atsižvelgiant į tai, kad eksperimentai priskiriami trečiajam biologinės saugos lygiui, šis chaosas gali kelti nerimą.  Neaišku, ar tam buvo imtasi tinkamų saugos priemonių. Tačiau interviu "STAT News" Bostono universitetas paaiškino, kad visi būtini įsipareigojimai ir protokolai buvo įvykdyti. Remiantis NIAID gairėmis, buvo dvi priežastys, dėl kurių šių tyrimų nereikėjo atskleisti: eksperimentai buvo atliekami BU lėšomis, tačiau tyrimai nebuvo tiesiogiai finansuojami. Ji buvo naudojama kuriant įrankius ir platformas, kurie buvo naudojami šiame tyrime, todėl apie tai pranešti neprivaloma.


Baisus dirbtinis virusas


Be to, tai nebuvo "funkcijos padidėjimo" tyrimas. (manipuliacija patogenais, kad jie taptų pavojingesni), jie prieštaravo NIAID vertinimui. Šiuo atveju tyrėjai paėmė Covid-19 Omikron padermės spyglių baltymą ir sujungė jį su originalia Wuhan Covid-19 paderme. Jie norėjo išsiaiškinti, ar "Omikron" spyglio baltymo mutacijos lemia šio varianto gebėjimą išvengti žmonių imuninio atsako ir ar šios spyglio baltymo mutacijos nuginkluoja "Omikron" variantą.


Ką daro spyglio baltymas 


Remiantis bandymų rezultatais, dirbtinis virusas laboratorinėms pelėms buvo mirtinesnis už patį "Omikron" - 80 % jų nugaišo. Svarbu tai, kad originali Wuhan padermė pražudė 100 proc. pelių, rašoma straipsnyje. Išvada: mutacijos Omikron spyglio baltyme yra atsakingos už šios padermės gebėjimą išvengti imuniteto, kurį žmonės yra susikūrę įkeldami Covid 19 geną, infekcijų arba abiejų šių veiksnių, tačiau jos nėra atsakingos už akivaizdžiai sumažėjusį Omikron viruso patogeniškumą.  Tai leido padaryti išvadą: Omikrono patogeniškumą (ligą sukeliantį poveikį) lemia ne spyglio baltymas, o kiti viruso baltymai. Tyrėjai teigia, kad šių baltymų nustatymas padės pagerinti diagnostiką ir ligos valdymo strategiją.


Respublikonų pasipiktinimas


Įvairios grupės ir politikai skambino pavojaus varpais. Respublikonų senatorius Roger Marschall paragino nedelsiant uždrausti šiuos eksperimentus, kol vyksta tyrimai. Tankiai apgyvendintoje vietovėje neturėtų būti leidžiama taip elgtis. Jis gali nužudyti daugiau žmonių nei vienas branduolinis ginklas. Jis atkreipė dėmesį į JAV finansavimą, skirtą tyrimų grupei, atliekančiai "funkcijų padidėjimo" tyrimus Vuchano laboratorijoje Kinijoje, kur virusas pirmą kartą pasirodė 2019 m. Vis dažniau atvirai išsakoma teorija, kad virusas ten "pabėgo".



Vis labiau gerbiama koronės nutekėjimo iš laboratorijos teorija


Tai pripažino net J. Bideno administracijos nariai, 2021 m. liepą remdamiesi žvalgybos duomenimis. Demokratai, kurie prieš tai viešai menkino "laboratorijos informacijos nutekėjimo teoriją", labai pakeitė savo nuomonę. Įdomu tai, kad šis spėjimas dabar Europoje laikomas "tikėtinu". Tačiau šis "pasakojimas" egzistavo jau pačioje pandemijos pradžioje, tačiau jis buvo pavadintas "sąmokslo teorija".

https://www.wochenblick.at/corona/boston-labor-testet-corona-killer-virus-mit-geld-von-biden-berater-fauci-der-es-nicht-wusste/



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą